اعضای اتاق بازرگانی ایران در دیدار با رئیس جمهور چه گفتند؟

0 9



به گزارش ایرنا، مسعود پزشکیان رئیس جمهور صبح روز سه شنبه در سالن شهید بهشتی نهاد ریاست جمهوری با اعضای اتاق بازرگانی ایران دیدار و با آنها به گفت‌وگو پرداخت؛ وزرای اقتصاد، جهادکشاورزی و صمت به همراه رئیس کل بانکر مرکزی نیز در این نشست حضور داشتند.

در این دیدار اعضای هیات رئیسه و جمعی از روسای اتاق‌های استانی و کمیسیون‌های تخصصی اتاق ایران حضور داشتند و برخی از آنان به بیان دیدگاه بخش خصوصی برای رفع مشکلات اقتصادی پرداختند.

صادرات غیرنفتی امکان سه برابر شدن را دارد

صمد حسن‌زاده رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: صادرات ۳۰ تا ۴۰ میلیارد دلاری برای کشور رقم مناسبی نیست و با رفع برخی محدودیت‌ها و اعمال حمایت‌های منطقی، می‌توانیم به صادرات غیرنفتی ۱۰۰ میلیارد دلاری نیز دسترسی پیدا کنیم.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران درباره راه‌اندازی بازار ارز تجاری گفت: در ساماندهی بازار ارز تجاری، تلاش‌های بسیار خوبی انجام شده است. البته یک مقدار نابسامانی‌هایی وجود دارد که به تدریج حل می‌شود.

وی تلاش‌های وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس‌کل بانک مرکزی در زمینه ساماندهی بازار مبادله ارزی و اقدامات وزیر نیرو و وزیر صمت در زمینه رفع ناترازی‌های انرژی را ارزشمند توصیف کرد و ابراز امیدواری کرد: دولت با برنامه‌ریزی درست و اجرای دقیق و هماهنگ بتواند تعهدات و رسالتی که در برابر مردم شریف و نجیب ایران دارد را به درستی انجام دهد.

وی با اشاره به اینکه حدود ۶ هزار عضو اتاق بازرگانی هستند گفت: ۳۴ اتاق شهرستانی، ۴۹ اتاق مشترک ایران و دیگر کشورها، ۲۰ کمیسیون تخصصی در رشته‌های مختلف، ۲۳۰ تشکل صنعتی و صنفی و مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی به عنوان ظرفیت‌های شاخص اتاق ایران هستند که رویکرد اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در بررسی و حل مسائل، یک رویکرد علمی و کارشناسی است.

حسن‌زاده با بیان اینکه اتاق ایران مسئولیت بزرگی در زمینه مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی برعهده خود می‌بیند، گفت: وظیفه خود می‌دانیم که در کنار سیاست‌های دولت و برنامه‌های حاکمیت، مسئولیت و وظیفه خود را به درستی ایفا کنیم. در این زمینه از مدیران باتجربه و با سابقه کشور که چندین سال در مجامع و تشکل‌ها حضور داشته‌اند، بهره می‌گیریم تا اتاق ایران بتواند به عنوان عالی‌ترین نهاد مشاوره برای سه قوه ایفای نقش کند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با قدردانی از تلاش‌های شبانه‌روزی رئیس‌جمهور و تمام مسئولان دولت برای رفع مشکلات، بیان داشت: بررسی‌های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نشان می‌دهد که امروز به طور جدی نیاز به سرمایه‌گذاری خارجی داریم و تا زمانی که روابط اقتصادی کشور و روابط سیاسی با حفظ تمامی آرمان‌های ملی و اقتدار جمهوری اسلامی ایران با تمامی کشورهای دنیا به صورت علمی و کارشناسی‌شده اصلاح نشود، کشورمان با خسارت‌های بسیار بزرگی مواجه خواهد شد.

وی برداشتن گام‌های درست و سازنده برای سازندگی ایران را مستلزم دسترسی به نوآوری‌ها و تکنولوژی‌های پیشرفته، نوسازی صنایع در تمامی زمینه‌ها، دانش فنی و سرمایه‌گذاری‌های زیربنایی و حضور متخصصین با تجربه داخلی و خارجی دانست و خاطرنشان کرد: در صنعت کشور در بیشتر زمینه‌ها پیشرفت‌های خوبی داشته‌ایم و در تولیدات و محصولات کشورمان در حوزه‌های مختلف اعم از خدمات مهندسی، مصالح ساختمانی و غیره از استانداردهای روز دنیا برخوردار هستیم. بنابراین بازارهای هدف صادرات این محصولات فقط نباید محدود به کشورهای افغانستان، عراق، ارمنستان و چند کشور دیگر باشد. بلکه نیاز داریم که محصولات تولیدی ایران در بیشتر بازارهای بین‌المللی حضور داشته باشد.

