مدیریت بحران یکی از حوزههای کاربردی مدیریت میباشد که در رابطه با چالش و مشکلات مطرح می شود، این علم با بررسی مشکلات سعی در یافتن راه و ابزاری مناسب است تا شرایط را بهبود بخشد. خوشبختانه در این زمینه نسبت به سالهای گذشته پیشرفت بسیار خوبی داشتهایم اما سرعت پیشرفتمان بسیار کند پیش میرود و باید آن را تسریع ببخشیم.
رضا کرمی مدیریت بحران را به یک تیم فوتبال تشبیه کرد و افزود: در مدیریت بحران نیز گروه های مختلف باید وظایف خود را انجام دهند تا کار به ثمر بنشیند؛ لذا مدیریت بحران توسط یک سازمان به نتیجه نخواهد رسید. این گروه وظیفه هماهنگ کردن سازمان های مختلف را دارد تا همه وظایف خود را قبل و حین و بعد از بحران انجام دهند. «مهم ترین کاری که می توان در بحث تاب آوری انجام داد، پیشگیری است؛ یعنی در ارتباط با زلزله ساختمان ها را روی گسل نسازیم و اجزای غیر سازه ای را مستحکم کنیم و مردم نیز باید بدانند چه کار کنند.
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه این روند بیش از همه به توسعه فرهنگ در میان مردم و مسئولان بستگی دارد، گفت: متاسفانه در این زمینه بسیار کند هستیم. امروز ما نسبت به ۱۵ سال پیش بسیار پیشرفت داشته ایم ولی تنها به میزان سه سال عمل کردهایم و سرعت پیشرفتمان مناسب نبوده است.
کرمی که در یک برنامه رادیویی صحبت میکرد، با اشاره به اینکه بودجه پیش بینیهای فرهنگ ساز در امر مدیریت بحران محدود بوده و شاید پنج درصد مبلغ واقعی است، افزود: در این زمینه نیز عقب هستیم و باید بیشتر تلاش کنیم.
وی با اشاره به برنامهریزی برای ایجاد پروژه موزه حوادث در شهر تهران گفت: در نظر داریم این موزه را احداث کنیم تا مردم بتوانند حس واقعی زلزله را بدست آورند. این پروژه در حال مطالعه بوده و همچنان با چالش بودجه مواجه است.
منبع: خبرآنلاین