نیکان شهر: معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران با تاکید بر اینکه کمتر از ۱۰ درصد املاک شهرداری تهران سند تکبرگی دارند، افزود: ۹۰ درصد املاک شهرداری میتواند در معرض تهدید باشد.
فلاح در مراسم رونمایی از سامانه املاک گفت: با حضور شهردار تهران چند برنامه تحولی اساسی در معاونت مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران طراحی شد که از جمله آن میتوان به مولدسازی داراییها که در حقیقت در مقابل موضوع انجماد داراییها مطرح است، اشاره کرد. در حقیقت باید چرخه خدمت و مولد سازی را انجام دهیم که بخشی از آن به مولد سازی املاک و مستغلات مربوط است.
وی ادامه داد: این موضوع از حدود هشت سال پیش در قوانین بودجه کشور مطرح است و وزارت اقتصاد این موضوع را پیگیری کرده است. پیشتر در حوزه املاک از تهاتر استفاده میشد به ویژه املاکی که در طرحهای توسعهای قرار داشته است که باید خریداری میشد. پیشتر در حوزه مدیریت شهری این کار انجام میشد اما شهردار تهران بخشنامهای ۱۰ بندی با عنوان ساماندهی اسناد، املاک و مستقلات شهر تهران را ابلاع کردند تا از این طریق بدانیم شهرداری تهران چه تعداد املاک و زمین دارد و چه تعداد از این موارد سنددار هستند و چه تعداد فاقد سند. این در حالی است که قبلا این آمار در شهرداری تهران وجود نداشت که به عنوان یک نقطه ضعف عمده قلمداد میشد.
وی تاکید کرد: تا پیش از آغاز کار مولدسازی داراییها ابتدا باید تمام داراییها شناسایی، تثبیت و مستند سازی شود. از چند ماه پیش این کار آغاز شده و امیدواریم تا پایان سال بتوانیم همه موارد را احصاء و مشخص کنیم. در عملیات اجرایی ستادهای ساماندهی شکل گرفتهاند و احکام به مناطق ابلاغ شده است لذا همکاران ما در مناطق باید به شناسایی و مستند سازی املاک، اراضی و مستغلات کمک کنند.
معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران با اشاره به اینکه انبوهی از مشکلات و مسائل برای املاکی که شهرداری از طرف مردم امانتدار آن است در گذشته وجود داشته است افزود: بیتردید راهحل این معضلات و مشکلات سیستمی کردن املاک و مستغلات است. در جهت مولد سازی داراییها نقطه برجسته این است که یکی از ابهاماتی که مطرح میشد قیمت کارشناسی بین کارشناس رسمی و افرادی که در سازمان املاک و مناطق هستند به وجود میآمد که ممکن بود ارتباط خاصی برقرار شود. مسالهای که مورد نقد دستگاههای نظارتی و ممکن بود تلاش صادقانه همکاران ما را مخدوش کند. امروز با بهرهگیری از سامانه تعیین کارشناس توسط هیات انجام میشود و سامانه برخطی که امروز رونمایی شد به صورت رندوم کارشناس رسمی هر قسمتی را مشخص میکند و از دخالت افراد جلوگیری میشود. این موضوع باعث خواهد شد کار به راحتی در مناطق تفویض شود و مقدمهای فراهم میشود که اگر در منطقهای کار بزرگی قرار باشد اتفاق بیفتد و معبری باز شود جریان تملک و خرید ملک به راحتی در آن منطقه اتفاق بیفتد.
وی ادامه داد: ظرف یک ماه آینده امیدواریم شاهد استقرار کامل هیاتهای ارزیابی در مناطق باشیم و پس از آن هیچ انتخاب کارشناسی خارج از این سامانه قانونی و قابل پذیرش نیست.
وی تاکید کرد: گام بعدی این جریان انتخاب کارشناس در سایر حوزههاست که توسعه این روند را رقم میزند. در حقیقت این موضوع به صورت پایلوت اجرایی خواهد شد تا مقدمه فراهم شدن نظام سالم، سلامت، شفاف و بدون ابهام در شهرداری تهران را رقم بزند. قطعا در روند اجرا به ابهامات و اشکالاتی برخواهیم خورد که در این راستا میطلبد همکاران ما در مناطق کمک کنند بازخورد سامانه گرفته خواهد شد تا اگر مواردی وجود دارد اصلاح شود تا خود را ارتقاء دهیم و مقدمهای برای خدمت به مردم، کشور و انقلاب اسلامی فراهم کنیم.
فلاح تاکید کرد: درصد املاکی که در شهرداری تهران سند تکبرگی دارند کمتر از ۱۰ درصد است و ۹۰ درصد املاک ما میتواند در معرض تهدید باشد.
منبع: ایسنا