مدیرعامل سازمان توان وزارت دفاع با بررسی روند توسعه انرژی تجدیدپذیر در کشور و اقدامات وزارت دفاع در این زمینه از طرحهای نوآورانه برای انتقال فناوری توربینهای بادی با ظرفیت ۵ مگاواتی و توسعه پروژههای خورشیدی و تجدید پذیر در کشور خبر داد.
به به گزارش ایسنا، نادری شریف در نشست تخصصی توسعه صنعت سبز در وزارت دفاع، با اشاره به اهمیت استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر، بهویژه انرژی خورشیدی و بادی، گفت: در سطح جهانی استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در حال افزایش است و ایران نیز با توجه به ظرفیتهای عظیم خود در زمینه انرژی خورشیدی، باید گامهای بزرگتری بردارد.
وی با بیان اینکه «حدود ۲٪ از انرژی مورد نیاز کشور از منابع تجدیدپذیر تأمین میشود»، افزود که ایران در سالهای اخیر تلاش کرده است تا استفاده از انرژیهای بادی و خورشیدی را در سطح ملی گسترش دهد.
وی به اقدامات وزارت دفاع در راستای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر اشاره کرد و گفت: یکی از پروژههای مهم وزارت دفاع، راهاندازی نیروگاههای خورشیدی و بادی در مقیاس کوچک بوده که در مکانهایی همچون قم، اصفهان و چناران و سایر شهرهای کشور اجرا شده و در حال توسعه میباشد.
مدیرعامل سازمان توان وزارت دفاع با اشاره به اقدامات سازمان اوسعه منابع انرژی وزارت دفاع (صبا باتری) در ایجاد شهر خورشیدی افزود: شهر خورشیدی ۲۰۰۰ مگاواتی با هدف تأمین انرژی مورد نیاز کشور و استفاده از انرژی پاک طراحی شده است. این پروژه با همکاری بخش خصوصی و سرمایهگذاری خارجی در حال اجرا است و به زودی شاهد آغاز فازهای عملیاتی آن خواهیم بود. همچنین وی اعلام کرد که در این راستا، تفاهمنامهای با وزارت نیرو و ساتبا امضا شده است.
وی همچنین در مورد اهمیت انتقال فناوری توربینهای بادی با ظرفیتهای بالاتر توضیح داد و به انتقال فناوری و ایجاد قابلیت ساخت توربینهای بادی ۵ مگاواتی توسط وزارت دفاع اشاره کرد و افزود: هدف ما این است که توانایی ساخت توربینهای بادی با ظرفیت ۵ مگاوات را در کشور ایجاد کنیم و برای اولین بار در کشور، وزارت دفاع این اقدام را آغاز کرده است.
وی بر لزوم توجه ویژه به ذخیرهسازی انرژی و افزایش بهرهوری از پنلهای خورشیدی تأکید کرد و گفت: باید به ذخیرهسازی انرژی و توسعه زیرساختهای لازم برای استفاده بهینه از منابع تجدیدپذیر توجه کنیم.
نادری شریف همچنین از ایجاد آزمایشگاههای مرجع برای بررسی کیفیت و عملکرد پنلهای خورشیدی خبر داد تا از این طریق به بهبود کیفیت و راندمان تولید این انرژیها در کشور کمک کند.
انتهای پیام