معبرهایی که چندین میلیون تومان اجاره داده می‌شوند!

0 3



آنچه که امروز در بسته خبر اقتصادی می خوانید مروری بر مهمترین اخبار اقتصادی ایسنا از جمله استقلال ۴۶ ساله نفتی ایران در آستانه پیروزی انقلاب، اجاره چند میلیون تومانی پیاده‌روها، چرایی لغو پرواز تهران به پاریس، دور جدید عرضه خودروهای وارداتی و ارائه آمار پرداخت وام فرزندآوری است.

به گزارش ایسنا، آن طور که در گزارش “۴۶ سال استقلال نفتی” آمده است  در آستانه چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، صنعت نفت کشور نه‌تنها به عنوان یک بخش اقتصادی اصلی و حیاتی، بلکه به عنوان نمادی از خودکفایی و استقلال، در عرصه جهانی به قوت خود ادامه داده است. در طول این سال‌ها، علی‌رغم چالش‌ها از جمله جنگ تحمیلی، تحریم‌های شدید بین‌المللی و فشارهای سیاسی که برای صنعت نفت ایجاد شد، همت و تلاش جهادگران ایرانی باعث شده که تولید و صادرات نفت کشور هرگز متوقف نشود.

 صنعت نفت کشور در این مدت نه‌تنها در زمینه اکتشافات و توسعه میادین جدید گازی و نفتی پیشرفت‌های چشمگیری داشته، بلکه با تکیه بر توانمندی‌های داخلی، از وابستگی به شرکت‌های خارجی رهایی یافته و به خودکفایی نزدیک شده است. در طول سال‌های اخیر، ایران موفق به کشف بیش از ۷۰ میدان هیدروکربوری جدید شد که از آن جمله می‌توان به میدان‌های پارس جنوبی، آزادگان، یادآوران و دیگر میادین برجسته اشاره کرد.

یکی دیگر از خبرهای مهم منتشر شده در بخش اقتصادی ایسنا اشاره به آمار پرداخت وام فرزندآوری بود. آن طور که در این گزارش آمده شبکه بانکی کشور طی ۱۰ ماهه امسال بیش از ۴۹۰ هزار و ۶۲۵ فقره تسهلات فرزندآوری به ارزش بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان پرداخت کرده است. با این حال طبق آمارهای بانک مرکزی هنوز بیش از ۳۹۸ هزار نفر در صف دریافت وام هستند.

موضوع برقراری و سپس لغو پرواز تهران-  پاریس که قرار بود بعد از چندین ماه توقف، ۱۲ بهمن برقرار شود و بدون اعلام دلیل از سوی طرف فرانسوی لغو شد از اخباری است که در روزهای اخیر مورد توجه قرار گرفت. طی ۲ ور زگذشته نیز مدیرعامل ایران ایر ضمن عذرخواهی از مسافران اعلام کرد که این موضوع را پیگیری می‌کند. فرزانه صادق ـ وزیر راه و شهرسازی – هم دیروز در مراسم نمادین ورود امام خمینی به فرودگاه مهرآباد گفت که این لغو پرواز ارتباطی به موضوع تحریم ایرلاین‌ها ندارد و پیگیر برقراری پرواز پاریس هستیم.   به نظر می‌رسد این ماجرا قصه درازی داشته و همچنان مسوولان مربوطه پیگیر این قضیه هستند و امروز نیز ایسنا در گزارشی  با عنوان “چرا پرواز تهران به پاریس به مقصد نرسید”  به آن پرداخته است که در آن به تشریح چرایی لغو پرواز تهران به پاریس در روز گذشته پرداخته است. طبق اعلام وزیر راه وشهرسازی این لغو پرواز کاملا یکطرفه از جانبه فرانسه اتفاق افتاده است و ارتباط سایر شرکت ها به این موضوع شایعه بوده و تکذیب می شود.  

البته ایران ایر تور؛ شرکتی هواپیمایی که قرار بود این پرواز را انجام دهد روز گذشته اطلاعیه صادر و اعلام کرد که شرکت هواپیمایی ایران ایرتور یک شرکت کاملاً خصوصی با ترکیب سهامداران ۱۰۰ درصد خصوصی بوده و هیچگونه وابستگی به دولت و شرکت‌های دولتی از جمله شرکت هواپیمایی ایران‌ایر نداشته و کاملاً مستقل است؛ لذا، انتظار می‌رفت ادعاهای احتمالی و مغرضانه سایر شرکت‌های رقیب ملاک تصمیم‌گیری مراجع معتبری از جمله سازمان هواپیمایی کشور فرانسه قرار نگیرد، چراکه مرجع راستی‌آزمایی در این گونه موارد، سازمان هواپیمایی ایران به عنوان متولی صنعت هوانوردی کشور است.

