به گزارش روز سهشنبه گروه علمی ایرنا از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تالار صنعت دانشکده مهندسی برق در فضایی به متراژ ۳۸۰ متر مربع و ۶ فضای مجزا در نزدیکترین مکان به کلاسهای درس دانشجویان ایجاد شده است که در اختیار شرکتهای مختلف قرار خواهد گرفت.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مراسم افتتاح این تالار اظهار کرد: شاید ایجاد تالار صنعت، مزیتهای متعددی داشته باشد یکی از این مزیتها ایجاد الگویی در سطح دانشگاه است که همه دانشکدهها بتوانند از نمونه مشابه در رشتهها و بخشهای مختلف استفاده کنند.
علیرضا رهایی با بیان اینکه تالار صنعت میتواند به عنوان یک کلینیک صنعت مورد توجه قرار بگیرد، افزود: البته ما این کلینیک را طی سالهای ۹۰ در صنعت پتروشیمی داشتیم. به طوریکه در ماهشهر کلینیکی ایجاد کردیم و ارتباط رو در رو و مستقیمی بین اساتید و متخصصان صنعت برای برطرف کردن نیازها و دریافت راهحلها از سوی اساتید ما شکل گرفت.
وی حضور دانشجویان در تالار صنعت و آشنایی آنها با پیشرفتهایی که در صنعت کشور شکل گرفته است را از مهمترین مزایای راهاندازی این تالار برشمرد و گفت: به این ترتیب، دانشآموختگان دانشگاههای مختلف میتوانند تحولات بزرگی را ایجاد کنند و سهم مختلفی در بخشهای متفاوت صنعت داشته باشند.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: به عنوان مزیت دیگر، تالار صنعت میتواند زمینه حضور دانشجویان در کارورزیها و کارآموزیها در بخش صنعت را فراهم کند و حتی در آینده احتمال فراهم کردن فرصت فعالیت را ایجاد میکند.
وی خاطرنشان کرد: راهاندازی تالار صنعت، نوعی سرمایهگذاری برای تربیت نیروی انسانی مورد نیاز کشور محسوب میشود، به طوریکه افرادی که از این محیطها میگذرند جایگاه، موقعیت و فعالیت آنها در صنعت آینده کشور موثرتر خواهد بود.
رهایی ابراز امیدواری کرد زمینه حضور صنایع مختلف مرتبط با صنعت برق به تدریج در این تالار فراهم شود و این امر موجب میشود دانشجویان فرصت آشنایی بیشتر با صنعت برق، کنترل و مخابرات را پیدا کنند.
برنامه اتحاد برد-برد دانشگاه صنعتی امیرکبیر با صنایع
رئیس دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز در این مراسم با تاکید بر اینکه ما با صنایع به دنبال اتحاد هستیم نه ارتباط؛ گفت: اتحاد ما با صنایع از طریق ارتباط مستقیم آنها با دانشگاه و اساتید میسر می شود.
احد توکلی افزود: امروز شروع کار حوزه تالار صنعت هست؛ از نظر من تالار صنعت یک مکان فیزیکی نیست بلکه یک تفکر است.
وی ادامه داد: تالار صنعت، یک مسیر برای رسیدن به دانشگاه کارآفرین است تا مولد ثروت شویم، موردی که در واقعیت اتفاق نمیافتد چون دانشگاهها بسیار فقیر هستند.
توکلی با تاکید بر اینکه یک دانشگاه فقیر نمیتواند کارآفرین و مولد ثروت باشد، اظهار کرد: گرچه دانشآموختگان ما میتوانند در جاهای دیگر حرکت کنند و موثر باشند. این مسیر در دنیا در حال تغییر است و در کشور نیز این مسیر باید تغییر یابد.
رئیس دانشکده مهندسی برق دانشگاه امیرکبیر ادامه داد: این محور حرکت و توسعه را در ارتباط صنعت با دانشگاه میدانم و از این طریق است که میتوانیم کار موثری انجام دهیم و به نظر من چه در صنعت و چه در دانشگاه، سه محور نیروی انسانی، مدیریت توسعهمحور و سرمایه برای توسعه لازم است.
