به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، سهامها در بورس اصلی عربستان تا ۶.۱ درصد افت داشتند، در حالیکه شاخصهای سهام در قطر و کویت بیش از ۵.۵ درصد سقوط کردند. همچنین سهامها در تلآویو با بیشترین افت از اکتبر ۲۰۲۳ یعنی زمانی که جنگ غزه آغاز شد، مواجه شدند.
شرکت آرامکوی عربستان بهعنوان بزرگترین صادرکننده نفت در جهان، یکی از بزرگترین بازندگان منطقه بود؛ چراکه در ساعاتی بیش از ۹۰ میلیارد دلار از ارزش بازار این شرکت از بین رفت.
از سوی دیگر، زیانهای منطقهای بهتدریج افزایش یافت، آن هم بهدنبال افت بازارهای جهانی در هفته گذشته، یعنی زمانی که دونالد ترامپ – رئیسجمهور آمریکا – از بالاترین سطح تعرفههای بیش از یک صد سال اخیر بر شرکای تجاری این کشور رونمایی کرد. پس از آنکه چین در روز جمعه با وضع تعرفههای خود به مقابله با آمریکا پرداخت، اضطراب سرمایهگذاران و تهدید افت بیش از پیش افزایش یافت و ارزش داراییها همچنان بالاست.
این موضوع ریسکهای یک جنگ تجاری گستردهتر و اقدامات تلافیجویانه را که ممکن است زنجیرههای تأمین را با مشکل اساسی روبهرو کند و باعث آهسته شدن رشد اقتصادی شود، افزایش داده است.
فادی اربید از شرکت Amwal Capital Partners Limited معتقد است: «بازارهای سهام منطقهای شورای همکاری خلیج فارس در کوتاهمدت نسبت به احساسات حاکم بر بازارهای جهانی ایمن نیستند. ما در گذشته وضعیتهای مشابه زیادی را دیدهایم، مانند بحران مالی جهانی و کووید-۱۹. این همبستگی همچنان وجود دارد.»
مشروح این گزارش را در اکوایران با تیتر «زلزله در بازارهای سهام خاورمیانه از ریاض تا تلآویو / زیان ۹۰ میلیارد دلاری آرامکو» بخوانید.