به گزارش ایرنا، علی عبدالعلیزاده روز پنجشنبه در جریان بازدید از شناورها و سکوهای نفتی در دست ساخت و تعمیر در مجتمع کشتیسازی و فراساحل ایران (ایزوایکو)، نقش صنایع دریایی در توسعه دریامحور را مهم و زیربنایی عنوان کرد و افزود: طبق گزارش ارایه شده نزدیک به ۱۰۰ واحد کشتیسازی کوچک و بزرگ در سطح کشور بهویژه در ساحل خلیجفارس و دریای عمان فعال هستند که بیشتر از ۹۵ درصد این واحدها خصوصی بوده و مجتمع کشتیسازی ایزوایکو در هرمزگان نیز یکی از واحدهای بزرگ دولتی این مجموعه است.
وی هدف از بازدید از مجتمع کشتیسازی ایزوایکو را ارزیابی توانمندی و ظرفیت کشتیسازی کشور برای اجرای برنامهریزیهای حمایتی دولت عنوان و تصریح کرد: در بازدیدهایی که از صنایع کشتیسازی مستقر در هرمزگان داشتیم همه با تمام توان در حال فعالیت هستند.
نماینده ویژه رییس جمهور همچنین با تاکید بر حمایت از ناوگان کشتیرانی در حوزههای مختلف مسافربری، ترانزیت، نفتکشها و گردشگری، اظهار کرد: با اتکا به توان نیروی انسانی متخصص و دانش داخلی، امروز تولید قطعات و ساخت کشتیهای کلاس هزار تن تا بالای ۱۵۰ هزار تن وجود دارد که در بهبود رتبهبندی جهانی کشور بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
عبدالعلیزاده، زیرساخت افزایش توان تولید صنایع دریایی را مهیا دانست و ادامه داد: جذب سرمایهگذار خارجی برای شرکتهای بزرگ کشتیسازی کشور در اولویت قرار دارد تا بتوانیم با رفع نواقص در این مسیر و بهرهگیری از فناوری و تکنولوژی نوین به دانش نوسازی و جوانسازی ناوگان دریایی دست پیدا کنیم.
وی کارنامه ایزوایکو در خدمات کشتیسازی، فراساحلی و ساخت و تعمیر سکوهای نفتی را پربار برشمرد و تاکید کرد: باید برای گسترش روابط و افزایش سفارشات تلاش کنیم و در این دولت با حضور استاندار هرمزگان بهعنوان چهرهایملی و مدیری فرا ملی و توسعهگرا فرصت برای گشایش حوزههای جدید و رفع مسائل بهویژه در توسعه حوزه دریامحور ارزشمند است.
به گزارش ایرنا، مجتمع کشتیسازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو) در سال ۱۳۵۲ به منظور جذب بخش بزرگی از بازار تعمیرات و ساخت شناور در ۳۷ کیلومتری غرب بندرعباس احداث شده است.
ایجاد این مجموعه باتوجه به موقعیت طبیعی، جغرافیایی و برخورداری از حوضچه آرامش به مساحت ۳۸۰ هکتار و همچنین برخورداری از تسهیلات قانونی منطقه ویژه بهمنظور توسعه صنعت و تجارت در محدوده صنایع کشتی سازی و صنایع فراساحل و سازههای دریایی و همچنین صنایع پایین دستی و ایجاد کارخانههای مرتبط با حوزه کشتیسازی و تامین منافع اقتصادی، اجتماعی، منطقه ای، ملی و استفاده از آخرین فن آوریهای مرتبط در راستای افزایش تولید و اشتغال پایدار بوده است.
ایزوایکو طی این سالها با طراحی و ساخت سکوهای نفت و گاز نقش خود را در کشور به اثبات رسانده؛ تا جایی که امروز بهعنوان بزرگترین زیرساخت صنایع دریایی در کشور شناخته میشود و هماکنون با دارا بودن سیستمهای مختلف از آبگیری و بهآباندازی، توانایی ساخت و تعمیرات هر نوع شناوری در دنیا را دارد.