فرمان ایست به دینار عراق/ قیمت درهم صعودی شد؛‌ لیر نزولی/ کالای ایرانی در این کشورها خریدار پیدا کرد

0 2


به گزارش اقتصادنیوز، عراق،‌ امارات، ترکیه، عمان و جمهوری آذربایجان کشورهایی هستند که نه تنها در میان مقاصد گردشگری ایران قرار دارند؛ بلکه عمده مقاصد صادراتی کشور را هم تشکیل می دهند. جدیدترین گزارش گمرک ایران هم مهر تاییدی بر این مدعا زده است.

فارغ از چین که در نیمه نخست سال جاری با حجم صادرات هفت میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلاری،‌ اولین مقصد کالاهای ایرانی بود،‌ کشورهای عراق، امارات و ترکیه در رتبه دوم تا چهارم مقاصد محصولات ایرانی قرار دارند. ارزش کالای صادراتی به عراق کمی بیش از ۵ میلیارد و۲۰۰ میلیون میلیون دلار بوده و صادرات ایران به امارات در مدت یاد شده به بیش از ۳ میلیارد و۴۲۰ میلیون دلار رسیده است. همچنین سهم ترکیه به عنوان چهارمین مقصد صادراتی کشور بیش از ۲ میلیارد و ۳۹۰ میلیون دلار محاسبه شده است.

با این حال،‌ فهرست مقاصد یاد شده به کشورهای فوق خلاصه نمی شود و عمان و جمهوری آذربایجان هم در رتبه های بعدی کشورهایی که میزبان کالاهای ایرانی هستند قرار دارند. طبق آمار رسمی گمرک ایران عمان در نیمه اول امسال ۷۹۰ میلیون دلار از این واردات داشته است و سهم جمهوری آذربایجان هم کمی بیش از ۳۵۰ میلیون دلار برآورد شده است.

در نهایت داده‌های گمرک نشان می‌دهد در بازه زمانی مورد بررسی ارزش تجارت خارجی کشور (کالاهای غیرنفتی) به ۵۸ میلیارد و ۳۳۱ میلیون دلار رسیده است و حجم تجارت هم برابر با ۸۸ میلیارد و ۶۱۱ میلیون تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ ارزش و وزن رشد داشته است. همچنین داده‌ها نشان می‌دهد، در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، روند صادرات کشور افزایشی ۳.۴۵ درصدی در وزن و ۶.۴۸ درصدی در ارزش دلاری داشته است.

نکته جالب توجه و حائز اهمیت اما تشابه مقاصد گردشگری و تجاری ایران است؛ موضوعی که نشانگر سهم مهم مبادلات و روابط تجاری بر توسعه همه جانبه اقتصاد هر کشوری دارد و در صورت گسترش این رابطه با کشورهای دیگر دنیا می توان امیدوار به فراهم شدن شرایط عبور و مرور گردشگران به کشورهای دیگری هم بود. حال که نگاهی بر آخرین وضعیت تجارت ایران و کشورهای همسایه داشته ایم، سری هم به بازار ارز تهران زده و بر آخرین قیمت واحد پول رسمی کشورهای یاد شده نگاهی بیندازیم.

نرخ امروز درهم امارات امروز ۲۸ مهر ۱۴۰۳

درهم امارات هم معاملات را در حالی سپری کرد و به پایان رساند که نسبت به روز گذشته،‌ رشد ۱۱ تومانی داشت و ۱۷۴۹۵ تومان معامله شد.

نرخ برابری درهم امارات و دلار آمریکا هم امروز در جریان معاملات بازار به ۳.۶۷ رسیده است.

قیمت درهم امارات

قیمت دینار عراق امروز

امروز در بازار ارز قیمت دینار عراق نسبت به روز گذشته ثبات قیمت را تجربه کرد و از محدوده رنج خارج نشد. هر دینار با تجربه ثبات، ۴۸ تومان قیمت گذاری و خرید و فروش شد.

آخرین قیمت ریال عمان امروز

قیمت ریال عمان امروز در جریان مبادلات ارزی بازار تهران بالا رفت و افزایش ۱۲۰ تومانی را تجربه کرد. هر ریال عصر امروز و در پایان فعالیت معامله گران، ۱۶۶۸۴۰ تومان نرخ گذاشته شد.

نرخ لیر ترکیه در بازار

امروز لیر ترکیه هم مسیری جز کاهش قیمت را پیش روی خود ندید و در حالی معاملات را سپری کرد و به سرانجام رساند که ۱۸۶۰ تومان خرید و فروش شد. ارزش هر لیر امروز افت ۱۰ تومانی داشته است.

لیر ترکیه

قیمت منات آذربایجان امروز

معاملات امروز بازار حکایت از تداوم روند صعودی قیمت منات آذربایجان نسبت به روز گذشته دارد. ارزش هر منات ۳۷۶۵۰ تومان رسید که افزایش ۳۰ تومانی داشته است.

آخرین قیمت درام ارمنستان

کم نوسان ترین ارز بازار تهران امروز نوسانی را تجربه نکرد و ثبات را در پیش گرفت. درام ارمنستان که همواره در میان ارزهای مورد معامله در بازار نوسان محدود و نامحسوسی را تجربه می کند؛ بدون تغییر نسبت به روز گذشته، ۱۶۶ تومان قیمت خورد.

نرخ امروز لاری گرجستان

امروز همچنین لاری گرجستان به عنوان آخرین ارز متعلق به کشورهای اروپایی در دور دنیا، در مسیر نزولی حرکت کرد. هر لاری عصر امروز با ۲۳۷۶۰ تومان بسته شد تا ۲۰ تومان نسبت به روز قبل ارزان شده باشد.

بات تایلند

قیمت بات تایلند در بازار

معاملات امروز بازار ارز تهران در دو مقصد شرق آسیای دور دنیا هم تفاوتی چندانی با برخی مقاصد اروپایی نداشت. هر بات امروز ۴۳ تومان افت قیمت داشت و ۱۸۸۲ تومان قیمت خورد.

رینگیت مالزی امروز چند؟

آخرین مقصد امروز دور دنیا مالزی است و ارزش رینگیت، واحد پول رسمی این کشور در جریان معاملات امروز به ۱۴۸۸۰ تومان رسید. هر رینگیت افزایش قیمت ۳۰ تومانی داشته است.

خلاصه معاملات امروز بازار ارز تهران از نوسان متنوع قیمت ها در محدوده مشخص خبر می دهد و فارغ از دینار عراق و درام ارمنستان که ثبات قیمت را تجربه کردند؛ سایر ارزها در اولین روز هفته بر مدار افزایش یا کاهش قیمت حرکت کردند؛ روندی که به عقیده معامله گران ناشی از نوسانات قیمت دلار است.

پیام بگذارید