قیمت درهم امارات و لیر ترکیه نزولی شد؛ دینار عراق ثابت ماند/ فرار عمان از نفت با سرمایهگذاری ۱۱ میلیارد دلاری
به گزارش اقتصادنیوز، پادشاهی عمان بودجه سرمایهگذاری قابلتوجهی معادل ۱۱.۵ میلیارد دلار (۴.۴۴ میلیارد ریال عمانی) برای بخشهای کلیدی اقتصاد در سال ۲۰۲۵ اختصاص داده است که نشاندهنده تعهد این کشور به تنوع اقتصادی و پایداری بلندمدت است.
تخصیص این بودجه بهصورت راهبردی بر سه حوزه محوری متمرکز شده است. سازمان سرمایهگذاری عمان (OIA) و شرکتهای تابعه آن متعهد شدهاند مجموعاً ۴.۷ میلیارد دلار (۱.۸ میلیارد ریال عمانی) برای تقویت پرتفویهای راهبردی داخلی و بینالمللی سرمایهگذاری کنند. این اقدام آرمانهای عمان را برای دستیابی به بازدهی مالی پایدار و در عین حال رشد در بخشهای نوظهور تقویت میکند.
در همین حال، شرکت توسعه انرژی عمان (EDO) که بهطور کامل در مالکیت دولت است، ۳.۹ میلیارد دلار (۱.۵ میلیارد ریال عمانی) برای سرمایهگذاری در بخش نفت و گاز اختصاص داده است که اهمیت حیاتی بخش انرژی در اقتصاد ملی را نشان میدهد.
مابقی بودجه، معادل ۲.۹۶ میلیارد دلار (۱.۱۴ میلیارد ریال عمانی)، برای پروژههای توسعه و زیرساختها، از جمله حملونقل، بهداشت و خدمات اساسی تخصیص داده شده است. این سرمایهگذاریها با هدف ارتقای بافت اجتماعی و اقتصادی کشور و بهبود محیط رقابتی برای جذب سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی انجام میشود.
در راستای چارچوب چشمانداز عمان ۲۰۴۰، استراتژی سرمایهگذاری این کشور تعهد بلندمدت به تنوع، توانمندسازی بخش خصوصی و پایداری را نشان میدهد.
با پذیرش مدرنسازی زیرساختها و انرژی سبز، عمان نهتنها مزیت رقابتی خود را در منطقه خلیجفارس تضمین میکند، بلکه سرمایهگذاران جهانی علاقهمند به پروژههای پایدار را نیز جذب میکند. با این حال، چالشهایی وجود دارد.
تنوع اقتصادی نیازمند اجرای مؤثر و مشارکت قوی بخش خصوصی است. با این وجود، مدیریت مالی محتاطانه و رهبری هوشمندانه عمان به این کشور امکان میدهد که بر این چالشها غلبه کند و اقتصادی مقاوم ایجاد کند که قادر به مقابله با پیچیدگیهای جهانیشدن باشد.
بودجه عمان برای سال ۲۰۲۵ فقط یک برنامه اقتصادی نیست؛ بلکه بیانیهای از قصد برای آیندهای شکوفا و پایدار است.
با این همه، مسیر رو به رشدی که کشورهای حاشیه خلیج فارس که همواره اقتصادی متکی به نفت داشته اند، در پیش گرفته اند تا ضمن تنوع اقتصادی، حرکت به سمت اقتصاد پاک را استارت بزنند می تواند در آینده چراغ راهی برای ایران نیز باشد.
اما مروری بر آخرین برنامه اقتصادی دولت عمان، فرصت مناسبی را فراهم کرده است تا سری هم به بازار ارز تهران بزنیم و از آخرین قیمت ریال، واحد پول رسمی این کشور آگاه شویم.
آخرین نرخ ریال عمان در بازار امروز ۱۵ دی ۱۴۰۳
بازار ارز تهران امروز شاهد شیب نزولی قیمت ریال عمان بود، واحد پول کشور سلطان نشین حاشیه دریای عمان عصر امروز افت محسوسی را در مقایسه با روزهای گذشته تجربه کرد و ۲۰۴۰ ارزان شد. هر ریال در نهایت امروز را با نرخ ۲۰۹۲۶۰ تومان به پایان رساند.
قیمت رینگیت مالزی امروز
قیمت رینگیت مالزی به مانند روز گذشته افت نسبی را تجربه کرد و ۲۶۰ تومان پایین آمد. ارزش هر رینگیت در پایان فعالیت امروز معامله گران به ۱۷۸۵۰ تومان رسیده است.
قیمت لیر ترکیه امروز
امروز لیر ترکیه هم در حالی میان معامله گران دست به دست شد که در مقایسه با روز گذشته افت قیمت ۳۰ تومانی را تجربه کرد و ۲۲۶۰ تومان قیمت خورد.
نرخ امروز منات آذربایجان
منات آذربایجان هم امروز در حالی بین معامله گران خرید و فروش شد که در مقایسه با روز گذشته ۴۸۰ تومان ارزان و ۴۷۲۰۰ تومان قیمت گذاری و معامله شد.
نرخ برابری منات آذربایجان و دلار آمریکا هم در بازار ارز امروز به ۱.۷ بوده است.
قیمت درام ارمنستان در بازار
امروز قیمت درام ارمنستان هم در مقایسه با روز گذشته کاهش سه تومانی را تجربه کرد و ۲۰۳ تومان خرید و فروش شد.
آخرین قیمت لاری گرجستان
لاری گرجستان هم امروز را در شرایطی سپری کرد و به پایان رساند که نسبت به روز گذشته با کاهش ۱۹۰ تومانی همراه و ۲۸۸۶۰ تومان ارزش گذاری شد.
نرخ امروز دینار عراق
روند کاهشی حاکم بر بازار ارز تهران برای دینار عراق که همواره ثبات قیمت را سرلوحه کار خود قرار داده است، صادق نبود تا نسبت به روز پیش تغییر قیمتی را تجربه نکرد و ۶۱ تومان خرید و فروش شود.
قیمت امروز درهم امارات
امروز قیمت درهم امارات هم در جریان مبادلات ارزی بازار کاهش نسبی را تجربه کرد و ۲۱۹۹۷ تومان قیمت خورد تا نسبت به روز گذشته افت ۲۳۱ تومانی داشته باشد.
قیمت بات تایلند امروز
حال وقت آن رسیده است تا سری به شرق آسیا می زنیم؛ جایی که قیمت بات تایلند هم به مانند ارزهای مرور شده پایین رفت و با افت ۳۳ تومانی ۲۳۲۴ تومان ارزش گذاری و خرید و فروش شد.
خلاصه معاملات امروز بازار ارز تهران حکایت از روند نزولی حاکم بر ارزها نسبت به روز گذشته دارد و به جز دینار عراق، سایر ارزها در سایه نوسان دلار در محدوده رنج، در مسیر نزولی نوسان دادند.