صعود قیمت درهم امارات؛ لیر و دینار عراق استپ کرد/ یک بام و دو هوای ترکیه درباره کاهش نرخ بهره

0 5


به گزارش اقتصادنیوز، سرمایه‌گذاران می‌گویند سیگنال‌های متناقضی از مقامات بانک مرکزی ترکیه درباره سرعت کاهش نرخ بهره پس از نخستین کاهش در تقریباً دو سال گذشته دریافت کرده‌اند.

سه فرد مطلع که این هفته با مقامات سیاست‌گذاری گفت‌وگو کرده‌اند، اعلام کردند که «فاتح کاراهان»، رئیس بانک مرکزی، به نظر می‌رسد با انتظارات مربوط به کاهش منظم نرخ بهره با سرعتی مشابه کاهش ۲۵۰ واحد پایه‌ای در دسامبر، -بدون توقف در کوتاه‌مدت،- موافق است.

با این حال، وی تأکید کرد که این روند بر اساس هر جلسه بررسی خواهد شد. این افراد که خواستار حفظ هویت خود به دلیل خصوصی بودن گفت‌وگوها هستند، این اظهارات را مطرح کردند.

این موضوع با لحن «جودت آکچای»، معاون رئیس بانک مرکزی، در حداقل دو مورد در این ماه و دسامبر تفاوت دارد. به گزارش بلومبرگ، وی گفته است که مسیر کاهش نرخ لزوماً نباید بدون وقفه باشد و این روند به تورم وابسته خواهد بود، در حالی که تحلیل‌گران انتظار کاهش‌های متوالی و قابل‌توجه دارند.

بازدهی اوراق قرضه دو‌ساله ترکیه این هفته تا ۱۰۸ واحد پایه کاهش یافت و روز جمعه به ۳۹ درصد رسید که پایین‌ترین سطح در یک سال گذشته است. این موضوع نشان می‌دهد که معامله‌گران همچنان به پایداری چرخه کاهش نرخ بهره خوش‌بین هستند.

بانک مرکزی ترکیه در سال ۲۰۲۵ با وظیفه‌ای حساس مواجه است؛ کاهش نرخ بهره به اندازه‌ای که بتواند به رشد اقتصادی کمک کند. در حالی که این اقتصاد در سه‌ماهه سوم وارد رکود فنی شده است و همزمان مبارزه با تورم بالا را ادامه می‌دهد.

رشد سالانه قیمت‌ها در ماه گذشته به ۴۴.۴ درصد کاهش یافت -از ۴۷ درصد در نوامبر- و همچنان تقریباً ۹ برابر هدف رسمی است و مقیاس چالش پیش رو را نشان می‌دهد. بانک مرکزی هدف‌گذاری کرده است که این رقم تا پایان سال به ۲۱ درصد کاهش یابد.

کاهش نرخ بهره در دسامبر بیش از انتظارات بازار بود و شش تحلیلگر مورد بررسی بلومبرگ اکنون انتظار دارند که پنج‌شنبه آینده نرخ بهره ۲۵۰ واحد پایه دیگر کاهش یابد و به ۴۵ درصد برسد.

کمیته سیاست پولی اعلام کرد که تصمیمات به صورت «جلسه به جلسه» ارزیابی می‌شوند، در حالی که تعداد جلسات برنامه‌ریزی‌شده برای امسال را از ۱۲ به ۸ کاهش داده است.

برخی تحلیل‌گران انتظارات خود را درباره نرخ بهره امسال با توجه به سیگنال‌های اخیر تعدیل کرده‌اند. بانک دویچه پیش‌بینی نرخ بهره در پایان سال ۲۰۲۵ را از ۳۰ درصد به ۳۲.۵ درصد افزایش داده است و به پیش‌بینی «مسیر تدریجی‌تر کاهش تورم» از سه‌ماهه دوم اشاره کرده است.

مرور آخرین سیاست گذاری های نظام پولی ترکیه، فرصت مغتنمی را فراهم کرده است تا با مروری آخرین وضعیت بازار ارز تهران، از قیمت واحد پول رسمی این کشور نیز با خبر شویم.

قیمت لیر ترکیه در بازار ۲۹ دی ۱۴۰۳

امروز قیمت لیر ترکیه در جریان معاملات بازار ثبات را تجربه کرده است و به ۲۲۷۰ تومان رسید که نسبت به دو روز گذشته تغییری نداشته است.

آخرین قیمت ریال عمان امروز

قیمت ریال عمان امروز در جریان مبادلات ارزی بازار تهران بالا رفت و افزایش ۱۱۵۰ تومانی را تجربه کرد و در پایان فعالیت معامله گران، ۲۱۰۹۸۰ تومان نرخ گذاشته شد.

نرخ امروز درهم امارات امروز

درهم امارات هم معاملات را در حالی سپری کرد و به پایان رساند که نسبت به روز گذشته،‌ افزایش ۱۱۴ تومانی داشت و ۲۲۱۲۹ تومان معامله شد.

نرخ برابری درهم امارات و دلار آمریکا هم امروز در جریان معاملات بازار به ۳.۶۷ رسیده است.

قیمت درهم امارات

قیمت دینار عراق امروز

امروز در بازار ارز قیمت دینار عراق نسبت به روز گذشته ثبات را تجربه کرد. هر دینار عصر امروز ۵۴ تومان قیمت گذاری و خرید و فروش شد.

قیمت منات آذربایجان امروز

معاملات امروز بازار حکایت از تداوم شیب صعودی قیمت منات آذربایجان نسبت به روز گذشته دارد. ارزش هر منات ۴۷۶۲۰ تومان رسید که رشد ۲۸۰ تومانی داشته است.

آخرین قیمت درام ارمنستان

کم نوسان ترین ارز بازار تهران امروز رشد دو تومانی را تجربه کرده است و به مانند روز گذشته ۲۰۴ تومان خرید و فروش شد.

نرخ امروز لاری گرجستان

امروز همچنین لاری گرجستان در مسیر افزایشی قیمت حرکت کرد. هر لاری عصر امروز با ۲۸۸۱۰ تومان بسته شد تا ۱۷۰ تومان نسبت به روز قبل گران شده باشد.

بات تایلند

قیمت بات تایلند در بازار

امروز در پایان معاملات بازار ارز هر بات ۲۴ تومان افزایش قیمت داشت و ۲۳۴۸ تومان نرخ گذاری شد.

رینگیت مالزی امروز چند؟

آخرین مقصد امروز دور دنیا مالزی است و ارزش رینگیت، واحد پول رسمی این کشور در جریان معاملات امروز به ۱۷۹۷۰ تومان رسید. هر رینگیت افزایش ۹۰ تومانی داشته است.

خلاصه معاملات امروز بازار ارز تهران از نوسان مثبت و در محدوده رنج قیمت‌ها نسبت به روز گذشته دارد؛ روندی که به عقیده فعالان بازار و معامله گران ناشی از نوسان قیمت دلار است.

پیام بگذارید