قیمت نفت در معاملات روز پنج شنبه بازار آسیا، تحت تاثیر بسته جدید تحریمهای اتحادیه اروپا علیه تجارت نفت روسیه که رشد بیش از حد ذخایر بنزین و سوختهای تقطیری آمریکا را تحت الشعاع قرار داد، اندکی افزایش یافت.
به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت با ۱۴ سنت افزایش، در ۷۳ دلار و ۶۶ سنت در هر بشکه ایستاد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۶ سنت افزایش، به ۷۰ دلار و ۳۵ سنت در هر بشکه رسید. هر دو شاخص روز چهارشنبه، بیش از یک دلار افزایش داشتند.
اوپک، در جدیدترین گزارش ماهانه خود که روز چهارشنبه منتشر شد، پیشبینی رشد تقاضا برای سال ۲۰۲۵ را برای پنجمین ماه متوالی و به بیشترین میزان، کاهش داد. تحلیلگران گروه بانک ANZ روز پنجشنبه، در یادداشتی نوشتند: سرمایهگذاران به دقت برآوردهای آژانس بین المللی انرژی از وضعیت بازار نفت در سال ۲۰۲۵ را که منعکس کننده برآوردهای اخیر اوپک خواهد بود، زیر نظر خواهند داشت.
بر اساس داده های اداره اطلاعات انرژی آمریکا، ذخایر بنزین و سوختهای تقطیری، در هفته گذشته، بیش از حد انتظار افزایش یافت.
تقاضای ضعیف، به خصوص در چین که بزرگترین واردکننده جهان است و رشد عرضه غیراوپک پلاس، دو عامل اصلی بازنگری اوپک در دورنمای رشد تقاضا هستند. با این حال، پس از اینکه پکن در هفته جاری، از برنامههای خود برای اتخاذ یک سیاست پولی مناسب در سال ۲۰۲۵ رونمایی کرد، سرمایهگذاران افزایش تقاضای چین را پیشبینی میکنند که میتواند تقاضا برای نفت را تقویت کند.
تحلیلگران بانک جی پی مورگان در یادداشتی در روز پنجشنبه اعلام کردند: تقاضای جهانی برای نفت در ماه جاری، با نرخی کمتر از حد انتظار افزایش یافت، اما تاب آور ماند. رشد تقاضا برای نفت در هفته گذشته، با کاهش اندک مصرف سوخت جت در بیشتر نقاط جهان، کمتر شد.
در این بین، آمار رسمی نشان داد واردات نفت خام به چین در نوامبر، برای اولین بار در هفت ماه گذشته، بر مبنای سالانه رشد کرد و بیش از ۱۴ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافت.
بازار اکنون منتظر سیگنالهایی درباره کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو آمریکا در هفته آینده خواهد بود.
قیمت نفت، روز چهارشنبه، پس از موافقت سفیران اتحادیه اروپا با پانزدهمین بسته تحریمها علیه روسیه به دلیل جنگ اوکراین، افزایش یافت. این تحریمها، ناوگان سایه که متشکل از نفتکشهای مشارکت کننده در حمل نفت روسیه و دور زدن سقف قیمت ۶۰ دلار در هر بشکه گروه هفت برای فروش نفت روسیه است را هدف قرار می دهند.
همچنین دولت بایدن درست چند هفته قبل از آغاز به کار دولت ترامپ، سرگرم سبک و سنگین کردن تحریمهای جدید و شدیدتر علیه تجارت نفت روسیه برای سرکوب ماشین جنگی مسکو است. کرملین در واکنش به این خبر، اعلام کرد گزارشها درباره تشدید احتمالی تحریمهای آمریکا علیه نفت روسیه، نشان می دهد دولت جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، میخواهد میراث دشواری برای روابط آمریکا و روسیه بر جای بگذارد.
بر اساس گزارش رویترز، جانت یلن، وزیر خزانه داری آمریکا، روز چهارشنبه گفت: آمریکا همچنان به دنبال راههای خلاقانه برای کاهش درآمد نفتی روسیه است و افزود: کاهش تقاضای جهانی برای نفت فرصتی برای تحریمهای بیشتر ایجاد کرده است.
انتهای پیام