بحران منابع آبی در اروپا؛ بخش بزرگی از آب‌های سطحی آلوده‌اند

0 1



کمیسیون اروپا امروز (سه‌شنبه) در گزارشی با اشاره به وضعیت وخیم و بحرانی منابع آبی در قاره سبز اعلام کرد که بخش بزرگی از آب‌های سطحی در اتحادیه اروپا به مواد شیمیایی آغشته و آلوده شده‌اند.

به گزارش ایسنا به نقل از یورونیوز، اتحادیه اروپا در حال تدوین برنامه‌هایی برای مقابله با کمبود آب و مهار دوره‌های متوالی خشکسالی‌ است که به دلیل تغییرات اقلیمی تشدید شده‌اند.

در این برنامه‌ها همچنین طرح‌های مطالعاتی به منظور یافتن راه‌حل‌های مناسب برای بحران شدید منابع آبی ناشی از مصارف کشاورزی، آلودگی و گسترش شهرنشینی در نظر گرفته شده است.

بر اساس ارزیابی اتحادیه اروپا، تا سال ۲۰۲۱ میلادی تنها ۳۹.۵ درصد از آب‌های سطحی موجود در این منطقه مانند دریاچه‌ها، رودخانه‌ها و آب‌های ساحلی، از وضعیت زیست‌محیطی خوبی برخوردار بودند.

بر این اساس، در دوره زمانی یاد شده تنها ۲۶.۸ درصد از این منابع آبی از حیث آلودگی به مواد شیمیایی وضعیت مطلوبی داشته‌اند که این میزان نسبت به رقم ۳۳.۵ درصدی ثبت شده در سال ۲۰۱۵ کاهش چشمگیری نشان می‌دهد.

گزارش روز سه‌شنبه کمیسیون اروپا همچنین به برخی پیشرفت‌های محدود، مانند بهبود وضعیت گیاهان آبزی در دریاچه‌ها اشاره دارد، اما این پیشرفت‌ها به اندازه‌ای نیست که بتواند در احیای سلامت کلی منابع آبی نقش ایفاد کند.

جسیکا روزوال، کمیسر محیط زیست اتحادیه اروپا ماه گذشته در مصاحبه‌ای با رویترز گفت: وضعیت آب در اتحادیه اروپا وخیم است. ما دسترسی به آب سالم و نیز منابع آبی مورد نیاز برای بخش کشاورزی را برای طولانی مدت امری بدیهی تلقی کرده‌ایم اما فکر می‌کنم اکنون وقت آن رسیده که این طرز فکر را تغییر دهیم.

رسیدگی به این مسئله چالش‌های سیاسی به همراه دارد زیرا مستلزم پرداختن به تأثیر قابل توجه کشاورزی بر منابع آبی، از جمله طرح موضوعاتی چون آبیاری بی‌رویه و آلودگی ناشی از نیترات کودهای شیمیایی است که از زمین‌های کشاورزی به درون سفره‌های آب‌های سطحی نفوذ می‌کنند.

کشاورزان اروپایی سال گذشته طی ماه‌ها اعتراض که گاه به خشونت نیز کشیده شد نفوذ و قدرت سیاسی خود را به نمایش گذاشتند و ضمن به چالش کشیدن برخی قوانین و مقررات وضع شده در بروکسل، اتحادیه اروپا را وادار به عقب‌نشینی از برخی اقدامات زیست‌محیطی کردند.

کمیسیون اروپا در گزارش خود لزوم در پیش‌گرفتن اقداماتی سخت‌گیرانه‌تر برای مقابله آلودگی آب‌های از طریق نیترات موجود در کودهای شیمایی را مورد تاکید قرار داده اما در عین حال اذعان کرده است که تصویب این اقدامات می‌تواند از نظر سیاسی دشوار باشد.

با توجه به اینکه انتظار می‌رود بیشتر کشورها نتوانند به هدف تعیین‌شده توسط اتحادیه اروپا برای رساندن کیفیت آب‌های سطحی به وضعیت «خوب» تا سال ۲۰۲۷ دست یابند، امتناع از در پیش‌ گرفتن اقدامات لازم در این زمینه می‌تواند برای کشورها عواقب قانونی به همراه داشته باشد.

هلند در حال حاضر با حکم دادگاهی در اروپا روبروست که از این کشور می‌خواهد آلایندگی ناشی از انتشار نیتروژن که به کیفیت آب لطمه می‌زند را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

اتحادیه اروپا می‌تواند منابع مالی بیشتری را از بودجه‌ی آتی خود به پاکسازی منابع آبی اختصاص دهد، هرچند این درخواست با تقاضای دولت‌ها برای افزایش بودجه اتحادیه اروپا در حوزه دفاع و صنعت، رقابتی تنگاتنگ خواهد داشت.

انتهای پیام



Source link

پیام بگذارید