به گزارش اقتصادنیوز به نقل از کوایران، بازارسرمایه اول هفته خوبی را شروع کرد، ولی باتوجه به اتفاق تلخ انفجار بندرعباس در روز یکشنبه، مورخ ۷ اردیبهشت ماه، شاهد ریزش شاخص کل بورس بودیم و در نهایت در روز دوشنبه، بورس به تعادل رسید و سبزپوش ماند.
در پایان روز معاملاتی امروز؛ ارزش صفوف خرید ۳۸ درصد نسبت به روز گذشته رشد داشتند و در مقابل ارزش صف های فروش با افت ۷۹ درصدی همراه بودند.
به نظر می رسد در روزهای آینده نقدینگی از صندوق ها خارج شوند و وارد بازار سهام خواهند شد .
فشار فروش در صنایع پتروشیمی و فولادی
ندا کریمی – کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با اکوایران گفت: بازار روز دوشنبه با خوش بینی به روند معاملات و با اظهار نظر مثبت رئیس جمهور امریکا مبنی بر نزدیک بودن توافق با ایران کار خود را آغاز کرد، ولی در اواسط ساعت معاملات با فشار فروش سنگین نمادهای بزرگ پتروشیمی و فولادی شاخص کل بخشی از رشد ابتدای ساعت معاملات خود را پس داد.
این فعال بازار سهام افزود: باوجود فشار فروش در نمادها بزرگ و صندوق های اهرمی، نمادهای کوچک معاملات بسیار خوبی را تجربه نمودند و برای دومین روز متوالی بازدهی شاخص هم وزن بیشتر از شاخص کل شد.
ورود پول حقیقی به تالار شیشه ای
به گفته وی؛ در این روز پر معامله نزدیک به ۲۰ هزار میلیارد ارزش معاملات خرد بود و ۴۰۰ میلیارد تومان ورود پول به بازار داشتیم.
کریمی بیان کرد: نمادهای سنگ آهنی برخلاف سایر گروه های بزرگ با تقاضای بسیار خوبی مواجه شدند و پس از مدتها این گروه نسبت به صنایع بزرگ دیگر لیدری کرد. همچنین نمادهای پالایشی هم معاملات خوب خود را در روزهای قبل ادامه دادند و شرکت های بیمه ای بعد از حادثه بندر شهید رجائی شفاف سازی هایی را منتشر کردند.
این تحلیلگر بازارسرمایه اظهار داشت: گروه حمل و نقل دریایی و انبارداری هم تحت تاثیر اتفاقات چند روز اخیر با هیجانات بسیار زیادی مواجه بودند.
نوسانات سنگین در بازار ارز
وی بیان داشت: برای روزهای آتی تدام رشد شاخص هم وزن و اصلاح زمانی شاخص کل دور از ذهن نیست و به نظر می رسد شاخص هم وزن هم قصد شکستن سقف تاریخی خود را دارد. همچنین گروه های به اصطلاح ریالی با محوریت غذایی، دارویی و زراعی در روزهای بعد باتوجه به گزارش های خوب فروردین ماه این گروه و رکود بورس کالا و نرخ دلار که منجر به فشار فروش بیشتر در صنایع دلاری می شود با اقبال بیشتری مواجه خواهند بود.
به گفته کریمی؛ باتوجه به ادامه مذاکرات در هفته آتی قیمت دلار هم با نوسانات سنگینی مواجه خواهد بود و همین امر منجر به افزایش گردش نقدینگی در بین صنایع بورسی می شود.
این کارشناس بازارسهام در پایان گفت: در بازارهای موازی تحت تاثیر افت قیمت انس جهانی و همچنین کاهش نسبی قیمت دلار در بازار آزاد صندوق های طلا همچنان با خروج نقدینگی مواجه هستند و ارزش معاملات این صندوق ها به شدت کاهش یافته و بخشی از نقدینگی از این صندوق ها در حال ورود به بازار سهام است.