عبور از مدرک‌گرایی؛ افقی روشن برای شکوفایی استعدادهای کشور

0 1


به گزارش خبرنگار ایرنا، تفاهم‌نامه راه‌اندازی نخستین هنرستان جوار کارخانه‌ در هرمزگان سال ۱۴۰۱ با مشارکت استانداری، شرکت پالایش نفت بندرعباس و شرکت فولاد هرمزگان امضا شد و بنابر یک هدف‌گذاری سه ساله امروز شاهد پاگرفتن سی و پنجمین هنرستان جوار صنعت در این منطقه اقتصادی هستیم.

۳۵ هنرستان جدید جوارکارگاهی طی سه سال گذشته تاکنون، به ظرفیت هنرستان‌های استان هرمزگان اضافه شد که صنایع مربوط در آموزش هنرستانی با آموزش و پرورش همکاری دارند و به طور میانگین در هر سال تحصیلی بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ هنرجو وارد مدارس جوار صنعت در این استان می‌شوند.

استان هرمزگان هم اکنون با احتساب هنرستان‌های جوار صنایع دارای ۳۰۰ هنرستان دخترانه و پسرانه بوده که ۱۱۲ هنرستان فنی و ۱۸۸ هنرستان کار دانش است و بیش از ۴۰ هزار هنرجو در این هنرستان‌ها مشغول به تحصیل هستند.

هنرستان‌های جوار صنایع به صورت مستقل و اشتراکی در حال فعالیتند و از جمله تاکیدات رهبر معظم انقلاب؛ توجه به آموزش‎های فنی و مهارتی بوده است که برهمین اساس، وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، نفت، صنعت، معدن و تجارت، میراث فرهنگی، جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی، ارتباطات و فناوری، بهداشت و درمان و صدا و سیما مکلف هستند متناسب با حوزه وظایف سازمانی خود، اقدام به راه‌اندازی هنرستان‌های جوار متناسب با ظرفیت و نیاز خود و نیازهای استان کنند.

تامین نیروی متخصص صنایع؛ مهم‌ترین اقدام در راه‌اندازی هنرستان‌های جوار

عبور از مدرک‌گرایی؛ افقی روشن برای شکوفایی استعدادهای کشور

مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان باتوجه به اینکه برای رشد صنعت استان هرمزگان باید نیروی انسانی متخصص و کارآمد تربیت شود، گفت: با راه‌اندازی هنرستان‌های جوار صنایع، نیاز استان برای جذب نیروی بومی و متخصص برطرف می‌شود.

محمد قویدل، استان هرمزگان را در توسعه آموزش‌های مهارتی جلوتر از برنامه دانست و بیان کرد: به‌دنبال آن هستیم تا آموزش را به سمت محیط واقعی کار ببریم؛ چرا که هنرستان‌ها فرصتی ویژه برای شکوفایی استعدادهای مهارتی دانش آموزان هستند.

باتوجه به توسعه آموزش‌های مهارتی که در استان اتفاق افتاد امسال موفق شدیم به مانند سال گذشته با کسب ۵۶ درصد پیشرفت، بالاتر از اهداف تعیین شده دست پیدا کرده و جایگاه نخست کشوری را کسب کنیم .وی با اشاره به اینکه طبق برنامه هفتم پیشرفت کشور، سهم آموزش‌های فنی و مهارتی در استان ۵۰ درصد مشخص شده است، اظهار کرد: باتوجه به توسعه آموزش‌های مهارتی که در استان اتفاق افتاد امسال موفق شدیم به مانند سال گذشته با کسب ۵۶ درصد پیشرفت، بالاتر از اهداف تعیین شده دست پیدا کرده و جایگاه نخست کشوری را کسب کنیم.

مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان تصریح کرد: با وجود استان‌های بزرگ صنعتی در کشور، این موفقیت بزرگی است که نصیب جامعه فرهنگیان و دانش آموزان استان هرمزگان شده است.

اولویت امسال؛ توسعه و افزایش کیفیت در هنرستان‌های جوار

عبور از مدرک‌گرایی؛ افقی روشن برای شکوفایی استعدادهای کشور

مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان، اولویت امسال این نهاد را توسعه و افزایش کیفیت هنرستان‌های جوار عنوان کرد و گفت: امیدواریم از طریق مشارکت با صنایع و بنگاه‌های اقتصادی بتوانیم کیفیت آموزش‌های فنی و مهارتی‌مان را ارتقا و افزایش دهیم تا دانش آموختگان (فارغ التحصیلان) این هنرستان‌ها زمانی که وارد بازار کار می‌شوند، به لحاظ فنی بتوانند یک شخص متخصص و کارآمدی در رشته خودشان باشند.

قویدل ادامه داد: کیفیت بخشی به آموزش‌های مهارتی و فنی و حرفه‌ای و تجهیز هنرستان‌ها و توانمندسازی نیروی انسانی از مهم‌ترین برنامه‌های هنرستان‌های جوار است و شرط تحصیل در هنرستان‌های جوار نیز پذیرفته شدن در آزمون ورودی است.

