آرمان خالقی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با بیان اینکه قطعی برق و گاز تولید را کاهش داده است، اظهار داشت: بسته حمایتی باید با در نظر گرفتن کاهش فشار مالی به صنعت و با ایجاد تنفس برای بازپرداخت تسهیلات بانکی، تنفس در پرداخت بیمه کارفرما و کاهش یا تعویق مالیات و سایر موارد باشد.
وی با یادآوری اینکه این حمایت ها تا حدودی می تواند به بخش صنعت در مقابله با چالش های ناترازی کمک کند، اظهار داشت: با قطع برق و گاز واحدهای تولیدی و صنعتی و در شرایطی که با کاهش تولید روبرو هستیم، اما صنعتگران همچنان پای کار ایستاده اند و حق الزحمه نیروی کار و هزینه های جاری را پرداخت می کنند.
دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با اشاره به بسته حمایتی از بخش تولید که از سوی وزارت صمت و نیرو تهیه شده است، گفت: این بسته شامل راهکارهای حمایتی در شرایط ناترازی انرژی است که امیدواریم مورد توجه قرار گیرد و اجرایی شود.
خالقی بیان داشت: تولیدکنندگان در بخشهای مختلف و تشکلهای صنعتی راهکارهای خوبی برای پایداری صنعت در شرایط ناترازی انرژی اعلام کرده اند که باید مورد اهتمام قرار گرفته و سیاست ها اعلام شود.
وی با اشاره به تامین برق و گاز توسط صنعتگران گفت: تخصص صنعتگران سرمایه گذاری در حوزه تولید است نه اینکه در حوزه انرژی سرمایه گذاری کند چرا که سرمایه گذاری و راه اندازی نیروگاه و انرژی های تجدید پذیر نیاز به تخصص دارد.
دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران ابراز کرد: اکنون صنعتگران به خاطر تکلیف قانونی وارد سرمایه گذاری در بخش انرژی های تجدیدناپذیر شده اند تا حدی بتوانند جلوی ناترازی انرژی را بگیرند.
به گزارش ایرنا، ۱۱ دی ماه سیدمحمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت از تدوین بسته ویژهای را برای حمایت از صنایع در برابر خسارت قطع برق و گاز خبر داد و ابراز امیدواری کرد که به این بسته بزودی در دولت به تصویب برسد.
براساس گزارشی که اتابک به دولت داده است، برق تحویلی به صنایع در ۶ ماهه نخست امسال ۴۰ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال کاهش یافته است و زمان ازدسترفته صنایع برای تولید که پارسال ۱۴ درصد بود به ۲۲ درصد رسیده است.
در این گزارش با اشاره به اینکه صنایع پتروشیمی، فولاد و سیمان سهم ۴۲ درصدی در ارزش افزوده کل بخش صنعت و ۵۱ درصدی در کل صادرات غیرنفتی کشور دارند، تأکید شده است: عدمالنفع ناشی از تولید ازدسترفته صنایع عمده کشور ناشی از اعمال محدودیت برق، فقط در تابستان ۱۴۰۳ بالغ بر ۱۷۳٫۵ هزار میلیارد تومان بوده است.
در طراحی این بسته حمایتی ابعاد مختلفی از جمله تسهیلات در پرداخت حق بیمه، مالیات سررسید شده، امهال در پرداخت اقساط وامها و… پیشبینی شده است.
با این وجود ۲۲ دی ماه وزیر صمت از بیاعتنایی کمیسیون اقتصادی دولت به بسته حمایتی وزارت صمت از واحدهای تولیدی و صنایع انتقاد کرد و آن را ضربه جبران ناپذیر به تولید به عنوان پیشران توسعه کشور دانست.
وی تامین برق و گاز تولید و صنعت را اولویت کشور اعلام کرد و گفت: اگر تولید با وقفه مواجه شود، اشتغال نابود شده و معظلات اجتماعی ناشی از آن گریبانگیر معیشت خانوار خواهد شد.
وی با ابراز تأسف از شرایط پیش آمده توضیح داد: سهمیه حداقلی که برای صنعت و تولید با حضور معاونان رئیسجمهور، وزرا و سازمان برنامه و بودجه در دولت مطرح شد و به کمیسیون اقتصاد رفت، اما در کمال ناباوری، حداقل تعیین شده هم توسط این کمیسیون کنار گذاشته شد.
وزیر صمت به تصویب کلیات طرح حمایتی در کمیسیون زیربنایی اشاره کرد و یادآور شد: بعد از طرح و موافقت کلیات در کمیسیون زیربنایی، طرح حمایتی عیناً به دولت رفت و به درخواست رییس کمیسیون اقتصادی دیگر بار به کمیسیون ارجاع داده شد.
وی در ادامه تاکید کرد: «تابآوری صنایع به انتها رسیده و توانی بیش از این برای ادامه تولید باقی نمانده است»
اتابک در انتها به کسانی که طرح را بر زمین گذاشتند، گفت: تولیدکننده و صنعتگر توانی برای حفظ بنگاه و اشتغال کارکنانش ندارد و عواقب سوء ناشی از این سهلانگاری متوجه اهالی صنعت و آحاد جامعه خواهد بود.