وی با بیان اینکه این سه محور باید با یکدیگر همگرا شود تا توسعه صورت گیرد، یادآور شد: دانشگاه، محل تربیت بهترین نیروی انسانی است، در این دانشگاه بیش از ۵۰۰ استاد، تدریس و بیش از ۱۲ هزار دانشجو تحصیل میکنند و از سوی دیگر صنایع دیگر تکبعدی نیستند و ممکن است همزمان به متخصصان برق، مکانیک، پلیمر و دیگر رشتهها نیازمند باشند و دانشگاه بهترین محلی است که بهترین نیروها را تحویل صنعت میدهد.
توکلی اضافه کرد: با افکاری چشمانداز محور تصمیم گرفتیم در کنار صنعت قرار بگیریم و این سه محور را تقویت کنیم و در زمینه ارتباط با صنعت، رویکرد سنتی که تعدادی استاد پروژه از صنعت بگیرند، راهگشا نیست و ما به دنبال اتحاد دانشگاه و صنعت هستیم نه ارتباط این دو.
رئیس دانشکده مهندسی برق دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه ما میخواهیم در کنار یک مدیریت کارآفرین که سرمایه را جمع کند، قرار بگیریم، افزود: در این رویکرد دانشجویانی که میخواهند کار کنند در یکی از صنایع بزرگ جذب شوند و ما میخواهیم با صنایع بالغ که تمایل به سرمایهگذاری است وارد همکاری شویم و در دانشگاه حضور یابند.
وی تاکید کرد: ما حضور بخش صنعتی در دانشگاه را نیاز داریم تا اتحاد دانشگاه با صنعت ایجاد شود از این رو انتظار داریم که صنایع به طور مستقیم با دانشگاه و اساتید در ارتباط باشند، ما در این همکاری به دنبال اتحاد برد- برد هستیم.
تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه با راهاندازی تالار صنعت
مدیر اداری و پشتیبانی دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز در این مراسم با اشاره به اجرای طرح تالار صنعت در این دانشکده گفت: در این رویکرد که با هدف ارتباط صنعت با دانشگاه است صنعت در دانشگاه مستقر میشود و دانشگاهیان نباید اجازه دهند تا این مسیر یک طرفه شود.
حسین یوسفیخواه با اشاره به برنامه های جدید این دانشکده، افزود: با توجه به تحولات اخیر، دانشکده مهندسی برق تغییراتی در روند فعالیتهای خود داد چرا که اعتقاد بر این است با ادامه روند فعلی افق روشنی نخواهیم داشت.
وی با اشاره به سرعت بالای توسعه فناوری، اظهار کرد: از این رو روشهای قدیمی برای تربیت دانشجو ناکارآمد است چرا که دانشجویان مطالب آکادمیک را فرا میگرفتند و بعد شروع به تجربهاندوزی در صنایع میکردند و دوره این روند امروزه به پایان رسیده است و دانشجویان همپای فراگیری آموزشهای آکادمیک، روشهای پیادهسازی آموختههای خود را باید در اختیار داشته باشند و این رویکرد به معنای باز تعریف ارتباط صنعت با دانشگاه است.
یوسفیخواه با بیان اینکه روشهای سنتی ارتباط صنعت و دانشگاه دیگر پاسخگوی نیازهای دانشگاه نیست، اضافه کرد: صحبتهای زیادی پیرامون این موضوع شد و به تدریج ایده تالار صنعت شکل گرفت و بر اساس این رویکرد، صنعت به داخل دانشگاه راه مییابد از این رو فضایی در طبقه چهارم این دانشکده به این موضوع اختصاص یافت و با این اقدام، صنعت به دانشگاه مراجعه کرد و به دنبال این بود تا مسئولیت اجتماعی خود را در دانشگاه اجرایی کند.
یوسفیخواه گفت: برای راهاندازی این رویکرد چالشهای زیادی را پشت سر گذاشتیم و مهمترین چالش پیش روی ما این است که حضور ارزشمند صنعت در دانشگاه باید استمرار یابد، در غیر این صورت همانند بسیاری از طرحها، این طرح نیز یکبار اجرا و بعد به فراموشی سپرده میشود.
وی گفت: برای این استمرار همگی مسئول هستیم و باید برای آن تلاش کنیم و باید زمینه را برای حضور در دانشگاه تسهیل کنیم تا رفت و آمد دانشگاه به صنعت و بالعکس پایدار باشد، ضمن آنکه دانشگاهیان باید از این فرصت استفاده کنند و اجازه ندهند این ارتباط یکطرفه شود.