بارش برف و باران در ۱۷ استان

0 3



سازمان هواشناسی نسبت به تشدید برف و باران در ۱۷ استان و افزایش ارتفاع موج در دریای خزر هشدار داد.

به گزارش ایسنا سازمان هواشناسی کشور با صدور سه هشدار سطح نارنجی از وقوع مخاطرات جوی طی فردا (۲ اسفندماه) تا سه‌شنبه (۷ اسفندماه) خبر داد. 

بارش شدید برف و باران از پنجشنبه تا دوشنبه در مناطق مختلف کشور

اولین هشدار صادر شده در خصوص بارش برف و باران، در نواحی کوهستانی کولاک برف، پدیده مه، افت محسوس دما، وزش باد نسبتا شدید تا شدید است که بر اساس پیش‌بینی‌ هواشناسی، تشدید سامانه بارشی از جمعه (۳ اسفندماه) در گیلان، غرب مازندران، اردبیل، زنجان، قزوین، جنوب غرب آذربایجان غربی، نیمه غربی کردستان، شمال غرب کرمانشاه و شمال آذربایجان شرقی آغاز شده است و شنبه ( ۴ اسفندماه) در گیلان، غرب مازندران، اردبیل، آذربایجان شرقی، جنوب آذربایجان غربی، کردستان، نیمه شمالی کرمانشاه، زنجان، ارتفاعات تهران، البرز و قزوین ادامه خواهد یافت. 

این مخاطرات جوی یکشنبه (۵ اسفندماه) در اردبیل، گیلان، مازندران، زنجان، کردستان، کرمانشاه، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، جنوب شرق لرستان، چهارمحال بختیاری، جنوب اصفهان، شرق کهگیلویه و بویراحمد، شمال استان‌های تهران، فارس، البرز و قزوین پیش‌بینی شده است و دوشنبه (۶ اسفندماه) در جنوب اردبیل، مازندران، گیلان، ارتفاعات استان‌های تهران، البرز، قزوین و گلستان رخ خواهد داد. 

احتمال انسداد جاده‌ها، کولاک برف و کاهش دید افقی در گردنه‌های برف‌گیر

در پی این مخاطرات احتمال اختلال در ناوگان حمل و نقل زمینی، هوایی و ریلی کشور، لغزندگی جاده‌ها، انسداد گردنه‌های برف گیر و راه‌های روستایی به سبب بارش برف، مه گرفتگی، کاهش دید افقی، وزش باد شدید موقتی، کولاک برف، احتمال ریزش بهمن، خسارت به سازه‌های موقت و محصولات کشاورزی و اختلال در انتقال حامل‌های انرژی، بالا آمدن ناگهانی آب رودخانه‌ها و سیلابی شدن مسیل‌ها و آب‌گرفتگی معابر و احتمال قطع برق به ویژه در مناطق روستایی وجود دارد.

در همین رابطه پرهیز از سفرهای غیر ضروری، مجهز بودن خودروها به وسایل زمستانی، خودداری از فعالیت‌های کوه‌نوردی و جابجایی عشایر، خودداری از فعالیت‌های تفریحی نظیر طبیعت‌گردی، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی، پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها و آمادگی راهداری و شهرداری‌ها جهت برف‌روبی در محورهای مواصلاتی، عدم تردد دامداران در ارتفاعات و کنترل دما در سالن‌های پرورشی، پرهیز از اتراق در حریم و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها توصیه شده است. 

احتمال خسارت به محصولات کشاورزی و لزوم اتخاذ تمهیدات پیشگیرانه

همچنین سازمان هواشناسی کشور هشدار مشابه دیگری را نیز درباره خسارت به محصولات کشاورزی صادر کرده است. در راستای تشدید فعالیت این سامانه زهکشی و پاکسازی مسیر آب باغات و مزارع ، عدم انجام آبیاری، محلول پاشی و سم پاشی با توجه به وقوع بارش ، استحکام سازه های باغی در برابر وزش باد شدید، رنگ آمیزی تنه درختان با رنگ سفید جهت حفاظت از آفتاب سوختگی ناشی از پوشش برف به‌ویژه در شیب های جنوبی و آفتاب گیر، انجام آبیاری در خاک های شور بعد از وقوع باران یا برف به منظور آبشویی شوری از محیط ریشه ، انجام عملیات یخ آب زمستانه در دمای منفی ۷ درجه به منظور از بین بردن آفات، تهویه، تنظیم دما و تامین سوخت سالن های پرورشی با توجه به کاهش دما و وقوع برف ، کنترل دما و رطوبت انبارها با توجه به افزایش رطوبت، جهت جلوگیری از خسارت بیماری های قارچی، پاک سازی، تنظیم و کنترل دریچه های ورودی و خروجی آب استخرها ، استفاده از ضد یخ در رادیاتور ماشین‏ آلات کشاورزی و محافظت از ادوات کشاورزی با توجه به روند کاهشی دما و آغاز بارش‏ ها، تخلیه سیستم‌های آبیاری تحت فشار جهت جلوگیری از یخ‌زدگی و ترکیدن لوله‌ها توصیه شده است.