حسن‌زاده تصریح کرد: امروز به دلیل نداشتن ارتباطات گسترده در بازارهای بین‌المللی، بیشتر واحدهای صنعتی و تولیدی کشور با ظرفیت ۵۰ درصد یا کمتر مشغول فعالیت هستند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، ابراز امیدواری کرد: با «موقعیت جغرافیایی ایران»، «تدابیر ارزشمند رهبر معظم انقلاب» و «جایگاه رئیس‌جمهوری و کابینه چهاردهم»، فرصت بسیار مناسبی ایجاد شده است تا با توجه به توسعه برنامه‌های دیپلماسی، لااقل رقم‌های بسیار زیادی از سرمایه ایرانیان مقیم خارج از کشور را به داخل کشور هدایت کنیم.

وی افزود: با توجه به ارتباطاتی که در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با فعالان اقتصادی داریم، ایرانیان خارج کشور علاقه‌مند هستند که در کشور حضور پیدا کنند و سرمایه‌گذاری کنند.

توسعه اقتصادی کشور مردان توسعه‌ای می‌خواهد

محمدرضا بهرامن نایب‌رئیس اتاق ایران به الزامات دستیابی به رشد ۱۳ درصدی در بخش معدن اشاره کرد و گفت: الزامات را به صورت کامل با دکتر اتابک و گروه همکار ایشان دنبال می‌کنیم.

وی خاطر نشان کرد: برای دسترسی به رشد ۱۳ درصدی در بخش معدن اگر این الزامات را به خوبی عملیاتی کنیم، قطعاً به آن دست پیدا می‌کنیم. برخی افراد ممکن است که بگویند اصلاً به این رشد ۱۳ درصدی نمی‌رسیم اما ما می‌گوییم که «می‌توانیم و می‌رسیم».

وی گفت: جایگاه اتاق ایران مشورت دادن است و ما نسخه مشورتی ارائه می‌کنیم. به اتاق ایران اعتماد کنید؛ مطمئن باشید که نتیجه این اعتماد را در جای مطلوب خود خواهید دید.

او با بیان اینکه توسعه اقتصادی کشور مردان توسعه‌ای می‌خواهد، افزود: اتاق ایران دارای بازوهای عملیاتی و اجرایی است. کمیسیون‌های تخصصی و اتاق‌های بازرگانی شهرستان‌ها هر کدام ابزاری هستند که می‌توانند در نقطه‌نقطه کشور مؤثر باشند.

بهرامن با بیان اینکه «ما کشورمان را دوست داریم و شما را هم دوست داریم.» خاطرنشان کرد: نگران مردم ۸۹ میلیونی هستیم، مردمی که ما هم جزو آن‌ها هستیم. همه ما باید تلاش کنیم سفره مردم را به نحوی تغییر دهیم که مردم رضایت داشته باشند.

از دولت می‌خواهیم که یک‌بار بدون شعار و تعارف، به بخش خصوصی اعتماد کند

بهرام شکوری، رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران، گفت: یک زمانی در کشور عنوان می‌کردیم که معدن آن‌قدر ظرفیت دارد که می‌تواند جایگزین نفت شود اما اکنون می‌گوییم که توسعه در صنعت به اندازه‌ای اتفاق افتاده است که مس هم می‌تواند جایگزین نفت برای ایران باشد.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران با اشاره به تعطیلی بیش از ۶۵ درصد معادن به دلیل سیاستگذاری نادرست دولت‌ها در حوزه حقوق دولتی و محدودیتی که در زمینه ماشین‌آلات ایجاد شده است، خواستار اجرای قول وزیر صنعت، معدن و تجارت برای فعال‌سازی شوراهای سیاست‌گذاری حوزه معدن با حضور و نظر فعالان این حوزه شد و گفت: از رئیس‌جمهوری می‌خواهیم که دولت ریل را عوض کند و به بخش خصوصی اعتماد کند.

