قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه بازار آسیا، پس از اینکه رئیس جمهور آمریکا از اوپک خواست، قیمتها را کاهش دهد و بر افزایش تولید داخلی تاکید کرد، کاهش یافت.
به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت با ۵۳ سنت معادل ۰.۶۸ درصد کاهش، به ۷۷ دلار و ۹۷ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت روز جمعه، با ۲۱ سنت افزایش، بسته شده بود.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا، با ۵۰ سنت معادل ۰.۶۷ درصد کاهش، به ۷۴ دلار و ۱۶ سنت در هر بشکه رسید.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، روز جمعه، بار دیگر درخواست خود را از سازمان کشورهای صادرکننده نفت اوپک، برای کاهش قیمت نفت به منظور آسیب رساندن به منابع مالی روسیه و کمک به پایان دادن به جنگ در اوکراین تکرار کرد.
ترامپ گفت: یکی از راههای توقف سریع جنگ روسیه و اوکراین، این است که اوپک دست از این همه پول درآورد و قیمت نفت را کاهش دهد. جنگ بلافاصله متوقف خواهد شد.
رئیس جمهور آمریکا همچنین تهدید کرد اگر توافقی برای پایان دادن به جنگ در اوکراین به زودی انجام نشود، روسیه و سایر کشورهای شرکتکننده را هدف مالیات، تعرفهها و تحریمها، قرار خواهد داد.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، روز جمعه، اعلام کرد که او و ترامپ باید درباره جنگ اوکراین و قیمت انرژی با یکدیگر دیدار کنند.
جان دریسکول از شرکت مشاوره «جی تی دی انرژی» در این باره گفت: بازارها برای مذاکرات، موضعگیری میکنند و این امر، باعث ایجاد نوسان در بازارهای نفت میشود. وی افزود: بازارهای نفت احتمالا با سیاستهای ترامپ که افزایش تولید آمریکا را هدف گرفته، کمی به سمت نزول، متمایل شده است.
با این حال، اوپک و متحدانش از جمله روسیه، هنوز به درخواست ترامپ واکنش نشان ندادهاند و نمایندگان اوپک پلاس به وجود طرحی برای آغاز افزایش تولید از آوریل اشاره کردند.
هر دو شاخص قیمت نفت، هفته گذشته که نگرانیها نسبت به تحریمهای مختل کننده عرضه روسیه، تا حدودی برطرف شد، اولین کاهش هفتگی خود را در پنج هفته گذشته ثبت کردند.
تحلیلگران گلدمن ساکس اظهار کردند: انتظار ندارند تولید روسیه ضربه بزرگی ببیند، زیرا نرخهای حملونقل بالاتر باعث شده است که عرضه بیشتر کشتیهای غیرتحریمی برای جابهجایی نفت روسیه افزایش یابد و همزمان، افزایش تخفیف فروش گرید نفتی اسپو، خریداران حساس به قیمت را جذب میکند.
در بخش دیگر، پس از اینکه کلمبیا، موافقت کرد مهاجران اخراج شده از آمریکا را بپذیرد، آمریکا طرحهای اعمال تعرفهها و تحریمها علیه این کشور آمریکای جنوبی را لغو کرد.
بر اساس گزارش رویترز، شرکت تحلیل داده کپلر اعلام کرد تحریمها میتواند عرضه نفت را مختل کند زیرا کلمبیا در سال گذشته، حدود ۴۱ درصد از صادرات نفت خود از مسیر دریا را به آمریکا ارسال کرده بود.
انتهای پیام