قیمت سکه در تقاطع دلار و تورم؛ ۳ سناریوی مهم درباره نوسانات بازار طلا/ پیش‌بینی قیمت سکه امروز ۱۷ دی ۱۴۰۳

0 5



عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان

به گزارش اقتصادنیوز، بازار طلا و سکه معاملات روز یکشنبه را در سایه نوسانات قیمت دلار پیگیری کرد و روندی نامتوازن و متمایل به اصلاح قیمت را در پیش گرفت. کاهش ارزش دلار و نبود محرک‌های قوی در بازارهای جهانی، زمینه‌ساز کاهش قیمت‌ها در بازار داخلی شد؛ روندی که در نیمه دوم معاملات با شتاب کمتری دنبال شد.

در روز یکشنبه، بازار دلار با نوسانات قابل توجهی مواجه و در محدوده کریدور قیمتی هفتم و هشتم در جابجایی بود. این وضعیت تأثیر مستقیمی بر بازار طلا گذاشت و باعث شد این بازار نیز روندی بی‌ثبات و متزلزل را تجربه کند.

با این حال، طلای جهانی روز گذشته به دلیل تعطیلی بازارهای بین‌المللی، همچنان در محدوده ۲۶۴۰ دلار باقی ماند. قیمت این فلز گرانبها در لحظه تدوین این گزارش با کاهش همراه شد و به ۲۶۳۷ دلار رسید.

طلای آبشده نیز معاملات روز یکشنبه را با قیمت ۲۲ میلیون و ۳۲۹ هزار تومان آغاز کرد و سپس تا ۲۲ میلیون و ۴۶۰ هزار تومان افزایش یافت. اما در نیمه دوم معاملات، با تغییر روند همزمان با کاهش قیمت دلار نزولی شد و تا محدوده ۲۲ میلیون و ۳۱۰ هزار تومان عقب‌نشینی کرد. هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز با قیمت ۵ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان معامله شد.

از سوی دیگر، سکه امامی معاملات را با نرخ ۵۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان آغاز کرد و در ادامه به ۵۵ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان افزایش یافت. قیمت سکه در ادامه معاملات با تغییر روند نزولی شد و به ۵۵ میلیون و ۵۰ هزار تومان رسید و در نهایت در قیمت بازگشایی به معاملات پایان داد. براساس بررسی اقتصادنیوز،‌ حباب سکه امروز یک درصد کم شده و ۱۱ درصد برآورد می‌شود.

نیم‌سکه و ربع‌سکه نیز به ترتیب با قیمت‌های ۳۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و ۱۷ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان معامله شدند و سکه گرمی در پایان روز با نرخ ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان عرضه شد.

فعالان بازار طلا معتقدند تلاش سیاست‌گذاران برای کنترل نرخ ارز، عامل اصلی بی‌ثباتی قیمت‌ها بوده است. آنها بر این باورند که با ورود اخبار مثبت سیاسی، احتمال کاهش نرخ دلار وجود دارد که افت قیمت طلا و سکه را نیز به همراه خواهد داشت.

از سوی دیگر، تحلیلگران می‌گویند کاهش انتظارات تورمی، همراه با اصلاح سیاست‌های پولی و ثبات نرخ بهره، باعث شده سرمایه‌گذاران تمایل کمتری به ورود به بازار طلا و سکه داشته باشند. همچنین، اقدامات بانک مرکزی در مهار نوسانات ارزی به حفظ تعادل نسبی این بازار کمک کرده است.

به عقیده این گروه، سه عامل مهم می‌تواند در هفته پایانی دی‌ماه نوسانات ارزی را کاهش دهد. «آغاز فروش ارز پتروشیمی‌ها از ۱۷ دی با تزریق ۹۰۰ میلیون دلار»، «جذب نقدینگی از طریق ثبت‌نام حج از ۲۰ دی» و «مذاکرات ایران و اروپا در ۲۳ دی» می‌تواند انتظارات مثبت ارزی را تقویت کند. این عوامل به تعدیل قیمت‌ها و ایجاد ثبات نسبی در بازار ارز کمک خواهند کرد.

فعالان بازار ادعا می‌کنند اگر دلار وارد یک روند کاهشی شود، ارزش طلا و سکه نیز کاهش خواهد یافت و در نتیجه، شرایط مناسبی برای سرمایه‌گذاران ایجاد خواهد شد تا از این فرصت برای ورود یا تقویت موقعیت‌های سرمایه‌گذاری خود بهره‌برداری کنند. معامله‌گران بازار ارز نیز انتظار دارند که قیمت دلار همچنان کاهش یابد و این روند نزولی به بازار طلا نیز منتقل شود.

با این همه، براساس پیگیری اقتصادنیوز، معامله‌گران فنی با اشاره از سرگیری فعالیت بازارهای جهانی، خاطرنشان می‌کنند که سطح حمایت کلیدی برای طلا ۲۶۰۵ دلار در هر اونس است، در حالیکه برای به دست آوردن دوباره روند صعودی، عبور از سطح ۲۶۶۵ دلار ضروری است. با وجود ریسک‌های ژئوپلیتیک، عواملی مانند افزایش بازده اوراق قرضه و شاخص قوی دلار آمریکا باعث تأثیر منفی بر چشم‌انداز کوتاه‌مدت طلا شده است.

همچنین پیش بینی تکنیکالیست‌ها حکایت از آن دارد که طلای آبشده در صورت کاهش ارزش دلار، تا محدوده ۲۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان عقب‌نشینی خواهد کرد و اگر این سطح شکسته شود، افت قیمت تا محدوده ۲۱ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان دور از انتظار نیست. در مقابل، اگر تقاضا افزایش یابد و سطح مقاومت ۲۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان شکسته شود، رشد قیمت تا ۲۳ میلیون تومان پیش‌بینی می‌شود.

فعالان بازار نیز بر این باورند که سکه امامی با حمایت قوی در مرز ۵۵ میلیون تومان رو به روست و در صورت افت ارزش دلار، احتمال کاهش تا مرز ۵۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان قوت خواهد گرفت. با این حال، اگر قیمت دلار افزایش یابد و قیمت سکه از سطح مقاومتی ۵۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان عبور کند، رشد ارزش تا مرز ۵۶ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان محتمل است. تغییرات قیمتی سکه نیز به عواملی مانند تقاضای مصرفی و میزان حباب موجود وابسته خواهد بود.

در نهایت، روند بازار طلا و سکه در کوتاه‌مدت به شدت تحت تأثیر نوسانات نرخ ارز است. کاهش ارزش دلار احتمال کاهش بیشتر قیمت‌ها را افزایش می‌دهد، اما در صورت بازگشت تقاضای سفته‌بازی یا رشد نرخ دلار، بازار می‌تواند به سطوح مقاومتی جدید دست پیدا کند. تحولات سیاسی، اقتصادی و انتظارات تورمی از دیگر عوامل کلیدی تأثیرگذار بر این بازار در روزهای آینده خواهند بود.

پیام بگذارید