با این که کم کم به پایان سال نزدیک می‌شویم بازار ورود خودروهای وارداتی به بازار همچنان داغ است و دور جدید این خودروها به زودی وارد کشور خواهد شد که به گفته ضیغمی – مدیر طرح واردات خودرو وزارت صنعت، معدن و تجارت – هنوز زمان دقیق و تعداد آن مشخص نیست. مدیر طرح واردات خودرو وزارت صنعت، معدن و تجارت، ضمن تاکید بر ادامه روند عرضه خودروهای وارداتی از طریق سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی، اعلام کرد که تا پایان سال ۱۴۰۳، حداقل یک نوبت دیگر عرضه خواهیم داشت.

وی تاکید کرد که در تلاش هستیم این نوبت عرضه در ماه جاری (بهمن ماه) صورت گیرد.

افزایش قیمت لبنیات برای چندمین بار طی سه ماه گذشته جریان ساز شده است در همین راستا برخی فروشندگان، محصولات لبنی را با قیمت بالاتر از نرخ مصوب و قید شده بر روی محصول به فروش می‌رسانند و در صورت مطرح کردن این موضوع با آن‌ها نیز می‌گویند که قیمت قدیم است که بر روی محصول است، اما تولید تاریخ و انقضا به پس از دوران این افزایش قیمت مربوط است و در واقع مصداقی از گرانفروشی و استفاده از شرایط نامناسب بازار است در همین راستا  سخنگوی انجمن صنایع لبنی معتقد است که  در بسیاری از فروشگاه‌های زنجیره‌ای محصولات لبنی برای ایجاد رقابت در بازار با تخفیف حتی ارزان‌تر از قیمت درج شده بر روی محصول به فروش‌ می‌رسند، اما برای تامین مالی خانوار، دولت باید نظارت و اقدامات لازم را داشته باشد.

با توجه به رشد فناوری مهم است که همکاری های منطقه ای پیگیری شود در همین راستا رویداد “ایران‌کریدور” معرفی ظرفیت ایران برای الگوریتم منطقه است چراکه ایران سال‌های بسیاری در مسیر جاده ابریشم بوده و می‌خواهیم اعلام کنیم که از ظرفیت ایران برای اتصال اکوسیستم دیجیتال استفاده شود.

در همین راستا مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت کشور در خبری تحت عنوان “نقش آفرینی ایران در رویداد “ایران‌کریدور با بیان اینکه ترانزیت ترافیک داده در منطقه حتی بین آسیا و اروپا از جمله مواردی است که قرار است در این رویداد مورد توجه قرار بگیرد، تصریح کرد: همچنین آمادگی ایران در موضوع فیبرهای دریایی چه در جنوب و شمال کشور و در دریای خزر و استفاده از موقعیت پردازشی ایران برای ایجاد زیرساخت پردازشی و ذخیره سازی که بسیار برای توسعه فناوری هایی مانند نسل پنجم اینترنت مهم و حیاتی است، اعلام می‌شود.

بازار دستفروشی شب عید یکی از داغ‌ترین بازارهای این ایام بوده که اگرچه بسیاری از اهالی کسب‌وکار و اصناف حضور آنها را یک شغل کاذب و مخل جریان منطقی بازار می‌دانند اما هر ساله سهم بزرگی از فروش بازار شب عید را به خود اختصاص می دهند، این بار نیز اصناف نسبت به نداشتن مجوز و پیاده‌روهایی که  با قیمت‌های بالایی اجاره داده می‌شوند گله مند هستند و معتقدند شهرداری باید در ۴۵ روز باقی مانده از سال جلوی این وضعیت را بگیرد. که به گفته  نایب رئیس اتاق اصناف تهران هر کسی که بخواهد در حوزه توزیع کالا فعالیت کند، باید از اصناف مجوز دریافت کند یا باید زیر نظر اصناف باشد تا بازرسان اصناف، تعزیرات و صمت بر آن‌ها نظارت داشته باشند

وی ادامه داد: برای اجاره غرفه‌های مستقر در پیاده‌روهای اطراف پارک لاله و امیرآباد ماهانه ۶۰ میلیون تومان دریافت می‌کند که با وجود همه مشکلات، شب عید که اوج زمان کاری اصناف است، شهرداری پیاده‌روها را به فروشندگان بدون مجوز اجاره‌می‌دهد، اما از شهرداری درخواست کرده‌ایم که به‌ویژه در ۴۵ روز پایان سال، جلوی این وضعیت گرفته شود.

انتهای پیام

پیام بگذارید