وی، باتوجه به اینکه هرمزگان استانی صنعتی و اقتصادی است، ابراز کرد: هنرستان‌های جوار کارگاه یا کارخانه در مهارت آموزی و اشتغال‌زایی در جامعه و وجود بازار کار، نقش آفرین است و لازم است چنین هنرستان‌هایی با همکاری اصناف، کارخانه‌ها و شهرک‌های صنعتی در استان توسعه پیدا کند.

مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان یادآور شد: توسعه عدالت آموزشی یکی دیگر از اهداف راه‌اندازی هنرستان‌ها در جوار صنایع است که انتظار داریم در راستای توسعه اشتغال در استان و رفع بحران بیکاری، خیران و دیگر شرکای آموزش و پرورش استان در راستای توسعه این گونه هنرستان‌ها به آموزش و پرورش کمک کنند.

عبور از مدرک‌گرایی؛ افقی روشن برای شکوفایی استعدادهای کشور

قویدل همچنین بر اولویت ارتقای کیفیت آموزش در هنرستان‌های فنی و مهارتی استان هرمزگان تاکید کرد و گفت: با مشارکت صنایع و واحدهای اقتصادی، تلاش می‌شود تا دانش‌آموختگان با مهارت و تخصص کافی وارد بازار کار شوند.

وی ادامه داد: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای نخستین بار در کشور طی تفاهم‌نامه‌ای با دستگاه‌های اجرایی مسؤول؛ هنرستان تربیت تجار در استان هرمزگان راه‌اندازی خواهد شد.

برای نخستین بار در کشور طی تفاهم‌نامه‌ای با دستگاه‌های اجرایی مسوول؛ هنرستان تربیت تجار در استان هرمزگان راه‌اندازی خواهد شد.مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان تاکید کرد: هنرستان تخصصی تربیت تجار در چهار شهرستان میناب، جاسک، بندرلنگه و بندرعباس با همراهی اداره کل آموزش و پرورش هرمزگان، بنادر و دریانوردی، صنعت، معدن و تجارت و اداره کل گمرکات استان تاسیس می‌شود.

وی ابراز کرد: در استان هرمزگان بیش از ۴۳۰ هزار دانش آموز با همت فرهنگیان پرتلاش در جای جای این استان درحال تحصیل هستند و برخی از فرهنگیان ما در مناطق دوردست با حداقل امکانات برای پرورش نسلی توانمند تلاش می‌کنند که مرزداران دانش این سرزمین به شمار می‌روند.

آموزش متناسب با شغل؛ یک ضرورت اساسی

عبور از مدرک‌گرایی؛ افقی روشن برای شکوفایی استعدادهای کشور

استاندار هرمزگان نیز آموزش متناسب با شغل را یک ضرورت اساسی دانست و گفت: در یک استان صنعتی مانند هرمزگان اگر می‌خواهیم به توسعه پایدار برسیم باید آموزش‌هایی متناسب به بازار داشته‌باشیم، تمرکز بر این مهم یک اصل است.

مهدی دوستی یادآور شد: رهبر معظم انقلاب نیز در این راستا مسیر را به وضوح روشن کرده‌اند و میزان ولایت‌پذیری ما با اقدامات عملی در راستای تحقق منویات رهبری مشخص می‌شود که یکی از حوزه‌های آن مهارت محور کردن آموزش‌ها است.

دوستی اظهار کرد: تربیت نیروی انسانی ماهر و کارآمد متناسب با نیاز استان در حوزه صنایع پالایشی و فولادی و فراهم کردن زمینه اشتغال پایدار آن‌ها، ایجاد هماهنگی، هم افزایی، تقویت و نظارت بر آموزش‌های متناسب با نیاز صنایع پالایشی و فولادی، همکاری مشترک در راستای فراهم کردن زمینه راه‌اندازی، توسعه و استقرار رشته‌های تحصیلی مرتبط و تامین تجهیزات، فضای آموزشی، آزمایشگاهی و کارگاهی هنرستان‌های مرتبط از جمله اهداف ایجاد هنرستان‌های جوار در استان است.

نماینده عالی دولت در هرمزگان اظهار کرد: سرفصل‌های دروس نیز باید متناسب با نیاز صنایع باشد و لازم است وزارت آموزش و پرورش در این حوزه همکاری داشته باشد؛ چرا که صنایع نیز آمادگی کامل دارند و در واحدهای آموزش خود می‌توانند مساعدت کنند.

