اجتناب از تولید پسماند اولین گام حفظ محیط‌ زیست است

0 7



رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اجتناب از تولید پسماند می‌تواند اولین گام در حفظ محیط زیست باشد که متاسفانه این موضوع را فراموش کرده‌ایم.

به گزارش ایسنا شینا انصاری صبح امروز در همایش « زنان و توسعه پایدار» که در اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران برگزار شد، ضمن تشکر و قدردانی از رئیس و اعضای اتاق بازرگانی اظهارکرد: وقتی از محیط‌ زیست صحبت می‌شود، چالش‌های مختلفی در این حوزه داریم که یکی از این چالش‌ها مربوط به آلودگی هوا است که متاسفانه مشکلات فراوانی ایجاد کرده است اما در محیط زیست فقط بحث آلودگی هوا مطرح نیست، این یک چالش ملموس است که به‌طور معمول در فصل زمستان شاهد آن هستیم ولی متاسفانه مشکلات مختلف در محیط زیست کشورمان، به چالش‌های بزرگی بدل شده است که قطعا نیازمند آن هستیم که در اولویت حاکمیت قرار بگیرد.

وی افزود: ما نیازمند حمایت و همکاری آحاد جامعه در مسائل مربوط به محیط زیست هستیم زیرا سازمان حفاظت محیط زیست به‌تنهایی نمی‌تواند وظیفه حفاظت از محیط زیست را بر عهده بگیرد. کما اینکه در طول دهه‌های گذشته هم این اتفاق رخ نداده است بنابراین ما به‌طور قطع نیازمند آن هستیم که همه دستگاه‌های ذی‌ربط و مردم پای کار بیایند و این موضوع را در اولویت کاری خود قرار دهند زیرا بدون مشارکت مردم واقعا حفاظت از محیط زیست امکان‌پذیر نیست، در عین حال همکاری بخش خصوصی همچنین زنان نیز می‌تواند اثرگذار باشد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: ما در طول تاریخ به نقش زنان باور داریم. اساطیر ما در موضوع محیط زیست با طبیعت عجین بودند و زنان ما از دیرباز پیوند دیرینه‌ای با محیط زیست داشتند.

وی با اشاره به اینکه در آموزه‌های مذهبی ما نیز حضرت فاطمه زهرا (س) بانوی آب و آیینه، آب را به عنوان مهریه خود قرار دادند که به معنای حفاظت از طبیعت به حساب می‌آید، اظهارکرد: در سطح جهانی نیز چون موضوع محیط زیست و آلودگی آن می‌تواند بر کیفیت زندگی زنان تاثیربگذارد از پیشگامان حفاظت از محیط زیست بوده و در جوامع محلی به ویژه زنان روستایی از آسیب‌های محیط زیستی و تخریب آن متاثر می‌شوند. ضمن آنکه زنان با توجه به نقشی که در خانواده دارند، می‌توانند با حساسیت و مسئولیت‌پذیری بیشتر اثرات موثری بر حفاظت از محیط زیست بگذارند.

انصاری تاکید کرد: یکی از مواردی که می‌تواند در بخش‌های مختلف محیط زیست واجد اهمیت باشد، مدیریت پسماند است. وقتی محصولات پلاستیکی توسط شرکت‌های تولیدکننده تولید می‌شود، اگر فقط تولید آن را در نظر بگیریم، چقدر فرآیند بازیافت و تجزیه آن می‌تواند بر محیط زیست آسیب برساند اما این نکته توسط شرکت‌های تولید کننده مدنظر قرار نمی‌گیرد بنابراین اجتناب از تولید پسماند می‌تواند اولین گام در حفظ محیط زیست باشد که متاسفانه ما این موضوع را فراموش کردیم.

وی تصریح کرد: باید سعی کنیم در تولیدات صنعتی به بسته‌بندی‌های کم حجم، قابل تجزیه و فاقد اثرات مخرب بر محیط زیست توجه و بعد به سمت تفکیک و  بازیافت حرکت کنیم. در حال حاضر روش جدیدی وجود دارد که می‌توان با تغییر و اصلاح محصولات دوباره از آن استفاده کرد که منجر به صرفه‌جویی خواهد شد.

معاون رییس جمهوری در ادامه گفت: موضوع بعدی مربوط به کشاورزی پایدار است که مخاطب آن زنان روستایی هستند. با توجه به آنکه در موضوع حفاظت و احیای جنگل‌ها در حال از دست دادن ظرفیت ارزشمند جنگل‌های هیرکانی و زاگرس هستیم، نیازمند آن هستیم که در چارچوب طرح‌های مسئولیت اجتماعی در حفاظت و احیای جنگل‌ها تلاش کنیم. به‌طور مثال در سطح جهانی شاهد این بودیم که خانم وانگاری ماتای – فعال محیط زیست و برنده صلح نوبل-  توانست با بنیانگذاری جنبش کمربند سبز در حفاظت و احیای جنگل‌ها در آفریقا تلاش موثری داشته باشند.
 
وی تصریح کرد: به عنوان کشوری که از عوارض تغییرات اقلیمی بسیار متاثر هستیم، باید در جهت توسعه فناوری‌های سبز، محصولات سازگار با محیط زیست، توسعه انرژی تجدیدپذیر و جایگزین کردن خودروهای برقی که باعث کاهش اتکای ما به سوخت فسیلی و کاهش کربن می‌شود، تلاش کنیم.

به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، انصاری در پایان گفت: این حرکت‌ها را باید از خانواده‌های خودمان شروع کنیم، آموزه‌ها و ارزش احترام به محیط زیست و طبیعت را به فرزندان و نسل بعد منتقل کنیم و این روند را در اجتماع، صنعت و کسب وکارهای سبز تسری دهیم. ما بدون مردم قادر به حفظ محیط زیست نیستیم و این کار نیازمند آگاه‌سازی، بالا بردن سطح دغدغه‌ها، افزایش مطالبه‌گری و کنشگری است تا با افزایش سطح حساسیت در حاکمیت بتوانیم با کمک همه بخش‌های جامعه در جهت کاهش معظلات محیط زیستی قدم‌های مثبت و موثری برداریم.
انتهای پیام



Source link

پیام بگذارید