بهبود آلودگی هوای تهران به صورت ریشه‌ای در کوتاه مدت غیر ممکن است

0 423

رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران گفت: مهم‌ترین راه حل کاهش آلودگی هوا توسعه و گسترش دادن حمل و نقل عمومی است، در این شرایط که آلودگی هوا افزایش پیدا کرده است مردم نباید از خودروی شخصی استفاده کنند.

سید آرش حسینی میلانی، رئیس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران، در رابطه با وضعیت آلودگی هوا تهران گفت: خوش‌بینی است اگر تصور شود با یک یا دو سال کار، مشکل آلودگی هوای تهران قابل حل شدن است. اگر این انتظار هم نزد افکار عمومی ایجاد شده که به دلیل شرایط نسبتا بهتری که سال گذشته آن سپری کردیم و اقداماتی که مدیریت شهری در دو سال گذشته انجام داده، می‌تواند به طور کامل مشکلات آلودگی هوا را حل کند، درست نیست.

وی ادامه داد: در بحث‌های محیط زیستی مطلبی تحت عنوان توان اکولوژیک مطرح است بدین معنا که محیط طبیعی به میزان مشخصی قادر است و می‌تواند آب یا هوای سالم تامین کند.

عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه اگر انسان بیش از توان طبیعت، از آن بهره‌کشی کند از توان و ظرفیت طبیعت هم کاسته می‌شود، اظهار داشت: توان اکولوژیک تهران به صورت طبیعی و ساختاری و به دلیل موقعیت جغرافیایی‌اش پائین است و به دلیل برخی از اقداماتی که در طول چند دهه گذشته انجام شده، این توان کاهش هم یافته است. این شرایط را در نظر بگیرید که در ایام آلودگی هوا، توان طبیعی شهر تهران به یک سوم کاهش پیدا می‌کند که بحث ساختاری است و ارتباطی با شورای حاضر و قبلی ندارد.

به گفته حسینی میلانی، هر ساله در تهران شرایط اضطرار در وضعیت آلودگی هوا ایجاد می‌شود که در برخی موارد، برای گروه‌های خاص مخاطره آمیز است.

او با طرح این سوال که برای تاب‌آوری و افزایش توان تهران در مقابل آلودگی هوا چه کرد؟ تصریح کرد: برای افزایش تاب‌آوری و توان تهران در مقابل آلودگی هوا، باید افزایش ظرفیت ناوگان حمل و نقل عمومی اعم از مترو و اتوبوس و… را دنبال کنیم. باید ببینیم در این مسیر حرکت می‌کنیم یا نه؟ ممکن است سرعت حرکت در این مسیر کند باشد اما مدیریت شهری تلاش کرده از این مسیر اصلی منحرف نشود.

سخنگوی کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری افزود: در شورای پنجم و شهرداری بحث آلودگی هوا یکی از مهمترین اولویت‌ها بوده است. در این راستا هم شورا و هم شهرداری از این مسیر اصلی منحرف نشده اما آیا پشتیبانی لازم برای این کار از سوی دولت انجام شده است؟

حسینی میلانی با بیان اینکه باید شبکه حمل و نقل عمومی تکمیل شود، خاطرنشان کرد: انتظار ما آن است تمام این انرژی‌ها و توان‌ها در امر توسعه حمل و نقل عمومی تجمیع شود. انتقادی که در این زمینه وارد است، این بوده که دولت در خصوص تامین اتوبوس کمک موثری نکرده است. با وجود مصوبات خوبی که در دولت وجود داشته اما به دلیل تغییر شرایط محیطی که خارج از کنترل دولت است، دست‌اندازهایی ایجاد شده و برای اجرای مصوبات نیاز به همدلی، تدبیر و همت بیشتری است.

وی اضافه کرد: زمانی که اضطرار آلودگی وجود دارد، ۴۰ درصد مردم از خودرو شخصی استفاده می‌کنند اما باید این ظرفیت هم در سیستم حمل و نقل عمومی وجود داشته باشد تا مردم کمتر از خودرو استفاده کنند. این در حالی است که در حوزه اتوبوس مشکلات زیادی داریم و باید تلاش کنیم تا سال آینده بخشی از این کسری‌ها برطرف شود.

منبع: خبرگزاری برنا

پیام بگذارید