رئیس انجمن سنگ و رئیس انجمن مس ایران، تأکید کرد: ریل‌گذاری طوری صورت گیرد که دولت به جای اینکه جلوی تولیدکننده بایستد، در کنار تولیدکننده باشد.

شکوری افزود: ما فعالان اقتصادی در مقاطع مختلف نشان داده‌ایم که هم به چگونگی سرمایه‌گذاری آگاه هستیم و هم می‌دانیم که چطور به شناسایی و مواجهه و مقابله با بحران‌ها بپردازیم و آن را مدیریت کنیم. بنابراین از دولت می‌خواهیم که یک‌بار بدون شعار و تعارف، به بخش خصوصی اعتماد کند و در کنار بخش خصوصی قرار گیرد.

رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران ادامه داد: لااقل در حوزه معدن به فعالان بخش خصوصی اعتماد کنید. اگر در نتیجه این اعتماد، در کمتر از یک سال چیزی جز رشد و شکوفایی و پویایی مشاهده کردید، اعتمادتان را پس بگیرید.

او با بیان اینکه «حقوق دولتی» کمر فعالان حوزه معدن را شکسته است، تأکید کرد: با وجود بورس، دیگر نیازی به قیمت‌گذاری دستوری وجود ندارد. عوارض را بردارید و اجازه دهید ارز وارد کشور شود. بوروکراسی را بردارید و اجازه دهید بخش معدن برای سیاست‌گذاری به دولت کمک کند.

شکوری همچنین در آغاز سخنانش با اشاره به راه‌اندازی بازار ارز تجاری، از رئیس‌جمهوری خواستار شد: پیمان‌سپاری ارزی که مشکلات زیادی ایجاد کرده است را هم تعدیل کنید تا اقتصاد کشور با آوردن ارز به داخل، نفس بکشد.

برای جذب سرمایه ایرانیان خارج از کشور تدبیر شود

قدیر قیافه، نایب‌رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: امروز درباره ناترازی انرژی و ناترازی‌های مختلف در کشور صحبت می‌کنیم؛ ولی اعتقاد دارم که امروز، آن ناترازی که کشور را به شدت آزار می‌دهد، ناترازی در اعتماد و تدبیر است.

وی افزود: امروز دولت با بخش خصوصی، مجلس با دولت، و بخش‌های مختلف در کشور اعتماد لازم را نسبت به همدیگر ندارند و به همین خاطر است که دائماً داریم همدیگر را کنترل می‌کنیم.

قیافه که در زمینه دیپلماسی اقتصادی سخن می‌گفت، بیان داشت: نیاز داریم اعتماد را در سطح بین‌المللی هم بازسازی و بهسازی کنیم. تا این بازسازی و بهسازی اعتماد صورت نگیرد، نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که اتفاقات خوب با هم رقم بخورد.

او با بیان اینکه در حوزه دیپلماسی خارجی وظیفه بزرگی بر دوش وزارت امور خارجه و سفارتخانه‌ها و اتاق‌های بازرگانی وجود دارد، افزود: ما امروز برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستیم.

نایب‌رئیس اتاق ایران، با تأکید بر تلاش و تدبیر به منظور جذب سرمایه‌های ایرانیان مقیم خارج کشور، گفت: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران می‌تواند به عنوان محور برای جذب سرمایه خارجی مورد نیاز جهت طرح‌های کوچک و متوسط عمل کند.

قدیر قیافه تصریح کرد: خط فاینانس چین برای کسب‌وکارها و بنگاه‌های کوچک و متوسط تاکنون استفاده نشده است. بنابراین نیازمند جذب سرمایه‌گذار خارجی یا جذب سرمایه ایرانیان مقیم خارج از کشور هستیم.

او افزود: از موقعیت عضویت ایران در توافق‌نامه‌ها و پیمان‌های منطقه‌ای شانگهای، بریکس و اوراسیا باید استفاده کنیم. بازار وارداتی ۵۰۰ میلیارد دلاری اوراسیا را دریابیم. به اتاق بازرگانی فرصت دهید و نماینده ویژه در حوزه اوراسیا تعیین کنید.

