بورس در آستانه یک پیچ تاریخی / فعالان بازار محافظه کار شدند

0 17


در هفته‌ای که گذشت، شاخص کل بورس تهران رشدی ۰.۷۱درصدی را به ثبت رساند تا برای سومین هفته متوالی در ماه اول سال بازدهی مثبت داشته باشد. شاخص هم‌وزن هم ۱.۲۳درصد رشد کرد. دو شاخص اصلی بورس تهران از آخرین هفته سال قبل تا به امروز بازدهی هفتگی مثبت را به ثبت رسانده‌اند.

در هفته گذشته همچنین بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی به بورس وارد شد. میانگین ارزش معاملات خرد هم بیش از ۷۵۰۰ میلیارد تومان بود که نسبت به هفته گذشته رشدی ۸درصدی داشته باشد. 

photo_2025-04-11_13-43-59

بر مبنای آمار و ارقام، در سه هفته‌ای که از سال ۱۴۰۴ سپری شده بازار رنگ و بوی سبزی به خود گرفته است. بازدهی شاخص کل و هم وزن در هر سه هفته مثبت بوده، هر سه هفته با ورود پول مواجه بودیم و میانگین ارزش معاملات روزانه هم نسبت به کل سال قبل بالاتر بوده است. با این حال هفته پیش رو به عنوان یک بزنگاه تاریخی می‌تواند نقشی مهم در رابطه با سرنوشت بازار در سال ۱۴۰۴ داشته باشد و هر سیگنال مثبتی از این مذاکرات می‌تواند رشد پایدار بورس را برای مدتی تضمین کند.

 

بازار سرمایه در گیر و دار مذاکرات

نرگس توانایی – کارشناس بازار سهام در گفت و گو با اکوایران گفت: بازار سرمایه ایران این روزها بیش از هر زمان دیگری درگیر اخبار سیاسی و مذاکرات خارجی است.

وی در ادامه افزود: هفته آینده، به‌ویژه با برگزاری مذاکرات حساس روز شنبه میان ایران و آمریکا، می‌تواند به یک نقطه عطف برای بورس تهران و حتی برای تصویر کلان اقتصاد ایران تبدیل شود؛ در شرایطی که بازارهای جهانی از تنش‌های سیاسی و اقتصادی بین‌المللی آسیب‌پذیرند، بورس ایران چشم‌انتظار یک «سیگنال توافق» است.

 

فعالان بازار محافظه کار شدند

این فعال بازار سرمایه تصریح کرد: طی هفته گذشته، نشانه‌هایی از تعادل و انتظار در بازار به وضوح قابل مشاهده بود.

به گفته توانایی؛ حجم معاملات کاهش یافت و شاخص‌ها کم نوسان بودند. همچنین فعالان بازار با در نظر گرفتن تجربه‌های گذشته، ترجیح دادند موقعیت محافظه‌کارانه‌ای اتخاذ کنند؛ این رفتار انتظارمحور می تواند پیش‌درآمد یک حرکت قدرتمند باشد.

 

کاهش نرخ ارز در راه است؟

وی در ادامه اظهار داشت: در صورت مخابره اخبار مثبت از مذاکرات، نخستین واکنش بازار می‌تواند کاهش نرخ ارز باشد؛ این کاهش، فارغ از آن که موقتی یا پایدار باشد، به سرعت بر ذهنیت سرمایه‌گذاران اثر می‌گذارد.

این تحلیلگر بازار سهام بیان کرد: گروه‌هایی مانند خودرویی‌ها، بانکی‌ها و غذایی‌ها در صورت افت نرخ ارز و چشم‌انداز ثبات اقتصادی، به مقصد نقدینگی تبدیل می‌شوند. همچنین در مقابل، صادرات‌محورها نظیر پتروشیمی‌ها و فلزی‌ها ممکن است تحت فشار قرار گیرند، هرچند باتوجه به وابستگی بنیادی آن‌ها به نرخ‌های جهانی، اثر این شوک می‌تواند محدود باشد.

 

روزهای سرنوشت ساز بازارهای مالی در هفته آینده

توانایی در نهایت گفت: نکته کلیدی دیگر، تغییر انتظارات تورمی است؛ اگر توافق به باز شدن منابع ارزی، کاهش کسری بودجه دولت و رشد واردات منجر شود، تورم انتظاری کاهش می‌یابد؛ موضوعی که می‌تواند مسیر ورود پول به بورس را هموار کند. همچنین بورس هفته آینده، صرفاً یک بازار نیست؛ یک آینه‌ شفاف از اعتماد یا بی‌اعتمادی عمومی به آینده اقتصاد کشور است. در نتیجه شنبه، اگرچه روز مذاکرات است، اما یکشنبه می‌تواند روز تصمیم‌های بزرگ برای سرمایه‌گذاران باشد.

پیام بگذارید