ارزانی در بازار سکه و طلا

0 3



از جمله اخبار منتشر شده در سرویس اقتصادی ایسنا در روز جمعه ۲۸ دی ماه می‌توان به معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه، قیمت طلا و سکه، تنظیم بازار روغن و مصرف بالای انرژی در مصارف خانگی و تجاری و … اشاره کرد که در این گزارش به بخشی از این اخبار اشاره شده است.

به گزارش ایسنا، امروز نیز همچون روز گذشته اخبار تحت تاثیر سفر رئیس جمهور به کشورهای روسیه و تاجیکستان  بود که امروز معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد.

با توجه به مراودات تجاری که از قبل بین ایران و روسیه وجود داشته نیم نگاهی نیز به میزان صادرات و واردات طی ٩ ماه گذشته داشتیم که سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت اعداد و ارقام را بررسی کرده که در همین راستا اگر تمایل دارید که لیست محصولات صادراتی را بخوانید و یا اطلاعاتی از  میزان واردات روسیه به ایران داشته باشید می‌توانید متن کامل خبر را در این لینک بخوانید.

امنیت غذایی محور همکاری  ایران و روسیه 

یکی دیگر از وزرایی که رئیس جمهور را در سفر به روسیه همراهی کرد وزیر جهاد کشاورزی بود وی بر ضرورت رفع موانع صادرات محصولات کشاورزی ایران به روسیه تاکید کرد و گفت: کشاورزی و امنیت غذایی یکی از مهمترین محورها و ارکان روابط اقتصادی دوجانبه میان ایران و روسیه است.  نوری در جریان سفر به مسکو با مسئولین برخی بانک‌ها و نهادهای عمده مالی روسیه دیدار و درباره تسهیل روند تجارت فعالان بخش کشاورزی ایران و آغاز توافقات و توسعه روابط دوجانبه در بخش کشاورزی و مالی و سرمایه گذاری این ایران و روسیه رایزنی و مذاکره کرد. مشروح خبر را اینجا بخوانید.  

سکه و طلا ارزان شد 

یکی از موضوعاتی که همیشه داغ بوده و نظر مخاطبان را به خود جلب می کند قیمت طلا و سکه است  که در این مدت با توجه به شرایط مختلف داخلی و خارجی دستخوش تحولاتی شده است، بازار جهانی طلا طی یک هفته اخیر سیر صعوده اما علیرغم افزایش ٢٢ دلاری اونس جهانی طلا، کاهش نرخ‌ ارز سبب شد که سکه و طلا در بازار با کاهش مواجه شود.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران گفت که در بازار سکه روند کاهشی نسبتاً خوبی داشتیم تا آن جا که هر قطعه سکه تمام طرح جدید با یک میلیون و ۱۵۰ هزار تومان کاهش در آخرین معاملات روز پنجشنبه، به ۵۵ میلیون و ٩٠٠ هزار تومان رسید.

ادامه مطلب درباره حباب سکه و علت کاهش قیمت سکه و طلای داخلی را اینجا بخوانید.

کلاف سردرگم ارز چند نرخی 

در هفته‌های اخیر، بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران کار خود را آغاز کرد؛ بازاری که به عقیده سیاست‌گذار پولی برای اولین بار در تاریخ نظام ارزی کشور در تلاش برای تحقق ایجاد یک سیستم رسمی نظام پرداخت ارز است. در روزهای گذشته نیز، عرضه کنندگان ارز در حال ورود به این بازار هستند و به عقیده برخی از کارشناسان با عملیاتی شدن سیستم توافقی مبادلات ارزی از بسیاری از چالش‌های نظام چند نرخی ارز کاسته می‌شود.

اما برای اینکه بتوانید پیامدهای منفی ارز چند نرخی و راهکار مناسب و جایگزین این نظام ارز چند نرخی در شرایطی که کشور درگیر تورم و تحریم است بدانید مشروح گزارش را اینجا بخوانید.

روغن وارد بازار می شود

در دل تمام اخبار اقتصادی امروز نیز پس از گذشت حدود دو هفته تلاطم در بازار روغن که اخبار متفاوتی از کمبود این محصول در بازار و همچنین افزایش قیمت آن منتشر می‌شد و نگرانی و خرید خارج از نیاز را برای مردم ایجاد کرده بود که به گفته معاون اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی تولید کنندگان ایرانی با همان ظرفیت گذشته به تولید ادامه خواهند داد.  

این شرایط در حالی است که سامانه جامع انبارها نشان دهنده این است که شرکت‌های دولتی و خصوصی در حجم قابل قبولی روغن مورد نیاز کشور را تامین می‌کنند و همزمان ثبت سفارش روغن خام نیز انجام می‌شوند و آن محصولاتی که در بنادر موجود بودند نیز در حال ترخیص هستند و سفارشاتی که همکاران توسعه بازرگانی انجام دادند تا چند روز آینده در بازار عرضه خواهند شد به این صورت روغن مورد نیاز بازار تامین می‌شود.

شما در این خبر می‌توانید از اول تا آخر ماجرای کمبود روغن در بازار و گرانی این محصول را بخوانید.

رشد هفتگی قیمت نفت توقف ناپذیر ماند

نفت از جمله کالاهایی است که در بازار جهانی از ارزش بالایی برخوردار است و در سطح جهانی عامل می‌شود. قیمت نفت در معاملات روز جمعه بازار جهانی تحت تاثیر تحریم‌های آمریکا علیه نفت تجارت انرژی روسیه افزایش یافت و در مسیر ثبت چهارمین رشد هفتگی متوالی گام برداشت. بر اساس گزارش رویترز، عاملی که رشد قیمت نفت را محدود کرد، اظهارات مقامات امنیت دریایی یمن بود که اعلام کردند با توافق آتش بس در غزه، احتمالا عملیات نیروهای مسلح یمن در دریای سرخ، متوقف خواهد شد. این عملیات، فعالیت کشتیرانی جهانی را در این منطقه مختل کرده و شرکت ها را ناچار کرده بود در بیش از یک سال گذشته، از مسیر طولانی تر و پرهزینه تر جنوب آفریقا استفاده کنند.

شما می‌توانید مشروح این خبر را درباره بازار جهانی نفت در این لینک بخوانید.

صرفه‌جویی با کاهش دو درجه از دما

ناترازی انرژی یکی از مشکلاتی است که طی سالیان گذشته با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم اما این مشکل طی یک سال اخیر آسیب‌های بسیاری را به صنایع و کشاورزی وارد کرده است. با توجه به اینکه مصرف روزانه گاز بخش خانگی و تجاری بالاست و در فصل سرما کمتر از نیاز نیروگاه‌ها برای تامین برق با آنها انرژی تحویل داده می‌شود با صرفه‌جویی ۱۰ درصدی در مصرف گاز خانگی بخش بزرگی از نیاز نیروگاه‌ها تامین خواهد شد و به عبارتی کاهش دمای وسایل گرمایشی به میزان دو درجه سانتیگراد می‌تواند روزانه ۵۰ میلیون متر مکعب گاز صرفه‌جویی کند و سهم بیشتری از این انرژی به نیروگاه‌ها اختصاص یابد.

انتهای پیام

پیام بگذارید