پایان سبز هفته برای بازار سهام/ شاخص کل یک درصد صعود کرد

0 10



عکس:‌ اقتصادنیوز/ دانیال شایگان

به گزارش اقتصادنیوز، شاخص کل امروز با رشدی بالای یک درصدی به سطح ۲ میلیون و ۷۸۸ هزار و ۲۱۴ واحدی رسید. شاخص هم وزن هم ۰.۶۳درصد رشد کرد و در سطح ۸۵۲ هزار و ۳۹۷ واحدی توقف کرد.

در معاملات امروز؛ ۶۷درصد نمادها مثبت بودند و ۳۳ درصد دیگر هم منفی معامله شدند؛ به عبارتی ۵۵۷ نماد مثبت و ۲۷۴ نماد دیگر منفی بودند. همچنین نمادهای وتجارت، شهر و شخارک شاهد بیشترین خروج پول حقیقی بودند و در مقابل برکت، دزاگرس و پارسان بیشترین ورود نقدینگی را تجربه کردند تا بعد از یک هفته شاهد ورود نقدینگی به سهام باشیم، ولی در صندوق های بادرآمد ثابت و کالایی شاهد خروج پول حقیقی بودیم.

ارزش معاملات خرد در بازار امروز با افت ۲۲ درصدی به ۱۱ هزار و ۵۳۷ میلیارد تومان رسید؛ همچنین ارزش صفوف خرید نسبت به روز گذشته با ۱۱۵ درصد رشد روبرو بودند، و ارزش صف های فروش افت ۴۶ درصدی داشتند.

در داد و ستدهای امروز؛ گروه های بانکی، خودرویی، شیمیایی، فلزات اساسی، فراورده های نفتی، چند رشته ای و مواد دارویی جزو برترین صنایع محسوب شدند.

نشر خبر مثبت؛ عامل مهم رشد شاخص کل بورس

نوید سالک، کارشناس بازارسرمایه درباره روند بازار دومین هفته دی ماه ۱۴۰۳ به اکوایران گفت: از ابتدای این هفته و هم زمان با افزایش قیمت دلار آزاد، بازارسرمایه روزهای نوسانی و متعادل­تری را سپری می کند.

وی در ادامه افزود: طی هفته جاری در روزهایی که شاهد اوج گیری قیمت دلار هستیم، بورس قرمز شده و مجدد با نشر اخبار مثبت از سوی شرکت­های بزرگ و سیاستگذاران اقتصادی و توقف رشد قیمت دلار بازار آزاد، شاهد مثبت شدن شاخص کل هستیم.

این فعال بازار سرمایه تصریح کرد: تا اواسط روز معاملاتی چهارشنبه ۱۲ دی ماه سال ۱۴۰۳، شاخص کل  حدود ۰.۶ درصد مثبت بوده که عمده‌ترین علل آن را می‌­توان به انتشار نقل قولی از رییس جمهور مبنی بر ایجاد بارقه­‌های امیدی برای تصویب لوایح مرتبط با FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام که می تواند اثر مثبتی بر صنعت بانکداری گذارد، انتشار خبر پیشنهاد هیئت مدیره فارس به مجمع در خصوص افزایش سرمایه و تکذیب شایعه توقف افزایش سرمایه خودرویی ­ها از سوی دو خودروساز بزرگ کشور عنوان کرد.

به گفته سالک؛ به نظر می­‌رسد در مقطع کنونی افزایش قیمت دلار بازار آزاد ( به عنوان بازار رقیب) و نرخ بهره اوراق بدهی دولتی مهم­ترین عوامل ‌بازدارنده رشد شاخص کل و از طرف دیگر انتشار تصمیمات حمایتی دولت به عنوان بزرگ­ترین بازیگری که از رشد بازارسرمایه منتفع می­ شود، مهم­ ترین عامل رشد بازارسرمایه است.     

شناسایی سود عامل اصلی فشار فروش

محمد تبرایی، تحلیلگر بازار سرمایه در خصوص روند شاخص کل بورس در گفت و گو با اکوایران مطرح کرد: بازارسرمایه در هفته‌ای که گذشت را با فشار فروش به ویژه در نمادهای بزرگ و شاخص‌ساز آغاز کرد. همچنین  نمادهایی که بخش عمده‌ای از وزن شاخص کل را تشکیل می‌دهند، با کاهش قیمت و عرضه نسبتا قابل توجه توسط سرمایه‌گذارن مواجه شدند؛ این کاهش قیمت‌ها عمدتا در گروه‌های بزرگ مانند فلزات اساسی، خودروساز و بانکی مشاهده شد.

