سقوط صادرات سوخت روسیه زیر آتش پهپادهای اوکراین

0 2



صادرات محصولات نفتی روسیه از راه دریا، در پی حملات پهپادی اوکراین و آسیب دیدگی پالایشگاه‌های بزرگ، در سال ۲۰۲۴، حدود ۱۰ درصد کاهش یافت.

به گزارش ایسنا، روسیه که یکی از بزرگترین صادرکنندگان نفت و سوخت جهان در کنار عربستان سعودی و آمریکا است، از زمان اعمال تحریم‌های غرب بر سر جنگ اوکراین، تلاش کرده است به بازارهای جدیدی در آسیا و آمریکای جنوبی دست یابد.

صادرات کمتر سوخت، به معنای آن است که شرکت‌های نفت روسیه، باید صادرات نفت خام را برای حفظ درآمد خود افزایش دهند، اما چنین گزینه‌هایی فقط به هند، چین و ترکیه محدود می‌شود که با وجود تحریم‌ها، همچنان نفت روسیه را خریداری می‌کنند و پالایشگاه‌های بزرگی دارند.

دو منبع بازار با استناد به داده‌های صادرات، به رویترز گفتند: مجموع صادرات تمام سوخت‌های روسیه از جمله نفت کوره، دیزل، نفتا و سوخت جت، در سال میلادی گذشته، به ۱۱۳.۷ میلیون تن معادل حدود ۲.۳ میلیون بشکه در روز رسید که ۹.۱ درصد در مقایسه با سال ۲۰۲۳ کاهش داشت.

محاسبات رویترز بر اساس داده‌های منابع بازار نشان داد: پالایش نفت روسیه در سال ۲۰۲۴، مجموعا به حدود ۲۶۷ میلیون تن (۵.۴ میلیون بشکه در روز) کاهش یافت که پایین‌ترین سطح از سال ۲۰۱۲ تاکنون است.

حملات پهپادی اوکراین

اوکراین به چندین پالایشگاه و تاسیسات سوخت روسیه از جمله پالایشگاه ولگوگراد لوک اویل، پالایشگاه نفت اومسک گازپروم نفت در غرب سیبری، پالایشگاه‌های اسلاویانسک و نووشاختینسک و پالایشگاه نفت روس‌نفت در تواپسه حمله کرد.

به گفته منابع بازار، پالایشگاه‌ها به دلیل کاهش قیمت سوخت، افزایش نرخ بهره و ممنوعیت صادرات بنزین از سوی روسیه تحت فشار قرار گرفتند.

کل صادرات محصولات نفتی از طریق بنادر بالتیک پریمورسک، ویسوتسک، سن پترزبورگ و اوست لوگا در سال ۲۰۲۴، با ۹ درصد کاهش نسبت به سال قبل، به ۶۱.۹۶ میلیون تن رسید.

صادرات سوخت از طریق بنادر دریای سیاه و آزوف روسیه، به ۴۲.۷۵ میلیون تن کاهش یافت که ۱۰ درصد نسبت به سال ۲۰۲۳ کاهش داشت.

منابع بازار به رویترز گفتند: صادرات از طریق بندر تواپسه در دریای سیاه، به دلیل اختلالات پیش آمده پس از حملات پهپادهای اوکراینی، توقف پالایش و پالایش کمتر در پالایشگاه روس‌نفت، با یک سوم، کاهش به ۹.۱ میلیون تن رسید.

در این بین، داده‌ها نشان می‌دهد که صادرات از طریق بندر نووروسیسک در دریای سیاه، با چهار درصد افزایش، به ۱۹ میلیون تن بالغ شد.

صادرات محصولات نفتی از بنادر مورمانسک و آرخانگلسک در قطب شمال روسیه، به ۱.۰۱ میلیون تن رسید که ۱۴ درصد کاهش داشت و همزمان، بارگیری صادرات سوخت در بنادر خاور دور، سه درصد نسبت به سال ۲۰۲۳ کاهش یافت و به ۷.۹۷ میلیون تن رسید.

بر اساس گزارش رویترز، صادرات محصولات نفتی روسیه در دسامبر، با ۱۰.۸ درصد رشد نسبت به نوامبر، به ۱۰.۳۷ میلیون تن رسید که ۴.۱۷ میلیون تن از طریق بنادر دریای سیاه و دریای آزوف، ۵.۴۹ میلیون تن از طریق بنادر این کشور در دریای بالتیک و ۶۳۷ هزار و ۱۰۰ تن از طریق بنادر خاور دور روسیه بارگیری شده است.

انتهای پیام

پیام بگذارید