فعالیت ۷ هزار خرده‌فروش مواد مخدر در پایتخت

0 260

نیکان شهر: فرمانده انتظامی تهران بزرگ، آمار معتادان متجاهر رهاشده و همچنین خرده‌فروشان مواد مخدر در پایتخت را اعلام و از چرخه باطل جمع‌آوری و بازپروری معتادان متجاهر شدیدا انتقاد کرد.

سردار حسین رحیمی فرمانده انتظامی تهران بزرگ در بازدید میدانی از محلات شوش، مولوی و هرندی که به منظور بررسی آخرین وضعیت پاکسازی این مناطق از وجود معتادان متجاهر در کلانتری مولوی برگزار شد، گفت: آنچه که امروز در محلاتی چون شوش، هرندی، مولوی و … می‌بینیم، موضوع تازه‌ای نیست و ریشه آن به ۴ یا ۵ دهه قبل برمی‌گردد.

سردار رحیمی گفت: در این مناطق نه تنها مصرف‌کنندگان مواد مخدر و معتادان متجاهر، بلکه فروشندگان مواد مخدر، زباله‌گردها و مرتکبان دیگر جرایم نیز حضور دارند و سوالی که مطرح می‌شود و سوال به‌حق مردم است، این است که مگر تاکنون اقدامی در این مناطق صورت نگرفته است؟ در پاسخ به این پرسش باید بگویم که پلیس از سال ۹۷ که طرح پاکسازی معتادان متجاهر را در محله‌های شوش، مولوی، هرندی به اجرا در آورده، حدود ۷۰ هزار معتاد متجاهر و افراد ناهنجار را از این محله‌ها جمع کرده و این در حالی است که الان تنها حدود ۲۰ هزار معتاد متجاهر در تهران وجود دارد. این نشان می‌دهد که برخی مشکلات در چرخه جمع‌آوری آنان وجود دارد. ۷۰ هزار معتاد متجاهر از کجا آمده و چرا برخی معتادان چندین بار جمع‌آوری شده و دوباره به چرخه برگشته‌اند؟ این نشان‌دهنده یک دور باطل و فرآیندی است که باید اصلاح شود.

رحیمی افزود: تا زمانی که معتاد جمع‌آوری شود و بعد از شش ماه حضور در مراکز بازپروری آزاد شود، این چرخه و دور باطل مدام تکرار خواهد شد.

وجود ۳۰۰ خانه پلاک قرمز در تهران

رئیس پلیس پایتخت در ادامه به منازل پلاک قرمز و پاتوق‌های مصرف و فروش مواد مخدر اشاره کرد و گفت: در همین مناطق ۱۰۷ منزل پلاک قرمز و در کل تهران ۳۰۰ خانه پلاک قرمز داریم که به پاتوق معتادان تبدیل شده و برای برخورد با این پدیده ما نیازمند یک عزم راسخ و اقدامی فراتر از ساز و کار و سیستم اداری موجود هستیم و ما باید یک اقدام قاطع و سریع انجام دهیم. امروز اهالی این محله‌ها از وضعیت موجود گلایه دارند. از وقوع سرقت، از وجود معتادان متجاهر و از دیگر جرایم نظیر فروش مواد مخدر گلایه دارند و متاسفانه برخی از مراکز گرمخانه‌ای نیز به معضلی در این مناطق تبدیل شده‌اند. چنین مراکزی نباید در محلات شوش، مولوی و هرندی واقع باشند.

سردار رحیمی با بیان اینکه حل معضلات محله هرندی نیازمند یک اقدام کوتاه مدت و در کنار آن یک برنامه ریزی و اقدام بلندمدت است، اظهار کرد: اقدام کوتاه مدت این است که ما تمام معتادان متجاهر را جمع‌آوری کنیم؛ اما برای اقدام بلندمدت نیز ما نیازمند این هستیم که یک هم‌فکری صورت گیرد و بسیاری از زیرساخت‌ها و شرایط تغییر کند.

وی با بیان اینکه قانون در هیچ جایی جمع‌آوری معتادان متجاهر را بر عهده پلیس نگذاشته است، گفت: اما پلیس از سر مسئولیت اجتماعی و دغدغه‌ای که دارد، به این موضوع ورود کرده و امروز هم تاکید می‌کنیم که پلیس کار را شروع کرده و لازم است دیگر دستگاه‌هایی که بر اساس قانون دارای مسئولیت هستند هم پای کار بیایند.

رهاشدگی معتادان متجاهر در سطح شهر

این مقام انتظامی به رهاشدگی معتادان متجاهر در سطح شهر نیز اشاره کرد و گفت: از ۲۰ تا ۲۱ هزار معتاد متجاهر که در کل شهر تهران وجود دارد، برآوردهای ما نشان می‌دهد که نزدیک به ۹۰۰۰ معتاد متجاهر در تهران رها شده‌اند. همچنین حدود ۷۰۰۰ خرده‌فروش مواد مخدر نیز در پایتخت مشغول فروش مواد هستند که باید برای آنها چاره‌ای اندیشیده شود. معتادان باید وارد چرخه بازپروری صحیح شوند و با موادفروشان و مجرمان هم برخورد شود. من تاکید می‌کنم که امروز هرکس به اندازه مسئولیت خود باید پای کار بیاید تا بتوانیم این مشکل را در این منطقه حل کنیم.

رحیمی همچنین به فعالیت مراکز کاهش آسیب نیز اشاره کرد و گفت: باید این را بگویم که ما با مراکز کاهش آسیب مخالف نیستیم اما این مراکز نباید در محله‌های شوش و مولوی و هرندی و دیگر مراکز تجمعی باشد. وجود این مراکز در این محلات سبب شده تا این افراد شب را در مراکز کاهش آسیب و گرمخانه‌ها گذرانده و صبح را در اطراف همان محدوده رها باشند، پس باید این مراکز از محلات و مراکز تجمعی فاصله بگیرند.

وی ادامه داد: در این راستا سازمان بهزیستی و دستگاه قضایی دوشادوش ما حضور دارند و مشغول فعالیت هستند.

منبع: ایسنا

پیام بگذارید