مقامهای پاکستان روز گذشته (یکشنبه) اعلام کردند مدارس ابتدایی «لاهور»، دومین شهر پرجمعیتِ این کشور به دلیل آلودگی بیسابقه هوا به مدت یک هفته تعطیل میشود.
به گزارش ایسنا، لاهور با جمعیت ۱۴ میلیون نفر با آلایندههای ناشی از نفت و گاز، سوخت زمستانی و زغال سنگ مواجه است.
مقامهای پاکستان گفتند شاخص کیفیت هوا، روز شنبه از مرز ۱۰۰۰ فراتر رفت و این در حالی است که عدد ۳۰۰ خطرناک تلقی میشود.
«جهانگیر انور»، یک مقام ارشد حفاظت از محیط زیست در لاهور گفت: پیشبینی آبوهوا برای ۶ روز آینده نشان میدهد که الگوی باد ثابت خواهد ماند. بنابراین، ما همه مدارس ابتدایی دولتی و خصوصی در لاهور را به مدت یک هفته تعطیل میکنیم.
بر اساس تصمیم دولت محلی «پنجاب» در شهر لاهور، همه کلاسهای درس برای کودکان تا سن ۱۰ سال از دوشنبه تا شنبه به مدت یک هفته تعطیل خواهد بود و شنبه آینده میزان آلودگی هوا دوباره ارزیابی خواهد شد تا مشخص شود که تعطیلی مدارس تمدید شود یا خیر.
«مریم اورنگ زیب»، وزیر ارشد پنجاب نیز روز گذشته در یک کنفرانس خبری گفت: این مه دود برای کودکان بسیار مضر است. ماسک باید در مدارس اجباری شود.
او گفت دستگاههای ضد دود در بیمارستانها نصب شده است.
به گزارش ایندیپندنت، تنفس هوای سمی عواقب فاجعه باری برای سلامتی دارد. سازمان جهانی بهداشت میگوید سکتههای مغزی، بیماریهای قلبی، سرطان ریه و بیماریهای تنفسی میتوانند با قرار گرفتن طولانیمدت در معرض تنفس هوای سمی قرار تشدید شود.
غلظت آلایندههای مرگبار در هوا روز شنبه در شهر لاهور بیش از ۴۰ برابر معیار سازمان جهانی بهداشت بود.
هفته گذشته، سازمان حفاظت محیط زیست ایالت پنجاب محدودیتهای جدیدی را در چهار نقطه پر جمعیت شهر لاهور اعلام کرد.
نیمی از کارکنان ادارههای دولتی و شرکت های خصوصی از روز دوشنبه در شهر لاهور از خانه کار خواهند کرد، تا از میزان آلودگی هوا کاسته شود.
ماه گذشته، مقامهای ایالت پنجاب، دانشآموزان مدرسه را از ورزش در فضای باز تا ژانویه منع کردند.
بر اساس گزارش «یونیسف»، نزدیک به ۶۰۰ میلیون کودک در جنوب آسیا در معرض سطوح بالای آلودگی هوا قرار دارند و نیمی از مرگ و میر ناشی از ذات الریه در دوران کودکی با آلودگی هوا مرتبط است.
انتهای پیام