ریشه ناترازی انرژی، اقتصاد دستوری و مداخله دولت در قیمت‌گذاری‌ است

پیام باقری، نایب‌رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، از «سرمایه‌گذاری جدید»، «افزایش بهره‌وری و کارایی» و «بهینه‌سازی مصرف» به عنوان سه هدف‌گذاری اصلی پیش‌بینی‌شده در برنامه هفتم توسعه در صنعت برق نام برد و افزود: مداخله دولت در فضای اقتصاد انرژی و تسلط اقتصاد دستوری منجر به عدم توفیق در سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی و صنعت برق شده است.

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، با ارائه پیشنهادهایی به رئیس‌جمهوری، گفت: محیط سرمایه‌گذاری لازم است در اقتصاد انرژی و فعالیت‌های این حوزه جذاب شود. در گام نخست، خروج دولت از اقتصاد انرژی حتماً منتج به توقف روند رشد ناترازی و نزولی شدن این روند می‌شود.

باقری، با برشمردن سه شرط برای خروج موفق دولت از اقتصاد انرژی، بیان داشت: شرط اول این است که حق مالکیت انرژی را برای سرمایه‌گذار به رسمیت بشناسیم. در نتیجه سرمایه‌گذاری، انرژی یا تولید می‌شود و یا در مصرف آن صرفه‌جویی صورت می‌گیرد که لازم است حق مالکیت آن برای سرمایه‌گذار به رسمیت شناخته شود. دومین شرط این است که این انرژی چه تولید شد و چه در نتیجه جلوگیری از مصرف بی‌رویه، ذخیره گشت؛ امکان فروش و معامله آن با مصرف‌کننده نهایی در بستر عرضه و تقاضا برای سرمایه‌گذار فراهم شود.

او افزود: شرط سوم هم این است که انرژی به صورت پایدار و بدون محدودیت تحویل متقاضی شود. چراکه اگر انرژی تحویل مشتری نهایی نشود، تضمینی برای سرمایه‌گذاری به وجود نخواهد آمد.

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، در بخش دیگر سخنانش با اشاره به اینکه حدود ۴۰ درصد نیروگاه‌های کشور دولتی و الباقی مربوط به بخش خصوصی و غیردولتی هستند، خاطرنشان کرد: در گام دوم لازم است محیط مصرف را تفکیک کنیم و نیروگاه‌های دولتی پاسخگوی نیاز مصارف در الگو باشند و نیاز الباقی مصارف خارج از الگو از جمله صنایع انرژی‌بر توسط نیروگاه‌های غیردولتی در بستر عرضه و تقاضا بدون مداخله دولت تأمین گردد.

باقری خواستار استقرار رگلاتوری در زمینه نظارت بر فرآیند عرضه و تقاضا در صنعت برق شد و گفت: در گام سوم نهاد تنظیم‌گر مستقل که پاسخگو هم باشد، باید بر روی این زیست‌بوم نظارت داشته باشد چون با منافع عمومی مرتبط است.

او با اشاره به اینکه برداشتن این گام‌ها محیط را برای سرمایه‌گذاری جذاب و ایمن می‌کند و از خصوصیات بارز این سلسله اقدامات این است که برای دولت بار مالی جدید ایجاد نکرده و از درآمدها کم نخواهد کرد، منطبق با اسناد بالادستی بوده و متضمن بازگشت اصل و عواید ناشی از سرمایه‌گذاری برای سرمایه‌گذار است، بیان کرد: در بخش غیردولتی ۲۷ واحد نیروگاهی داریم که با اضافه کردن واحد بخار تبدیل به سیکل ترکیبی می‌شوند. این باعث می‌شود تا راندمان این نیروگاه‌ها به بیش از ۵۵ درصد ارتقا پیدا کند.

باقری خاطرنشان کرد: با اضافه شدن این واحدهای بخار، بالغ بر ۴۳۰۰ مگاوات بدون افزایش مصرف سوخت به ظرفیت تولید برق کشور اضافه خواهد شد و به این ترتیب می‌توانیم سالانه تا ۸ میلیارد لیتر سوخت صرفه‌جویی کنیم.

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، در پایان سخنانش از مواردی نظیر بهره‌گیری از کنتورهای هوشمند، جایگزین کردن تجهیزات فرسوده از جمله کولرهای قدیمی و ترانسفورماتورهای توزیع به عنوان طرح‌های پر اثر برای جبران ناترازی انرژی نام برد و گفت: اگر دولت، محیط سرمایه‌گذاری را برای سرمایه‌گذاران جذاب کند، حتماً بخش خصوصی اشتیاق به سرمایه‌گذاری خواهد داشت.

پیام بگذارید