مشاور عالی رئیس سازمان حفاظت محیطزیست بر لزوم گسترش مناسبات در زمینه محیط زیست با سازمان ملل متحد در دولت چهاردهم تاکید کرد.
به گزارش ایسنا ژیلا مهدی آقایی در مراسم بزرگداشت روز سازمان ملل متحد با بیان اینکه پیشینه تعاملات ایران و سازمان ملل متحد قدمتی دیرینه دارد و به ۷۹ سال میرسد، اظهارکرد: خوشبختانه طی سالهای اخیر شاهد ارتباطات نزدیک و افزایش رایزنیها و همکاریهای نزدیک مقامات عالیرتبه در سطوح مختلف هستیم و گفت و گوها و دیدارها نشان از عزم و اراده مقامات عالی رتبه برای گسترش روابط وهمکاریها در حوزههای مختلف و تلاش ایران و سازمان ملل متحد برای تقویت روابط و کمک به ثبات وامنیت در منطقه و جهان دارد.
وی با اشاره به اینکه امیدوارم در دولت چهاردهم شاهد تلاشهای بیوقفه برای گسترش مناسبات و توسعه همکاریها در زمینه محیط زیستی باشیم، افزود: مناسبات حسنه و دیرینه جمهوری اسلامی ایران با سازمان ملل متحد نباید تحت تاثیر دیدگاهها و رفتارهای کشورهای قدرتمند قرار گیرد. از این رو امیدوارم شاهد تلاشهای مضاعف طرفین در بخشهای مختلف برای گسترش روابط و افزایش همکاریهای چند جانبه بهویژه محیط زیستی باشیم.
مهدی آقایی با تاکید بر اینکه از جمله مصادیق عینی اقدامات مشترک در حوزههای محیط زیستی عضویت در ۱۲ کنوانسیون و پروتکل محیط زیستی است، اظهارکرد: اجرای پروژههای مشترک حفاظت از تالابهای ایران، طرح حفاظت از یوزپلنگ ایرانی، طرح حفاظت از تنوع زیستی، تصویب قطعنامهای با موضوع مقابله با گردوغبار در ششمین مجمع جهانی محیط زیست و برگزاری کنفرانسهای بینالمللی مقابله با طوفان های گرد و غبار از جمله این اقدامات است.
مشاور عالی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: انتظار داریم همکاریها در جهت ظرفیتسازی و انتقال فناوریهای نوین برای مدیریت پسماندها، حفاظت از تالابها، مقابله با طوفانهای گرد و غبار، کنترل آلودگیها وتغییرات آب وهوایی افزایش یابد.
مهدی آقایی تاکید کرد: در سراسر جهان ترکیب خطرناک آلودگی، سیاستهای غلط اقلیمی و آسیبهای تنوع زیستی، زمینهای سالم را به بیابان و اکوسیستمهای پررونق را به مناطق مرده تبدیل میکند. تغییرات اقلیمی که منشاء آن تاثیرات مستقیم انسانی و به تبع آن انتشار گازهای گلخانهایست تاثیر بسزایی بر تمامی ابعاد سیستمهای اجتماعی اکولوژیک میگذارد و تهدیدی برای بخشهایی همچون آب، کاربری اراضی، پسماند، جنگلها و علفزارها، مناطق ساحلی، گردشگری، سلامت و بهداشت و بسیاری موارد دیگر است که قدرت زمین در راستای حمایت از اکوسیستمها، کشاورزیها و جوامع، را تضعیف میکند.
مشاور عالی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: شهرها به عنوان بستر حیات نوین بشری با آسیبهای ناشی از موارد فوق، بیدفاعتر شده است و کشورها با امواج جابهجایی انسانی ناشی از غیرقابل زیست شدن سکونتگاهها مواجه میشوند.
وی کمک به تقویت صلح و ثبات در منطقه و جهان را از اصول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران دانست و افزود: در این راستا دولت چهاردهم بر مبنای وفاق ملی خواستار توسعه روابط و افزایش همکاریهای بین المللی است و بدون تردید همکاری همهجانبه با سازمان ملل متحد از جایگاه برجستهای در این رویکرد برخوردار است.
مشاور عالی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: تاریخچه روابط و همکاریها نشان میدهد ظرفیتهای زیادی برای توسعه روابط و گسترش همکاریها در عرصههای منطقهای و بینالمللی وجود دارد و اطمینان دارم با اراده عالی، همکاریها در حوزههای مختلف از جمله محیط زیست میتواند بیشازپیش گسترش یابد. در حال حاضر با وقوع تحولات پی در پی در صحنه منطقهای و بینالمللی و به ویژه تداوم بحران جنگ در خاورمیانه، ضرورت رایزنیها میان جمهوری اسلامی ایران و سازمان ملل متحد در سطوح مختلف را دو چندان میکند.
به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیطزیست، مهدی آقایی با تاکید بر اینکه کشور عزیز ما ایران همواره از کشورهای پیشرو در زمینه محیط زیست و توسعه مبتنی بر آن بوده است، گفت: متاسفانه تحریمهایغیرقانونی و یک جانبه ایالات متحده، سوای همه حوزههای دیگر در بخش محیط زیست که کشتی مشترک بشری است نیز ما را دچار چالش کرده است و باید محروم ماندن از دریافت فناوریهای نوین و محروم ماندن از ارتباطات مالی با صدای واحد مورد محکومیت قرار گیرد.
انتهای پیام