به گزارش خبرنگار ایرنا، بهزاد ملکی در حاشیه مراسم رونمایی از کتاب «راهنمای فنی و صنفی کار با مواد شیمیایی» که عصر امروز (سه شنبه) در دومین نمایشگاه ایران کمیکال برگزار شد، گفت: این نمایشگاه در راستای ایجاد فضا و بستر مناسب برای ارائه توانمندیهای اتحادیه و تولیدکنندگان و فروشندگان مواد شیمیایی و صنایع پایین دستی پتروشیمی در حال برگزاری است.
وی افزود: تأمین مواد اولیه در صنایع از اهمیت ویژهای برخوردار است و این را نمیتوان انکار کرد که صنعت شیمی ارتباط مستقیمی با صنایع دیگر از جمله نفت و گاز، داروسازی، مواد غذایی، کشاورزی، مواد شوینده بهداشتی، پاککنندههای صنعتی، رنگ و رزین، نساجی و دیگر صنایع دارد و به همین دلیل رشد صنعت شیمی بهمعنای رشد صنعت و اقتصاد کشور است.
ملکی ادامهداد: اهمیت مواد شیمیایی در صنعت به حدی است که اگر روزی مشکلات واردات رفع شود و بازرسی از مبدا صورت گیرد، بیمهها و سایر بازرسیها انجام شود هیچ کارخانهای حتی نیاز به مسئول فنی نخواهد داشت و باکیفیتترین محصولات در کشور تولید خواهد شد.
رئیس اتحادیه صنف تهیهکنندگان و فروشندگان مواد شیمیایی تهران با اشاره به پیشرفت دانش در دنیا و ظرفیتهای نفتی و معدنی کشور، به تاکید رهبر معظم انقلاب برای جلوگیری از خامفروشی اشاره کرد و گفت: دولت چهاردهم که با شعار وفاق ملی و تعامل روی کار آمده است، باید نشان دهد که این شعار فقط در سیاست خلاصه نشده و شامل صنعت و تولید هم میشود.
ملکی یکی از بزرگترین معضلات و مشکلات اتحادیه را آسیبهای شغلی صنف مواد شیمیایی ذکر کرد و گفت: این صنف نیاز جدی به تعامل و همکاری متولیان امر از جمله وزارت بهداشت، بازرسان وزارت کار، آتش نشانی و سایر نهادهای مربوطه دارد.
وی، تحریمهای بینالمللی، وجود محدودیتها در صادرات و واردات، مشکلات مالی و بانکی و نوسانات ارزی را از مهمترین مشکلات تولیدکنندگان و فروشندگان مواد شیمیایی عنوان کرد.
در ادامه این مراسم نائب رئیس این اتحادیه نیز با اشاره به اینکه مواد شیمیایی از مهمترین حلقههای زنجیره تولید در تمامی صنایع محسوب میشود گفت: در اتحادیه با تعدادی از صنوف تداخل صنفی داریم که به صورت موازی نسبت به تأمین مواد اولیه اقدام میکنند و در بخش بازرگانی، تخصیص ارز و ثبت سفارش دچار مشکلات زیادی هستیم که امیدواریم هرچه زودتر با حمایت وزارت صمت رفع شود.
حجت ارجمندی افزود: با توجه به این که اکثر تولیدکنندگان و کارخانجات در تهران هستند، میتوانند با اخذ پروانه از اتحادیه برابر قانون نظام صنفی اقدام کنند تا بتوانند از تسهیلات و ظرفیت اتاق اصناف و اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان مواد شیمیایی استفاده کنند.
وی ادامه داد: فرآیند طولانی اخذ مجوزهای زیستمحیطی، صادراتی، گمرکی و سوبسیدهای نامتوازن و تغییرات ناگهانی در سیاستهای انرژی (مانند حذف یارانه گاز) هزینه تولید را افزایش میدهد.
ارجمندی در خصوص برگزاری نمایشگاه ایران کمیکال افزود: دومین نمایشگاه ایران کمیکال توسط اتاق تعاون ایران و با همکاری اتحادیه مواد شیمیایی در حال برگزاری است که با توجه به کمی و کاستیهایی که با آن مواجه شدیم امیدوارم اتحادیه برای سالهای آتی نسبت به رفع موانع و مشکلات همکاران برای شرکت در نمایشگاه ایران کمیکال اقدامات موثر را انجام دهد تا همه بازرگانان، اصناف، تولیدکنندگان و صنایع پایین دستی بتوانند در آن شرکت کنند. در اینجا اتحادیه از صنوف همگن، انجمنها و اتاقهای فعال در زمینه مواد شیمیایی و مراکز علمی و دانشگاهی برای برگزاری هرچه بهتر این نمایشگاه دعوت به همکاری میکند.