در دیگر جزییاتی از این هشدار به سامانه جوی دیگری نیز اشاره شده است که در پی آن از روز جمعه تا سه‌شنبه (۷ اسفندماه) وزش باد شدید و گردوخاک به سبب افزایش گرادیان فشاری پیش‌بینی شده است. 

هشدار درباره وزش باد شدید و گردوخاک در مناطق جنوبی و شرقی کشور

بر همین اساس وزش باد شدید و گردوخاک طی جمعه در سیستان و بلوچستان، نیمه شمالی کرمان و جنوب یزد، شنبه در سیستان و بلوچستان، شمال و شرق کرمان، جنوب یزد، جنوب و غرب اصفهان و شمال فارس، یکشنبه در شمال سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد، نیمه شرقی شمال و شرق سمنان، شمال خراسان رضوی و خراسان جنوبی، دوشنبه در نیمه شمالی سیستان و بلوچستان، کرمان، خراسان جنوبی، نیمه جنوبی خراسان رضوی، یزد، اصفهان، سمنان، شمال فارس و نیمه جنوبی سمنان و سه‌شنبه در خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمان، جنوب یزد، جنوب سمنان، شمال فارس و جنوب اصفهان رخ خواهد داد. 

وزش باد شدید و وقوع گردوخاک، کاهش دید افقی و افت کیفیت هوا به سبب افزایش غلظت آلاینده‌ها، احتمال سقوط اشیاء از ارتفاعات، خسارت به سازه‌های موقت و سبک، آسیب به تاسیسات و سازه‌های سبک، احتمال اختلال در ناوگان حمل و نقل و احتمال سقوط دکل‌های برق و تابلوهای تبلیغاتی را افزایش می‌دهد. 

بر همین اساس احتیاط در ترددهای بین شهری، کاهش مواجه با گرد و خاک توسط گروه های حساس به ویژه بیماران تنفسی، افراد سالخورده و کودکان، عدم توقف و پارک خودرو در اطراف درختان و دیوارهای فرسوده و ساختمان‌های نیمه کاره، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت از جمله تابلوهای تبلیغاتی و پوشش گلخانه‌ها  توصیه می‌شود.

افزایش ارتفاع امواج در دریای خزر؛ محدودیت‌های دریایی در گیلان، مازندران و گلستان

سازمان هواشناسی کشور در سومین هشدار صادر شده به افزایش سرعت باد و ارتفاع امواج در پی افزایش بیشینه سرعت وزش باد لحظه ای در محدوده ۳۸-۲۸ نات و افزایش بیشینه ارتفاع امواج دریا تا ۲.۵متر در مناطق ساحلی و دوراز ساحل بیش از ۲.۵ متر اشاره کرده است. 

وقوع این مخاطره از پیش از ظهر پنج‌شنبه (۲ اسفندماه) تا جمعه (۳ اسفندماه) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های گیلان و مازندران و شنبه، یکشنبه و دوشنبه در مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای گیلان، مازندران و گلستان پیش‌بینی شده است.

خطر غرق شدن شناگران، احتمال پاره شدن تورهای صیادی، صدمه به ماهیان در قفس و صدمه به قایق های کوچک تفریحی و مسافری و شناورهای سبک و اختلال در تردد شناورها و فعالیت های ساحلی و فراساحلی و احتمال خسارت به تاسیسات دریایی از آثار این مخاطره است. 

ممانعت از شنا، محدود کردن تردد قایق های سبک و تفریحی، ورود و خروج کشتی ها به بندر با احتیاط، تردد کشتی های تجاری با احتیاط، محدود کردن فعالیت های شیلاتی، محدود کردن فعالیتهای پشتیبانی صنایع فراساحل و اتخاذ تمهیدات لازم توسط کلیه فعالان دریایی از توصیه‌های سازمان هواشناسی کشور در این خصوص است. 

به گزارش ایسنا در هشدار نارنجی‌ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود.

انتهای پیام



Source link

پیام بگذارید