به گزارش ایرنا، غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی در جریان این بازدید بر تسریع در روند تکمیل این طرح تأکید کرد و خواستار هماهنگی بیشتر بین دستگاههای اجرایی و مسوولان مرتبط برای رفع موانع موجود شد.
اجرای طرح سیمان سمنگان در شهرستان مانه خراسان شمالی ۲ دهه پیش در دستور کار قرار گرفت ، جواز تاسیس این طرح در سال ۸۰ صادر و اجرای آن از سال ۸۶ آغاز شد اما از سال ۹۲ به دلایلی متوقف شد.
بنا به گفته مسوولان؛ ظرفیت سیمان سمنگان تولید روزانه سه هزار و ۷۰۰ تن سیمان تعریف شده و قرار بود با بهره برداری از این طرح برای ۷۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۲ هزار نفر غیرمستقیم شغل ایجاد می شود.
آستان قدس رضوی که سهامدار اصلی سیمان سمنگان است برای این اقدام بیش از ۱۰۰ هکتار زمین در اختیار قرار گرفت و چند معدن هم ثبت شد اما این طرح با وجود پیشرفت ۴۰ درصدی در ساختمان ناتمام ماند.
این طرح در ابتدا بیش از ۱۰۰ هکتار زمین در اختیار گرفت و چند معدن هم برای تهیه مواد اولیه ثبت شد و در برهه ای از زمان مزایده معادن هم مطرح شد اما با توجه به اهمیت موضوع تولید سیمان، شورای معادن استان آن را تصویب نکرد.
بعدها صحبت هایی از تفاهم نامه ای میان آستان قدس رضوی با شرکت چینی مطرح شد اما چشم بادامی ها هم پایشان به اجرای سیمان سمنگان باز نشد.
مسوولان در آن زمان اعلام کردند که آستان قدس رضوی برای تکمیل اجرای سیمان سمنگان نیازمند ۲۴.۸ میلیون یورو تسهیلات ارزی و ۴۰۰ میلیارد ریال تسهیلات ریالی بود که باید به صورت سندیکایی پرداخت می شد. قرار بود تسهیلات ریالی توسط بانک ملی و تسهیلات ارزی با عاملیت بانک صنعت و معدن پرداخت شود اما این اعتبار پرداخت نشد.
پروژهای که در سال ۸۲ بنا بود طی ۳ سال فاز اول آن به بهرهبرداری رسیده و بخشی از نیاز سیمان استان را تامین کند با وجود پیشرفت ۴۰ درصدی در ساختمان از سال ۹۲ متوقف شد که در سال های بعد پیگیری های زیادی برای احیای این طرح انجام شد.
تسهیلاتی که قرار بود گره کور این پروژه را باز کند در نهایت پرداخت نشد و بعدها آستان قدس اعلام کرد که جهت سرمایه گذاری را تغییر داده و فرآوری گیاهان دارویی را جایگزین تولید سیمان می کند، ولی این طرح نیز بنا به دلایل نامعلومی بی فرجام ماند و به سرنوشت سیمان دچار شد.
این کش و قوس های راه اندازی این صنعت مهم و بزرگ در منطقه مانه موجب شد تا زمان جواز آن نیز به پایان برسد و در سال ۹۴ جواز این طرح فاقد اعتبار شد و باید طرح توجیهی به روز می شد.
اما هزارتوی راه اندازی این کارخانه مادر هم چنان باقی مانده است و حضور شستا هم تاکنون گره این معما را باز نکرد.
۲۷۸ واحد صنعتی در ۱۵ شهرک و ناحیه صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی خراسان شمالی فعالیت می کنند و مجموع سرمایهگذاری در این واحدها ۲ هزار و ۸۱۶ میلیارد ریال و آمار اشتغال زایی آنها نیز چهار هزار و ۳۸۵ نفر است.
خراسان شمالی حدود ۴۰۰ واحد تولیدی و صنعتی با سرمایه گذاری ۱۳ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۱۱ هزار نفر دارد که از لحاظ داشتن صنایع بزرگ صنعتی در بین ۳۱ استان کشور رتبه دهم را داراست.
رییس جمهوری روز چهارشنبه پنجم دی ماه برای سخنرانی در سی و یکمین اجلاس سراسری نماز وارد بجنورد شد.
دیدار با فعالان اقتصادی، نخبگان و فرهیختگان خراسان شمالی، دیدار مردمی، افتتاح طرح استفاده از پساب بجنورد در پتروشیمی خراسان و حضور در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان از برنامه های سفر ۲ روزه رییس جمهور به خراسانشمالی است.
در این سفر زهرا بهروز آذر معاون امور زنان و خانواده، عبدالکریم حسینزاده معاون توسعه روستایی و مناطق محروم، احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، فرزانه صادق مالواجرد وزیر راه و شهرسازی، علیرضا کاظمی وزیرآموزش و پرورش، عباس علی آبادی وزیر نیرو و غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی رییسجمهور را همراهی میکنند.