اقتصاد۲۴- مصطفی پوردهقان در ارتباط با لزوم افزایش تسهیلات ساخت مسکن و رساندن آن به ۱ میلیارد تومان خاطرنشان کرد: واقعیت این است که باید متناسب با تورم به افزایش تسهیلات ساخت مسکن اقدام شود. اگر تسهیلات در این بخش تا حد زیادی از تورم عقب بماند، عملاً هیچ کمکی به ساخت مسکن نمیکنیم. مبلغ وام در سال گذشته به جای اینکه افزایش پیدا کند؛ در یک عقبگرد آشکار از ۸۰۰ میلیون تومان به ۶۵۰ میلیون تومان کاهش پیدا کرد.
وی ادامه داد: خانوارها در ارتباط با مسکن با مشکلات جدی مواجه هستند و دولت باید برای این امر چارهاندیشی اساسی داشته باشد. این که فقط مبلغی را به عنوان تسهیلات ساخت مسکن مشخص کنیم، کمکی به حل مشکلات مردم نمیکند. باید مبلغ تسهیلات بخش قابل توجهی از هزینهها را پوشش دهد.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: تورم حوزه مسکن با تورمی که در سایر بخشهای اقتصادی کشور داریم، متفاوت است. باید متناسب با این تورم افزایش تسهیلات را داشته باشیم. پوردهقان گفت: ما در زمینه ازدواج و فرزندآوری سیاستهایی را در کشور تعریف کردهایم. تحقق این سیاستها نیازمند ایجاد یک سری بسترهاست. به طور مثال، باید مشکل مسکن جوانان را حل کنیم تا بتوانیم به افزایش ازدواج و فرزندآوری امیدوار باشیم.
وی ادامه داد: اگر دولت نتواند حمایت جدی از خانوارها و جوانان در حوزه مسکن به عمل بیاورد و شاهد اعطای تسهیلات مکفی و مناسب به مردم نباشیم، تحقق سیاستهایی مانند جوانی جمعیت نیز امکانپذیر نخواهد بود. این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: نیاز است به تأمین نقدینگی مورد نیاز برای افزایش تسهیلات ساخت مسکن بپردازیم و تسهیلات با شرایط مناسب در اختیار متقاضیان قرار بگیرد.
پوردهقان گفت: مخاطب تسهیلات ساخت مسکن عمدتاً اقشار ضعیف و جوانان هستند که امکان پرداخت اقساط با مبالغ بالا را ندارند. باید شرایط به نحوی آسانسازی شود که خانوارها بتوانند از عهده پرداخت برآیند.
بیشتر بخوانید: اختلاف وزیر راه و نظام مهندسی بر سر قیمت ساخت مسکن
وی ادامه داد: از وزارت راه و شهرسازی انتظار داریم مقامات بانک مرکزی را توجیه کند که افزایش تسهیلات ساخت مسکن و آسانسازی شرایط باید صورت بگیرد. این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: افزایش تسهیلات ساخت مسکن توسط بانک مرکزی برای سال جدید باید به یک میلیارد تومان برسد که به معنی رونق بخشیدن به ساخت و سازها در سطح خرد است. به این ترتیب، نه تنها افزایش تسهیلات به بالا رفتن تورم منجر نمیشود، بلکه تحرک اقتصادی به ارمغان میآورد.
وی ادامه داد: این توجیه اساساً صحیح نیست که افزایش تسهیلات ساخت مسکن به بالا رفتن تورم منجر میشود. زیرا بخش مسکن یک حوزه پویاست و رونق گرفتن ساخت و سازها به افزایش اشتغال منجر میشود. این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: با توجه به این موضوع که قیمتها در حوزه مسکن نامتعادل شده است و خانوارها به مسکن مناسب دسترسی ندارند، دولت وظیفه دارد به تأمین مسکن برای مردم بپردازد و شرایط را برای خانهدار شدن آنها تسهیل کند.
وی ادامه داد: لازم است اقدامات عملی و واقعی در راستای حمایت از خانوارها به منظور خانهدار شدن به اجرا گذاشته شود. به ویژه حل مشکل مسکن جوانان از اهمیت بالایی برخوردار است. حل مشکلات حوزه مسکن نیازمند اعمال سیاستهای جدی و واقعی به منظور خانهدار شدن مردم است. باید تسهیلات ساخت مسکن متناسب با تورم و با شرایط مناسب به متقاضیان اعطا شود.
منبع: فارس