گیاهان دارویی خواص بسیار زیادی دارند، به طوری که از آنها میتوان برای بهبود عطر، بو و طعم غذا استفاده کرد بدون آنکه بر کالری غذا اضافه شود. همچنین این گیاهان برای درمان بسیاری از بیماریها مورد استفاده قرار میگیرند. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران اعلام کرد: در یکسال اخیر ۶۳۳ هکتار از اراضی کشاورزی استان تهران زیر کشت گیاهان دارویی رفته و تاکنون بیش از یک هزار و ۶۲۰ تن محصول نیز از این اراضی برداشت شده است.
به گزارش روز شنبه سازمان جهاد کشاورزی استان تهران، کریم ذوالفقاری در این باره اظهار داشت: تاکنون کشت زعفران در بیش از ۱۷۴ هکتار و با تولید حدود یک هزارتن و همچنین کشت گل محمدی در ۲۳۱ هکتار از اراضی کشاورزی با برداشت ۳۲۲ تن در اراضی استان تهران انجام شده است.
وی ادامه داد: سایر گیاهان دارویی همچون نعنا فلفلی، آویشن، مریم گلی، به لیمو نیز در بیش از ۲۲۸ هکتار از اراضی استان کشت و حدود یک هزار و ۳۰۰ تن محصول در سال گذشته برداشت شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران درخصوص اهداف توسعه ای امسال این سازمان نیز گفت: طبق برنامه ریزیهای انجام شده در سال جاری، سطح زیرکشت زعفران به میزان ۱۱هکتار و سطح زیرکشت گل محمدی در استان تهران تا ۳هکتار افزایش خواهد یافت.
به گفته وی، پیش بینی می شود بیش از ۸۰۰ تن انواع گیاهان دارویی اعم از زعفران، گل محمدی و سایر گونههای دارویی امسال در استان تهران تولید شود.
حدود ۱۸۷ هزار هکتار از اراضی استان تهران به اراضی کشاورزی اختصاص دارد و این استان در زمینه تولید محصولات باغی همچون سیب، گیلاس و گل های شاخه بریده جایگاه نخست کشوری را به خود اختصاص داده است.
تولید بیش از ۲میلیون و ۵۰۰ هزار کاکتوس در قرچک
همچنین مدیر جهادکشاورزی شهرستان قرچک از تولید بالای کاکتوس در شهرستان قرچک خبر داد و گفت: سالانه بیش از ۲میلیون و ۵۰۰ هزار کاکتوس در قرچک تولید می شود.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان تهران، علی محمدحسینی در این باره اعلام کرد: در حوزه کشت کاکتوس، قرچک قطب تولید کاکتوس است و در سال بیش از ۲میلیون و ۵۰۰ هزار کاکتوس (فقط در یک واحد) تولید میکنیم.
وی تصریح کرد: تولید کاکتوس یک ایده نو محسوب میشود که بذر آن از کشورهای آسیا شرقی وارد و کشت آنهم بسیار ویروسی و حساس است.
محمدحسینی یادآور شد : این گلهای کاکتوس در پایان اسفندماه سال جاری به بازار عرضه میشوند و حدود ۴ ماه در خزانه در کشت میماند، شش ماه در سالن تکثیر و پرورش پیدا میکنند تا بهاندازه کافی رشد و بعد به بازار عرضه شوند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قرچک، هدف از تولید کاکتوس را علاوه بر زیبایی، کم کردن تشعشعات محیط اطراف از نظر علم پزشکی و استفاده مردم در آپارتمانها عنوان کرد.