اگر تهران زلزله بیاید ۴.۵ میلیون نفر زیر آوار می‌مانند

0 287

در تهران مناطق ناپایدار و فرسوده بسیاری وجود دارد و از آنجا که افراد بسیار زیادی در این مناطق ساکن هستند باید پیش بینی‌های لازم صورت بگیرد. اگر زلزله‌ای با قدرت ۶ تا ۷ ریشتر به وقوع بپیوندد ۴.۵ میلیون نفر زیر آوار خواهند ماند.

کرمی محمدی رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران صبح دوشنبه در نشست تخصصی بهسازی لرز‌های نسبی ساختمان‌های متداول شهر تهران گفت: باید اشاره‌ای به کار‌های عمده سازمان مدیریت بحران کنم تا آشنایی اولیه با اقدامات این سازمان ایجاد شود.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه زلزله محتمل‌ترین خطر تهدید کننده تهران است به همین دلیل سامانه تخمین سریع خسارات و تلفات زلزله شهر تهران در حال آماده سازی است.

کرمی محمدی گفت: این سامانه به واسطه سنسور‌های نصب شده در بخش‌های مختلف شهر تهران می‌تواند به سرعت میزان خسارت ایجاد شده و تلفات ایجاد شده را تخمین بزند.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران تصریح کرد: همچنین سامانه هشدار سریع وقوع زلزله در دست اجرا است که به واسطه همان سنسور‌ها می‌تواند تنها چند ثانیه قبل از رسیدن زلزله به شهر تهران ما را خبر کند تا حداقل شیر‌های گاز و آب بسته شود.

وی افزود: همچنین قرار است ۱۳۰ دکل مخابراتی بزرگ در سطح شهر تهران نصب شود تا ارتباط پایدار را بعد از وقوع زلزله تامین کند که البته این سیستم در مراحل طراحی اولیه قرار دارد.

کرمی محمدی ادامه داد: یک سیستم دیگر با عنوان سامانه پیش‌بینی و هشدار سیلاب شهر تهران در دست طراحی است، زیرا در اطراف تهران رودخانه‌های زیادی وجود دارد که پتانسیل وقوع سیلاب را دارد.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: در حال حاضر هشت ایستگاه هواشناسی در ارتفاعات تهران نصب شده است و قرار است ده ایستگاه دیگر هم نصب شود که وظیفه تشخیص وقوع سیلاب را دارند.

وی خاطرنشان کرد: همچنین تلاش کردیم برای جلوگیری از وقوع سیلاب کانال‌های جمع آوری آب‌های سطحی شهر تهران تکمیل شده و پیش از ورود به فصل آبی این کانال‌ها لایروبی شوند.

کرمی محمدی گفت: یکی دیگر از مشکلات شهر تهران موضوع فروریزش و فرونشست است که در تهران فروریزی اهمیت بیشتری دارد، زیرا یکباره رخ می‌دهد و به تاسیسات شهری آسیب‌های زیادی وارد می‌کند.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران افزود: در کنار طراحی این سامانه‌ها کمپین شهر آماده را راه اندازی کردیم که بخش‌های مختلفی از جمله خانه‌های دوام دارد و همچنین قرار است به داوطلبان آموزش‌های دوره بحران داده شود.

وی ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات سازمان مدیریت بحران بحث مدرسه آماده است که در این طرح شناسه مدارس تهران جمع آوری شده و ۱۶۸۰ مدیر مدرسه آموزش‌های لازم را دیده و به ۱۲۲۰۰ دانش آموز آموزش‌هایی ارایه کرده‌اند.

کرمی محمدی گفت: این اقدامات در کمتر شهر‌های دنیا وجود دارد و نکته جالب این است که از پانزده سال قبل این اقدامات شروع شده و اصلا هم ربطی به من ندارد بلکه پیشینیان ما کار را شروع کرده‌اند.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران خاطرنشان کرد: ۱۱۰ پایگاه مدیریت بحران در شهر تهران وجود دارد که در ۲۲ پایگاه لوازم و تجهیزات مورد نیاز وجود دارد.

کرمی محمدی افزود: متاسفانه در سال‌های اخیر چند پایگاه کاربری بحرانی خود را از دست داده آمد و بیشتر به موضوعات ورزشی اختصاص پیدا کرده اند، اما در حال رایزنی هستیم برای پس گیری این پایگاه‌ها.

وی گفت: یکی از مشکلات در بحران‌ها این است که نحوه مدیریت و ارتباطات میان افراد مسؤول گم می‌شود که برای آنکه بتوانیم مدیریت صحیحی داشته باشیم نیازمند برگزاری مانور‌های متعدد برای ایجاد شبکه ارتباطی بحران هستیم.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: از میان ۶۰ میلیون نفر جمعیت شهر نشین کل کشور ۱۹ میلیون نفر در محلات حاشیه نشین هستند.

کرمی محمدی خاطرنشان کرد: در تهران ۴.۵ میلیون نفر در مناطقی زندگی می‌کنند که اگر زلزله‌ای با قدرت ۶ تا ۷ ریشتر به وقوع بپیوندد این افراد زیر آوار خواهند ماند.

وی با اشاره به اینکه اگر سه مولفه ناپایداری، ریزدانگی و نفوذپذیری در کنار هم به مقادیر مشخصی وجود داشته باشد آن بافت فرسوده معنا پیدا می‌کنند گفت: در حال حاضر ۱.۹ میلیون نفر از شهر تهران در منطقه‌ای زندگی میکنند که بافت فرسوده است.

رییس سازمان مدیریت بحران شهر تهران افزود: این در حالی است که امروز ۲.۹ میلیون نفر از جمعیت شهر تهران در منطقه‌ای ساکن هستند که ناپایداری دارد یعنی ۵۰ درصد بلوک مورد نظر مسکونی بافتی ناپایدار دارد.

کرمی محمدی گفت: در حوزه زلزله در حال حاضر در سازمان نوسازی شهر تهران اقدامات خوبی برای بافت فرسوده در حال انجام است، اما این اقدام کافی نیست و باید کار موازی دیگری هم انجام شود.

وی ادامه داد: کار موازی موضوع بهسازی لرزه‌ای نسبی ساختمان‌های متداول شهر تهران است که تلاش شده با کار کارشناسی پیش برود و نکته جالب این است که این اقدام را می‌شود در سایر مناطق کشور هم اجرا کرد.

رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران گفت: اگر در تهران زلزله‌ای رخ بدهد در شب هنگام ۸ میلیون نفر و در طول روز ۱۲ میلیون نفر تحت تاثیر قرار خواهند گرفت و این بسیار مهم خواهد بود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

پیام بگذارید