محسن هاشمی در پایان دویست و سی و چهارمین جلسه شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران، درباره نامه احمد توکلی گفت: من قبل از اینکه نامه را ببینم دیروز در فضای مجازی آن را دیدم. اگر بخواهیم مشکلی که برای آقای فتاح پیش آمد، برای من پیش نیاید، باید محافظهکارانه وارد این موضوع بشویم.
هاشمی افزود: چون آقای توکلی این نامه را سرگشاده و علنی کردند، من هم در این خصوص سرگشاده پاسخ میدهم. املاک مذکور لیستش موجود و مشخص است. میتوانند به شهرداری مراجعه کنند و ما به ایشان به صورت خصوصی اجازه میدهیم تا لیست افرادی که املاکی را در اختیار گرفتند، ببینند. اما اینکه بخواهیم این گزارش را به صورت کتبی برای ایشان بفرستیم بعید است این کار صورت بگیرد.
رئیس شورای شهر تهران گفت: اطلاعات برای کسانی که به صورت حضوری مراجعه کنند، موجود است.
محسن هاشمی درباره جلسه هماندیشی با شهردار تهران نیز که صبح امروز برگزار شده است، اظهار کرد: امروز با شهردار تهران جلسه هماندیشی در مورد هفته تهران که از ۱۵ مهر آغاز میشود و همچنین برنامهریزی شهرداری تهران برای سال ۱۴۰۰ و فعالیتهایی که قرار است برای تعویض قرن در شهرداری تهران داشته باشند، داشتیم و در این باره گزارشی ارائه کردند. همچنین برندینگ ۱۴۰۰ را امروز معرفی کردند و اعضای شورا نیز نظراتشان را اعلام کردند.
وی با اشاره به انتخاب اعضای کمیسیونهای شورای شهر تهران گفت: در جلسه امروز، اعضای سابق در همان کمیسیونها ابقا شدند و تغییری در اعضای کمیسیونها نداشتیم.
رئیس شورای شهر تهران افزود: مهمترین دستور کار امروز شورا، موضوع شرایط انتخاب ذیحسابان بود که مواد زیادی هم داشت و تا ماده ۸ پیش رفتیم. همچنین در جلسه امروز یک فوریت در مورد شفافسازی یارانههایی که به شهرداری تهران پرداخت میشود مورد بررسی قرار گرفت و یک فوریت بررسی وضعیت کسانی که در خدمات شهری فعالیت میکنند و آسیبپذیر هستند مخصوصا در شرایط کرونایی فعلی بررسی شد. درخواست کردیم که دستورالعملهایی بازبینی کنیم تا منجر به کمتر شدن آسیب به تمام کسانی که در خدمات شهری مشغول به فعالیت هستند، شود.
هاشمی با اشاره به گزارش سید حسن رسولی خزانهدار شورا گفت: همچنین گزارشی از سوی خزانهدار شورا تا آخر تیر ماه قرائت شد که در آن وضعیت مالی شهرداریها در موضوع درآمدها و هزینهها تشریح شد.
رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: آنچه که در این خصوص برای شورا سوال است بحث عدم موفقیت شهرداری تهران در جذب بودجه غیرنقد است. اعضای شورا نگرانیهای خودشان را در مورد اینکه چرا شهرداری تهران در جذب غیرنقد موفق نیست ابراز کردند و حتی از هیئت رئیسه خواستند که جلسات ویژه برای بررسی این موضوع اختصاص دهد.
وی افزود: البته این مشکل را در طول این سه سال داشتیم. در این ۳ سال شهرداری تهران در جذب بودجه غیرنقد محافظهکاری بسیاری انجام میدهد و دلیل آن هم بسته بودن بیش از حد دست شهرداران مناطق است چراکه هر وقت میخواهند کار کنند و بودجه غیرنقد را بگیرند باید یک مسیر طولانی را طی کنند که از سازمان حقوق و املاک شهرداری عبور میکند.
هاشمی گفت: برای حل این مسئله باید دخالت کنیم و ببینیم در استفاده از قوانین موجود چطور میتوانیم اختیارات شهرداران مناطق را بالا ببریم تا بودجه غیرنقدشان جذب شود.
رئیس شورای شهر تهران در توضیح این موضوع تصریح کرد: درگذشته وقتی یک پیمانکار طلبکار بود، میتوانستند با کارشناسی که نسبت به آن ملک انجام میدهند، با قیمت کارشناسی با آن طلبکار تهاتر کنند و مسیر مزایده طی نشود. اکنون شهرداری تهران ابلاغ کرده که هیچ ملکی نمیتواند بدون مزایده قانونی واگذرا شود یعنی طلبکاران خود در مزایده شرکت کنند و برنده شوند و اگر طلبکاری در مزایده موفق نشود، نمیتواند ملک را بگیرد. این باعث شده که شهرداران مناطق نتوانند برای برگرداندن بدهیهایشان از بودجه غیرنقد استفاده کنند.
منبع: تسنیم