شاهکار ایران خودرو پس از واگذاری؛ نجات از زیان سنگین/ پژو پارس حذف شد؛ تراز مالی تغییر کرد

0 3


به گزارش اقتصادنیوز، ایران خودرو در پایان فصل پاییز زیان حدود هزار و ۴۴۰ میلیارد تومانی را برای عرضه گروه پژو در صورت‌های مالی تلفیقی خود ثبت کرد. این زیان به نسبت مدت مشابه سال گذشته از افتی نزدیک به ۹۰ درصد حکایت می‌کند.

آن طور که آبی‌های جاده مخصوص در صورت‌های مالی تلفیقی خود مربوط به پایان آذر ۱۴۰۲ ثبت کردند، این خودروسازی در ۹ ماهه سال گذشته در مجموع حدود ۱۱ هزار و ۱۴ میلیارد تومان زیان را از محل عرضه محصولات حاضر در گروه پژو در صورت‌های مالی خود درج کردند.

بنابراین شاهد هستیم که خودروساز ساکن کیلومتر ۱۴ جاده مخصوص در پایان سومین فصل از سال جاری در قیاس با همین بازه زمانی در سال گذشته حدود ۹ هزار و ۵۷۰ میلیارد تومان از زیان فروش گروه پژو را کم کرده است. این کاهش زیان تولید گروه پژو را می‌توان در لیست اقدامات مثبت این خودروسازی درج کرد. ایران خودرو با این کاهش زیان حول و حوش ۹۰ درصدی فروش گروه پژو به نوعی شاهکار کرده است.

این مسأله می‌تواند سرعت حرکت این خودروسازی در جاده زیان دهی را کاهش دهد.

بررسی اقتصادنیوز از اطلاعات منتشر شده ایران خودرو در سایت کدال سازمان بورس نشان می‌دهد این شرکت خودرؤساز تا پایان آذر سال گذشته در مجموع حدود ۲۱۳ هزار و ۵۵۰ دستگاه انواع محصولات حاضر در گروه پژو را برای مشتریان فاکتور کرده و از این محل حول و حوش ۵۵ هزار و ۷۹۰ میلیارد تومان نقدینگی جمع‌آوری کرده بود. اما بهای تمام شده تولید گروه پژو در بازه زمانی مورد بررسی در سال گذشته نزدیک به ۶۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان از سوی این خودروسازی اعلام شده است.

ایران خودرو تا پایان آذر امسال بیش از ۱۲۲ هزار و ۷۵۰ دستگاه انواع پژو را روانه بازار کرده و از محل فروش این تعداد از محصولات خود با برند پژو نقدینگی حول و حوش ۴۸ هزار و ۴۲۰ میلیارد تومان را کسب کرده است. اما هزینه تولید محاسبه شده گروه پژو در همین دوره زمانی از سوی این خودرؤساز بیش از ۴۹ هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان محاسبه شده است.

مقایسه تیراژ فروش نشان می‌دهد آبی‌های جاده مخصوص در پایان فصل پاییز ۱۴۰۳ به نسبت مدت مشابه سال گذشته حدود ۴۲ درصد از تیراژ محصولات گروه پژو کاستند. به عبارت دیگر ایران خودرویی‌ها در پایان ۹ ماهه اول سال جاری در قیاس با مدت مشابه سال گذشته، حوالی ۹۰ هزار و ۸۰۰ دستگاه کمتر محصولات خود با نشان پژو را برای مشتریان فاکتور کردند.

بی‌تردید بخشی از این کاهش تیراژ و همچنین کاهش زیان را باید ناشی از توقف تولید خانواده پژو پارس دانست.

ایران خودرویی‌ها بالاخره بعد از کش و قوس‌های فراوان در پایان فصل بهار ۱۴۰۳ تمام اعضای خانواده پژو پارس را روانه موزه کردند. این مسأله بعد از حدود ۶ ماه از توقف تولید و عرضه خود را در صورت‌های مالی تلفیقی آبی‌های جاده مخصوص منتهی به آذر ۱۴۰۳ نشان داده است.

خروج انواع پژو پارس از سبد محصولاتی خودروساز ساکن کیلومتر ۱۴ جاده مخصوص و برنامه‌ریزی ایران خودرویی‌ها برای تولید و عرضه دیگر محصولات حاضر در سبد محصولات گروه پژو مانند انواع پژو ۲۰۷ سبب شد تا سطح زیان دهی گروه پژو به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند.

ایران خودرویی‌ها تا پایان آذر سال گذشته به طور متوسط هر دستگاه از محصولات خود با برند پژو را حدود ۲۶۰ میلیون تومان فاکتور می‌کردند. اما این خودروسازی در ۹ ماهه اول سال جاری به طور میانگین هر دستگاه پژو را با قیمتی حول و حوش ۳۹۵ میلیون تومان فروخته است.

بنابراین شاهد هستیم که حذف اعضای خانواده پژو پارس از چرخه تولید و عرضه روی متوسط قیمت فروش محصولات ایران خودرو با برند پژو نیز تأثیر مثبت داشته است. البته فراموش نکنیم ایران خودرویی‌ها اواخر آبان سال جاری توانستند بعد از حدود یک سال و نیم مجوز افزایش قیمت محصولات خود را از سیاست‌گذار خودرویی دریافت کنند. این خودروسازی به طور متوسط محصولات خود را حدود ۳۰ درصد گران کرد.

باید منتظر ماند و دید مدیریت جدید ایران خودرو چه برنامه‌ای برای کاهش زیان و سوده شدن تولید و عرضه محصولات حاضر در سبد محصولاتی خود از جمله گروه پژو دارد.

پیام بگذارید