عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان
به گزارش اقتصادنیوز، در پایان معاملات امروز بازار سهام، شاخص کل بورس تهران با رشدی ۰.۷۹درصدی به سطح ۲ میلیون و ۹۶۶ هزار و ۹۲۷ واحدی رسید. شاخص هموزن هم ۰.۴۶درصد افزایش ارتفاع داشت و در پله ۸۴۹ هزارو ۹۰۰ واحدی قرار گرفت.
امروز ارزش معاملات خرد بازار اگر چه افت چشمگیری نسبت به روز قبل داشت و با افتی ۳۶ درصدی به حدود ۱۱.۵ هزار میلیارد تومان رسید اما برای سومین روز متوالی شاهد ارزش معاملات بالای ۱۰ هزار میلیارد تومان بودیم که این موضوع اتفاق خوبی برای فعالان بازار سرمایه محسوب میشود. از سوی دیگر امرز بیش از ۵۵۰ میلیارد تومان پول حقیقی هم وارد بازار شد تا مجموع ورود پول به بازار سرمایه در این هفته بیش از ۴۹۰۰ میلیارد تومان برسد.
امروز هم گروه بانکی با بیش از ۱۸۹۰ میلیارد تومان معامله، بیشترین ارزش معاملات را به نام خود ثبت کردند. محصولات شیمیایی و خودرو و ساخت قطعات هم به ترتیب ۶۳۳ و ۶۰۰ میلیارد تومان معامله شدند. بانکها از نظر ورود پول هم سردمدار بازار بودند و امروز حدود ۵۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی به نمادهای این گروه وارد شد.
شاخص کل بورس در آستانه ۳ میلیونی
نرگس توانایی، کارشناس بازار سهام در گفت و گو با اکوایران گفت: بازارسرمایه در هفته پایانی فروردین با رشد پرشتابی همراه شد و شاخص کل بورس تهران با عبور از سطح ۲ میلیون و ۹۶۰ هزار واحد در آستانه ورود به کانال ۳ میلیون قرار گرفت؛ این رشد عمدتاً تحت تأثیر افزایش نرخ ارز، کاهش بازده اوراق بدهی دولتی و ورود بیسابقه نقدینگی حقیقی به بازار بود.
ورود بی سابقه نقدینگی به تالار شیشه ای
وی در ادامه افزود: افزایش نرخ ارز توافقی تا ۶۹ هزار تومان، چشمانداز سودآوری شرکتهای صادراتمحور را تقویت کرد و کاهش بازده اوراق اخزا به محدوده ۳۳ درصد، موجب افزایش جذابیت نسبی بازار سهام شد؛ در همین راستا، ورود بیش از ۴۵۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی که از سال ۱۳۹۹ بیسابقه بوده نشان از بازگشت اعتماد سرمایهگذاران خرد به بورس دارد.
گروه منسوجات؛ بیشترین رشد هفتگی را ثبت کرد
به گفته این تحلیلگر بازارسرمایه؛ در میان صنایع بورسی، گروه منسوجات با بازدهی حدود ۱۰ درصدی، بیشترین رشد هفتگی را ثبت کرد. همچنین صنعت پیمانکاری با بازدهی ۸ درصدی در رتبه دوم قرار گرفت. این دو صنعت، با اتکا به بهبود تقاضای داخلی و افزایش انتظارات تورمی بهویژه در بخش ساختوساز، بیشترین توجه را به خود جلب کردند.
توانایی خاطر نشان کرد: گروه بانکی نیز رشد قابلتوجهی را تجربه کرد و در رتبه سوم بازدهی هفتگی قرار گرفت. نمادهای بزرگ این گروه از جمله «وبملت»، «وتجارت» و «سامان»، در محدوده مثبت و با حجم معاملات بالا معامله شدند.
چالشهای سیاسی باقیست
وی در ادامه اظهار داشت: بازار همچنان نسبت به آینده مذاکرات هستهای و امکان گشایشهای بینالمللی در بخش بانکی، در وضعیت «انتظار» بهسر میبرد؛ همچنین نوسانات در سیاستهای پولی و عدم قطعیت نسبت به روند نرخ بهره بینبانکی نیز بر انتظارات این صنعت تأثیرگذار بوده است.
این فعال بازارسرمایه بیان داشت: بازار سرمایه همچنان تحت تأثیر ریسکهای سیستماتیک، بهویژه ریسکهای سیاسی و ژئوپلیتیک قرار دارد. تنشهای منطقهای، ابهام در نتیجه مذاکرات برجام، و تغییرات احتمالی در سیاستهای اقتصادی دولت میتوانند محرکهایی برای نوسانات آتی بازار باشند.
ثبات بازارسرمایه در گرو شفافیت فضای سیاسی
وی در نهایت گفت: تداوم روند صعودی بازار، نیازمند ثبات در متغیرهای کلان اقتصادی و شفافسازی فضای سیاسی کشور است. همچنین در چنین فضایی، تحلیل بنیادی، کنترل هیجانات رفتاری و نگاه میانمدت میتواند مسیر موفقیت سرمایهگذاران را هموار سازد