وی ادامه داد: در این راستا به آموزش معلمان به عنوان محور توسعه آموزش اقدام کرده‌ایم که این آموزش‌ها سبب رشد همزمان هم صنعت و هم آموزش خواهد شد و از این باب کاملا حمایت و استقبال می‌کنیم و امیدواریم که این آموزش‌ها موجب تحول در فرهنگ کار و بازار کار شود ضمن اینکه باید بتوانیم انرژی جوانی، جوانان کشور را وارد بازار کار کنیم نه اینکه انرژی جوانان را نگه‌داریم و در زمانی که منحنی انرژی رو به پایین است آن‌ها وارد اشتغال کنیم و منافع کشور تامین نشود.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته ۲۸ هنرستان جوار صنایع در هرمزگان افتتاح شد و در ۶ ماهه نخست امسال نیز هفت هنرستان به آن اضافه شده و اکنون به ۳۵ هنرستان رسیده است، اظهار کرد: در هنرستان‌ها تنوع هم وجود دارد و متناسب با صنایع و ظرفیت‌های مختلف استان این هنرستان‌ها طرح ریزی شده است، در حوزه شیلات و آبزی پروری، فولاد و معادن این هنرستان‌ها را دیده‌ایم و رشته‌ها متناسب با نقشه توسعه صنعتی استان انتخاب شده‌اند.

رشد ۳۵ برابری خریداری تجهیزات هنرستانی در هرمزگان

عبور از مدرک‌گرایی؛ افقی روشن برای شکوفایی استعدادهای کشور

اداره‌کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس هرمزگان در آستانه سال تحصیلی جدید (۱۴۰۳-۱۴۰۴) ۳۵۰ میلیارد ریال تجهیزات هنرستانی خریداری و در اختیار ۲۳ منطقه آموزشی استان قرار داد که از رشد ۳۵ برابری برخوردار بوده است.

این تجهیزات بیشتر شامل کامپیوتر، چرخ خیاطی، تابلو برق صنعتی، موتور خودرو، ملزومات کارگاه مکانیک، میز نقشه کشی، صندلی کارگاهی و دیگر ملزومات هنرستانی بوده است که در راستای افزایش کیفیت آموزشی و توسعه عدالت آموزشی و همچنین با هدف شاداب‌تر کردن محیط یادگیری و یاددهی هنرجویان به مدارس استان اختصاص یافته است.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس هرمزگان در این راستا گفت: تجهیزات خریدار شده نسبت به سال گذشته که بیش از ۱۳۰ میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته، رشد ۳۵ برابری داشته است.

مهدی باوقار زعیمی با اشاره به اینکه امسال ۴۰۲ میلیارد ریال تجهیزات کمک آموزشی و هنرستانی به آموزش و پرورش هرمزگان تحویل شد، اظهار کرد: تجهیزات خریداری شده در زمینه تجهیزات کمک ورزشی، آزمایشگاهی و هنرستانی است و باید به سمتی پیش برویم تا مدارس را با تجهیزات کامل‌تر و به روزتر تحویل دانش آموزان دهیم.

وی بیان کرد: امسال برای نخستین بار در حوزه وسایل و تجهیزات آزمایشگاهی نیز ۷۲ میلیارد ریال اعتبار برای خرید این گونه تجهیزات از جمله کیت‌های آزمایشگاهی، صندلی و میز آزمایشگاهی و میکرسکوپ جذب کرده‌ایم که به زودی خریداری شده و تا مهرماه در اختیار دانش آموزان قرار می‌گیرد.

مدیرکل آموزش و پرورش نیز گفت: با توجه به اینکه استان هرمزگان در زمینه ایجاد هنرستان‌ها و آموزش‌های فنی و حرفه ای و میزان ثبت نام دانش آموزان در هنرستان‌ها در کشور جایگاه نخست را دارد؛ بیشترین اعتبارات تجهیزات هنرستان‌های کشور در سال گذشته به استان هرمزگان اختصاص یافت.

قویدل خاطرنشان کرد: در حوزه تجهیزات هنرستانی نیز، با توجه به‌ اینکه هرمزگان رتبه نخست جذب دانش‌آموزان هنرستانی را کسب کرده است، اعتبارات هنرستانی استان هرمزگان را هر عددی که در شاخص است ۲ برابر به تخصیص خواهیم رساند.

وی گفت: تجهیز هنرستان‌ها از مهم‌ترین اولویت‌های برنامه آموزشی و سند تحول تعلیم و تربیت است که فضای کارگاه‌ها را به بازار کار و شغل هنرجویان در آینده نزدیک تر کرده و هوش کارآفرینی را افزایش می‌دهد.

مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان اضافه کرد: هنرآموزان باید در آموزش عملی به هنرجویان اهتمام ویژه‌ای داشته باشند تا در رونق کسب و کار، توسعه کارآفرینی و همچنین رونق اقتصادی استان نقش داشته باشند.

پرواظح است که استان هرمزگان با برنامه هایی که اجرایی کرده، در آینده ای نه چندان دور در بحث تامین نیروی مورد نیاز صنایع خود هیج کمبود و مشکلی نداشته باشد و تمامی این اتفاقات مرهون ایده ایجاد هنرستان‌ها در کنار صنایع است، ایده ای که باعث می شود فرزندان این مرز و بوم صرفا به دنبال اخذ یک مدرک تحصیلی نباشند بلکه راهی را انتخاب کنند که پس از پایان دوره، بلافاصله در یکی از مهمترین صنایع کشور به عنوان مهندس و یک فرد متخصص مشغول به کار شوند.

پیام بگذارید