واکنش بازار سهام آمریکا به تصمیم ترامپ درباره تعرفه‌ها علیه مکزیک

0 2


به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا و کلودیا شینبام، رئیس‌جمهور مکزیک، روز دوشنبه پس از موافقت مکزیک برای استقرار ۱۰ هزار سرباز در مرز، توافقی را برای تاخیر یک ماهه اجرای تعرفه‌ها اعلام کردند.

شبکه خبری سی ان ان در گزارشی اعلام کرد، تقریبا همه فکر می کردند ترامپ بلوف می زند. تحلیلگران ارشد از بزرگترین بانک های وال استریت می گفتند که تاثیر تعرفه ها بسیار بعید است.

سهام به صورت عادی معامله می شد. برخی از شرکت‌ها برنامه‌های اضطراری ایجاد کردند، اما برای ایجاد تغییرات عجله نداشتند شاید حق با آنها بود.

توافق ترامپ با همتای مکزیکی اش باعث شد سهام پس از سقوط اولیه در روز دوشنبه در آستانه بازگشت قرار گیرند. سهام داوجونز پس از افت نزدیک به ۶۰۰ واحد در ابتدای روز، حدود ۱۳۰ واحد یا ۰.۳ درصد کاهش یافت. اس اند پی ۵۰۰ حدود ۰.۷ درصد سقوط کرد و نزدک مرکب (کامپوزیت) ۱ درصد کاهش یافت.


صدراعظم آلمان، ترامپ را تهدید کرد

اقتصادنیوز: صدراعظم آلمان، «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا را تهدید کرد که در صورت اعمال تعرفه بر محصولات اتحادیه اروپا، اقدامات متقابلی را علیه واشنگتن اتخاذ خواهد کرد.

بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال نیز مسیر کاهشی خود را تغییر دادند و در اواسط روز رشد داشتند.

سهام صنعت خودرو، که به‌ویژه از تعرفه های ترامپ ضربه سختی خورده بود، زیرا تقریباً تمام خودروهای ساخت آمریکا حداقل در بخشی از مکزیک یا کانادا تولید می‌شوند، دوباره رشد کردند. جنرال موتورز (GM) پس از افت بیش از ۷ درصدی در اوایل روز، کمتر از ۲ درصد سقوط کرد، شرکت استلانتیس سازنده جیپ و کرایسلر (STLA) ۳ درصد افت کرد و فورد (F) بیش از ۱ درصد سقوط کرد.

اما در سطح جهانی، سهام سقوط داشت. شاخص‌های عمده اروپایی در سراسر جهان کاهش یافتند و بازارهای آسیایی با کاهش شدیدی به کار خود پایان دادند اما دلار آمریکا به شدت رشد داشت.

رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا در پی گفتگو با همتای مکزیکی خود، در اولین عقب نشینی از اجرای سیاست‌های تعرفه‌ای اعلام کرد که با تعلیق اعمال تعرفه های کمرکی علیه مکزیک به مدت یک ماه موافقت کرده است.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری جدید آمریکا  روز شنبه اول فوریه (۱۳ بهمن) تعرفه های گمرکی بر کالاهای وارداتی کانادا و مکزیک  (۲۵ درصد) و چین (۱۰ درصد) را اعلام و اذعان کرد اعمال این تعرفه ها بر زندگی مردم آمریکا و افزایش هزینه ها تاثیر خواهد داشت. 

این تعرفه ها شامل ۲۵ درصد عوارض بر تمام واردات از مکزیک و بیشتر کالاها از کانادا و ۱۰ درصد تعرفه برای کالاهای چینی وارداتی به آمریکا خواهد بود که  انتظار می رود  از روز سه شنبه اجرایی شوند که اکنون تعرفه ها بر مکزیک به مدت یک ماه تعلیق شده است.

کانادا و مکزیک در میان بزرگترین تامین کنندگان محصولات کشاورزی برای آمریکا هستند. این تعرفه ها می تواند قیمت مواد غذایی را برای مردم عادی در آمریکا افزایش دهد و فشار بیشتری بر آنها در شرایطی که افزایش هزینه های مواد غذایی بسیاری از خانواده های آمریکایی را نگران کرده است, وارد کند.

دو کشور سهم قابل توجهی از چندین دسته مواد غذایی را در آمریکا دارند. به عنوان مثال، مکزیک بزرگترین تامین کننده میوه و سبزیجات آمریکا است، در حالی که کانادا در صادرات غلات، دام و گوشت، مرغ و غیره به آمریکا پیشتاز است.

گام اول عقب نشینی ترامپ در اعمال تعرفه های گمرکی بر کالاهای وارداتی مکزیک به ایالات متحده آمریکا در حالی است که او پیش از این نیز، از فرمان لغو کمک های مالی دولتی (فدرال ) به سازمان ها و نهادهای آمریکایی را نیز در پی اعتراضات و ایجاد اختلال در زمینه های مختلف از جمله بیمه درمانی ۷۲ میلیون آمریکایی کم درآمد، عقب نشینی و این فرمان خود را متوقف کرد.

پیام بگذارید