به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، قاسم نوده فراهانی روز پنجشنبه در سومین همایش بازرسی، نظارت و کنترل بازار اظهار داشت: در نمایشگاه های بهاره کالاهای تولید داخل در راستای حمایت از تولید داخلی عرضه می شود از این رو عرضه کالاهای خارجی ممنوع است.
وی ادامه داد: با همکاری و هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی کالاهای اساسی از جمله برنج، روغن، گوشت و شکر در این نمایشگاه ها با قیمت مصوب عرضه می شود و به دلیل تقارن ماه رمضان و عید نوروز امسال نظارت ها و بازرسی ها شدت پیدا می کند.
وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳ طی بازرسی از اصناف ۱۳۷ هزار پرونده تشکیل شده است گفت: این اصناف به سازمان تعزیرات حکومتی معرفی و نزدیک بر ۵۰۰ میلیارد تومان جریمه شدند.
نوده فراهانی عنوان کرد: بازرسی و نظارت از ارکان اصلی حمایت از حقوق مصرف کننده است. در بازرسی ها باید از ابزارهای نوین و هوشمند استفاده کرد که این نیازمند تامین زیرساخت ها و ارائه آموزش هاست.
شدت بر نظارتها و بازرسیهای نوروزی
در ادامه این مراسم، حسین فرهیدزاده، رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان با تاکید بر اینکه کار اصلی ما در این سازمان حمایت از حقوق مصرف کننده و تولید کننده است گفت: سازمان حمایت بر تامین کالا تاکید زیادی دارد و این تاکید بر ذخایر استراتژیک بیشتر است.
وی ابراز کرد: درصورتی که کالا به اندازه کافی تامین نشود گرانی حاصل می شود و و این امر عرضه و تقاضا را در بازار مختل می کند از این رو نظارت ها شدت پیدا می کند.
فرهیدزاده عنوان کرد بخش بازرسی جهاد کشاورزی، تعزیرات حکومت و اتاق اصناف بایستی در بازرسی ها با یکدیگر هماهنگ باشد ما نیز در سازمان حمایت بازار را رصد می کنیم تا کمبودی در کالا ایجاد نشود.
تامین فضای نمایشگاههای بهاره با همکاری شهرداری
در ادامه این مراسم داود موسوی، معاون توسعه بازار وزارت صمت اظهار کرد: با هماهنگی اصناف مقرر شد امسال هم مانند سال های گذشته موضوع نمایشگاه های بهاره بار دیگر مطرح و این نمایشگاه ها برگزار شود.
وی افزود: دستگاه های خدمات رسان از جمله شهرداری باید در تامین فضای مناسب برای برقراری نمایشگاه ها در استان ها همکاری کنند.
موسوی اظهار کرد: از ابتدای تشکیل سامانه جامع تجارت تاکنون ۸۰۰ قاعده جدید در این سامانه گذاشته شده و کسی هم جرات ندارد این قاعده را بر هم بزند و در همین حال در شهریور ۱۸ هزار تماس با سامانه جامع تجارت داشتیم.
در بخش دیگر این مراسم، مهدی دوستی معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور اظهار داشت: نوسانات قیمت ارز و تنش های منطقه ای بازار داخل را متاثر کرده و در این شرایط به ویژه در استان های مرزی باید مراقب بود که کمبودی در کالاهای مورد نیاز مردم رخ ندهد.
وی افزود: امروز تولید در کشور نیاز به حمایت بازار و مصرف بیشتر کالاهای ایرانی دارد.
استفاده از ظرفیت اصناف و ناظران افتخاری برای نظارت بر بازار
در بخش دیگر این مراسم، محمد ابراهیم امینیان مدیر کل حوزه مدیرعامل و هماهنگی امور استانهای سازمان حمایت گفت: این همایش ملی نظارت، بازرسی و کنترل بازار با هدف یکپارچهسازی، هماهنگی و اتخاذ تمهیدات لازم برای نظارت بر بازار در آستانه ایام پایانی سال و ماه مبارک رمضان برگزار شد.
وی با توجه به اهمیت کنترل بازار در ایام نوروز و رمضان گفت: این همایش فرصتی برای بررسی دغدغهها، مشکلات و فرایندهای نظارتی به منظور تأمین رفاه حال مصرفکنندگان خواهد بود. همچنین استفاده از ظرفیت اصناف و ناظران افتخاری برای نظارت بر بازار از جمله اقدامات کلیدی بوده که نتایج مثبتی به همراه داشته است.
امینیان بر ضرورت تجهیز سیستمهای نظارتی به فناوریهای نوین تأکید کرد و گفت: توسعه سامانههای هوشمند نظارت، از جمله سامانه سیمبا، و ارائه آموزشهای تخصصی به بازرسین میتواند موجب تسهیل و بهبود فرآیندهای نظارتی شود. این اقدامات در کنار جهاد تبیین، باعث افزایش آگاهی عمومی و کاهش تخلفات خواهد شد.
مدیر کل حوزه مدیرعامل و هماهنگی امور استانهای سازمان حمایت، گفت: همکاری با اتاق اصناف و اتحادیههای صنفی، بهویژه در ایام حساس همچون نوروز و ماه مبارک رمضان، باید به گونهای باشد که آرامش بازار و تثبیت قیمتها تضمین شود. این تعامل، در کنار فرهنگسازی و آگاهیبخشی به مردم، میتواند نقش مؤثری در کاهش فشارهای اقتصادی داشته باشد.
امینیان خاطر نشان کرد: همایش ملی بازرسین نظارت بر بازار، فرصتی برای تبیین نقش جهاد اقتصادی و تبیین در نظارت مؤثر بر بازار فراهم میکن ضمن اینکه این رویکرد میتواند علاوه بر هماهنگی دستگاههای نظارتی، موجب افزایش آگاهی عمومی و تقویت اعتماد مردم به فرآیندهای نظارتی شود.