رضا انصاری روز پنجشنبه در حاشیه آیین آغاز ساخت نیروگاه خورشیدی ۶.۹ مگاواتی در شهرک صنعتی کاویان واقع در شهرستان فریمان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تاکنون ۲ هزار و ۷۰۰ واحد صنعتی در شهرکها و نواحی صنعتی خراسان رضوی به بهره برداری رسیده است که ۴۷ درصد از کل صنایع استان را شامل می شود اما نسبت آنها به کل صنایع در شهرکهای صنعتی کشور ۷۰ درصد است.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص استقرار زمین صنعتی در محور غرب مشهد به شرکتهای دانش بنیان اظهار کرد: یکی از دغدغههای وزیر صنعت، معدن و تجارت تکمیل زنجیره ارزش و توجه ویژه به دانش بنیانهاست از این رو به دنبال تقویت شهرکهای فناوری هستیم تا شرکتهای دانش بنیان در آن شهرکها مستقر شوند اما راه توسعه برای دانش بنیانها آن است که در زنجیره صنایع بزرگ قرار گیرند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین با اشاره به مشکل ضعف زیرساختهای شهرکهای صنعتی و اختصاص یک درصد از مالیات بر ارزش افزوده پرداختی واحدهای صنعتی مستقر در شهرکها که در اختیار شهرداریها قرار میگیرد گفت: به دنبال اصلاح قانون و تهیه محتوای آن و جلب همکاری مجلس در این زمینه هستم تا مبلغی از مالیات بر ارزش افزوده ای که شرکتهای مستقر در شهرکهای صنعتی پرداخت می کنند در اختیار شرکتهای خدماتی که نماینده بخش خصوصی واقعی کشور هستند قرار بگیرد.
انصاری در خصوص طرحی که امروز عملیات اجرایی آن آغاز شد افزود: ساخت نیروگاه خورشیدی ۶.۹ مگاواتی با سرمایه گذاری بخش خصوصی به میزان سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال توسط شرکت ارمغان در شهرک صنعتی کاویان فریمان آغاز شد.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای خراسان نیز در این آیین به ارائه گزارشی از وضعیت برق در بخشهای تولید، انتقال و توزیع و طرح مشکلات پرداخت و گفت: ظرفیت اسمی نیروگاههای موجود استان ۶ هزار و ۷۲۲ مگاوات است با این حال عمر نیروگاهها در استان بسیار زیاد است که قابل تامل است.
حسین محمودی افزود: ۱۳ شرکت متقاضی نیروگاههای تجدیدپذیر در خراسان وجود دارد، نیروگاههای جدید و در دست اقدام و در دست توسعه استان شامل «ابنیمین» سبزوار، «راشد» تربت حیدریه، فردوسی و کاوه است که با بهره برداری از آنها هزار و ۷۱۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق نیروگاههای استان اضافه می شود.
وی ادامه داد: در بخش نیروگاههای تجدیدپذیر خورشیدی نیز ۱۱ متقاضی در خراسان رضوی وجود دارد که ظرفیت تولید برق آنها ۵۰۴ مگاوات است، ظرفیت نیروگاههای بادی استان نیز هزار و ۶۲۰ مگاوات است که ۹ متقاضی نیز در این زمینه وجود دارد و در مجموع ظرفیت نیروگاههای خورشیدی و بادی استان ۲ هزار و ۱۲۴ مگاوات است.
به گزارش ایرنا، خراسان رضوی ۵۳ شهرک و نواحی صنعتی دارد که از این تعداد ۴۹ شهرک و ناحیه صنعتی فعال است.