تک نرخی شدن ارز سبب توزیع عادلانه ثروت در جامعه می‌شود

0 12



«امیرحسن کاکایی» امروز (یکشنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، با بیان این‌که حذف ارز نیمایی کاری بسیار واجب بود که باید انجام می‌شد، افزود: کشور به جایی رسیده است که در برخی مسایل باید تکلیف را روشن کند که یکی از آن حل مشکل چند نرخی بودن ارز است که رانت کلانی را ایجاد کرده بود.

وی گفت: چند نرخی بودن در کالاهای مختلف اثرگذار است، از جمله این‌که خودرو را تبدیل به کالایی سرمایه‌ای کرده و به ویژه برای محصولات دو شرکت ایران‌خودرو و سایپا باعث شده صف‌های طولانی ایجاد شود و برای کسب رانت سنگین اختلاف قیمت کارخانه و بازار اجازه نمی‌دهند که محصولات این دو شرکت به دست مشتری واقعی برسد.

کاکایی ادامه‌داد: طبیعی است با حذف ارز نیمایی در کوتاه مدت و به طور موقت قیمت‌ها افزایش پیدا کند، اما اگر به درستی و واقعی مدیریت شود، درآمد و رفاه مردم را نیز افزایش خواهد داد و بخش رانتی جامعه حذف و ثروت در جامعه به طور درست‌تری توزیع خواهد شد.

وی با اشاره به اختلاف قیمت ارز نیمایی اختصاص یافته به تولید با قیمت ارز در بازار آزاد، اظهار داشت: این اختلاف در بازارهای مختلف از جمله دارو، خودرو و غیره سبب ایجاد رانت سنگینی شده بود که به زیان مردم بود که با حذف این رانت و یکی شدن قیمت‌ها دسترسی مردم به نیازهایشان نیز راحت‌تر انجام می‌شود.

کاکایی درخصوص تاثیر حذف ارز نیمایی از فرآیند تولید خودرو نیز تصریح کرد: در خصوص خودروهای مونتاژی باید گفت در گذشته نیز شرکت‌های مونتاژکار از ارز نیمایی استفاده چندانی نمی‌کردند و بنابراین حذف این ارز تاثیری در قیمت محصولات این شرکت‌ها نخواهد داشت.

وی افزود: شرکت‌های ایران‌خودرو و سایپا نیز به دلیل این‌که به تازگی اقدام به افزایش قیمت محصولاتشان کرده‌اند، دست کم تا چند ماه آینده دولت مجوز جدیدی برای اصلاح قیمت‌ها به آنها نخواهد داد.

این کارشناس صنعت خودرو تصریح کرد: باید تاثیرات مثبت حذف ارز نیمایی و رانت را در اقتصاد کلان کشور در ماه‌های آینده مشاهده کرد.

پیام بگذارید