وی در ادامه افزود: یکی از دلایل این اصلاح، شناسایی سود یا همان فروش سهامی بود که در هفته‌های اخیر رشد زیادی کرده بودند؛ این فشار فروش به مرور به سایر گروه‌ها و سهام‌های کوچک‌تر که در روند صعودی اخیر هم پای شاخص‌سازها رشد نکرده‌اند نیز سرایت کرد.

به گفته تبرایی؛ از دیگر عواملی که موجب احتیاط بیشتر در بازار شد، شایعات و اخبار منفی بود. همچنین یکی از این اخبار، مربوط به استیضاح وزیر اقتصاد بود که به موجب آن نگرانی‌هایی در مورد ادامه روند بازار سرمایه شکل گرفت؛ علاوه بر این، یکی از اخبار مهمی که بر جو کلی بازار تاثیر منفی داشت، شایعات مربوط به لغو برنامه افزایش سرمایه خودروسازها بود که این خبر به سرعت توسط شرکت‌های خودروسازی تکذیب شد.

این فعال بازارسرمایه اظهار داشت: در کنار شایعات و اخبار منفی، یکی از گزارش‌هایی که در هفته گذشته تأثیر زیادی بر بازار گذاشت، انتشار صورت‌های مالی شرکت نفت ستاره خلیج فارس بود.

وی ادامه داد: افت قابل توجه سودآوری شرکت منجر به ایجاد صف‌های فروش سنگین در سهامداران عمده این شرکت (شستا و تاپیکو) شد که تاثیر منفی آن بر سایر بخش‌های بازار محسوس بود؛ اگرچه فروش ۶ ماهه ستاره خلیج فارس در سال جاری، رشد ۵۰ درصدی نسبت به مدت مشابه در سال گذشته را تجربه کرده است، اما سود خالص ۱۲ همتی این شرکت در مدت مشابه سال گذشته به تنها ۸۰۰ میلیارد تومان در ۶ ماهه سال جاری رسیده است.

ورود مجدد پول به بازار سرمایه

این تحلیلگر بازارسرمایه خاطرنشان کرد: در اواخر هفته، برخی اخبار مثبت مانند تجدید ارزیابی دارایی‌ها، طرح مجدد لوایح FATF و صحبت‌های رئیس سازمان غذا و دارو مبنی بر اصلاح قیمت داروهای زیان‌ده  و احتمال تغییر ارز برخی از این شرکت‌ها به ارز توافقی باعث شد تا وضعیت بازار تغییر کند؛ بدین ترتیب، به ویژه گروه‌های بانکی، دارویی و برخی از شرکت‌های صادرات محور که حساسیت زیادی به تغییرات نرخ ارز دارند، دوباره توجه سرمایه‌گذاران را جلب کردند.

تبرایی افزود: به نظر می‌رسد که جریان نقدینگی در مقطع فعلی در حال چرخش بین گروه‌های مختلف بوده و در حال شناسایی فرصت‌های سرمایه‌گذاری بهینه در بازار است.

این کارشناس بازارسرمایه بیان کرد: در حال حاضر، پیش‌بینی‌ می‌شود که نرخ دلار توافقی برای انتهای سال ۱۴۰۳ در محدوده ۷۰ هزار تومان قرار داشته باشد؛ در صورتی که رویکرد جدید دولت ایالات متحده نیز به مانند سری گذشته، فشار حداکثری بر اقتصاد ایران باشد، شاید انتظار اصلاح قابل توجه قیمت دلار نیز دور از دسترس باشد.

شرکت های صادراتی مورد اقبال خواهند بود

تبرایی در ادامه گفت: به نظر می‌رسد که دولت چهاردهم نیز با توجه به احتمال کاهش فروش نفت به لحاظ مقداری، تمایلی به کاهش قابل ملاحظه قیمت دلار نداشته باشد؛ از این رو، انتظار می‌رود که شرکت‌های صادراتی ارزنده همچنان مورد توجه فعالان بازار قرار گیرند.

وی در نهایت تصریح کرد: یکی از بهترین استراتژی‌ها برای سرمایه‌گذاران در این شرایط، مقایسه نسبت p/e شرکت‌ها در هر گروه و جابجایی نمادهایی است که در روندهای صعودی و به واسطه هیجان‌های موجود در بسیاری از مواقع بیش از ارزش ذاتی خود قیمت‌گذاری می‌شوند. 

پیام بگذارید