شاخص کل بورس اصلاح خورد/ خروج ۲ هزار میلیاردی پول از بازار سهام

0 9


به گزارش اقتصادنیوز، در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، شاخص کل بورس تهران با افتی حدود ۵۰ هزار واحد (۱.۷۶ درصد) کانال ۲.۸ میلیون واحدی را از دست داد و به سطح ۲ میلیون و ۷۷۷ هزار و ۷۳۰ واحدی رسید. شاخص هموزن بورس هم برخلاف روز گذشته افت ارتفاع داشت و با حدود ۰.۵ درصد کاهش عدد ۸۵۳ هزار و ۲۴۴ واحدی را به ثبت رساند. 

در جریان معاملات امروز، ارزش معاملات خرد نسبت به روز گذشته ۲۸ درصد کاهش یافت و به ۱۲ هزار و ۱۵۱ میلیارد تومان رسید. این در حالی بود که ارزش صف‌های فروش بازار امروز با رشدی ۶۶ درصدی به حدود ۳هزار میلیارد تومان افزایش یافت. 

در پایان معاملات امروز که با سرخپوشی ۶۶درصد از نمادهای بازار همراه بود، حدود ۲هزار میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد که در این میان سهم گروه نفتی با خروج پول ۲۸۰ میلیارد تومانی از بقیه گروه‌ها بیشتر بود. بعد از نفتی‌ها، فلزات اساسی و گروه شیمیایی به ترتیب با ۲۷۰ و ۲۲۰ میلیارد تومان خروج پول، رتبه‌های بعدی را به خود اختصاص دادند. 

در سمت مقابل گروه دارویی و اطلاعات با ورود پول حقیقی مواجه شدند. گروه دارویی که دومین روز ورود پول حقیقی را تجربه می‌‎کند امروز هم با استقبال معامله‌گران مواجه شد به طوری که نماد برکت از این گروه ارزش معاملاتی حدود یک هزار میلیارد تومان را به ثبت رساند. 

امروز همچنین صندوق‌های اهرمی بازار برای دومین روز متوالی با فشار فروش مواجه شدند به طوری که نماد اهرم ضمن ثبت خروج پول ۱۷۱ میلیارد تومانی بیش از ۲۵۰ میلیارد تومان صف فروش داشت. 

برتری فروشندگان در بازار امروز

ندا کریمی، تحلیلگر بازارسرمایه در خصوص روند بازار در دومین هفته دی ماه ۱۴۰۳ در گفت و گو با اکوایران گفت: بازار این هفته متفاوت از هفته‌های اخیر بود و در دو روز گذشته شاهد برتری فروشندگان مخصوصا در نمادهای بزرگ بودیم و امروز شاخص حدود ۵۰ هزار واحد کاهش را تجربه کرد.

وی در ادامه افزود: گزارش ۶ ماهه پالایشگاه ستاره خلیج فارس، اندکی ضعیف‌تر از پیش بینی‌ها بود و همین امر نیز منجر به تسری فشار فروش تاپیکو و شستا به سایر شرکت‌ها و صنایع شد.

این فعال بازارسرمایه تصریح کرد: امروز آگهی بلوکی سهام ایران خودرو توسط سرمایه گذاری سمند و گسترش سرمایه‌گذاری ایران منتشر شد که همین امر موجب اقبال نسبی به گروه خودرو شد و با وجود فشار فروش سنگین در بازار این گروه شاهد معاملات بهتری بود.

انتظار بهبود شرایط سهم‌های کوچک

به گفته کریمی؛ بعد از رشد دلار بازار آزاد به بالای ۸۰ هزار تومان، دلار نیما رشد روزانه خود را متوقف کرد و شایعاتی مبنی بر دخالت بازارساز در بازار ارز منجر به کاهش هرچند مختصر رشد دلار شد.

این تحلیلگر بازارسرمایه اظهار داشت: برای روزهای بعدی به نظر می رسد که شاهد نوسانات و معاملات سنگین در نمادها باشیم و انتظار وضعیت بهتری را در سهم‌های کوچک بازار را داریم.

وی در نهایت گفت: در روزهای بعد تک سهم های کوچک بازار می‌توانند مقصد پول‌های ریسک پذیر باشند؛ همچنان قطعی گاز و برق و تحولات حول محور بورس کالا مهمترین محرک بازار در کوتاه مدت است.

میل سرمایه گذاران به سپرده های کوتاه مدت

عبدالله رحیم لوی بنیس، فعال بازار سرمایه در گفت و گو با اکوایران عنوان کرد: کیفیت حکمرانی اقتصادی طی چند سال اخیر با توسعه عمق ابهامات، فعالان اقتصادی و حتی مردم عادی را به فضای تحلیل‌ها و تصمیمات کوتاه مدت سوق داده و این شرایط با همراهی عوامل درون ساختاری در بازارسرمایه نیز با اثر مشددی تسری بافته است.

وی در ادامه افزود: میل به سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت( گاها نوسانگیری) و سیالیت سرمایه بین بازارهای مختلف با هدف مدیریت ریسک‌های محیطی دستاورد ناگزیر چنین شرایطی است؛ همین شرایط است که بازار ساز را در تله نوسان گیران گیر انداخته و بر همین مبنا رفتارو نظارت خود را کانالیزه می کند که ماحصل آن ورود حقوقی های بزرگ حتی سهامداران عمده سهام شاخص ساز به رفتارهای نوسان‌گیری و تولید ظرفیت‌های نوسان در بازار شده است. همچنین رشد نامتوازن شاخص های کل و هم وزن قطعا نمودی ار چنین وضعیتی می‌تواند باشد.

شرایط بازارسرمایه؛ پر ریسک و مبهم

این کارشناس بازارسرمایه تصریح کرد: استرس و ذی‌نفع بودن در تصمیمات و سیاستگذاری‌ها، در کنار تلاش بازار ساز برای هماهنگی با الگوهای تکنیکال، شاید بزرگترین دلیل رفتار امروز بازار است؛ همچنین وعده گشایش نمادهای گروه پتروشیمی در سیزدهم دی شاید نمودی از رفتار بازار ساز در همانگی با الگوهای تکنیکال خواهد بود.

وی ادامه داد: رفتار دولت در صنعت خودرو را می توان الگویی از رفتارهای پرتکرار ذینفعانه و چه بسا تداوم روند نوسان گیری دولت سیزدهم در این روزها در نظر گرفت.

رحیم لوی در نهایت گفت: محیط شدن استرس بر چشم انداز برنامه ها و سیاست‌های کلان اقتصادی از نوع اخبار مخالفت مجمع تشخیص با نرخ‌های ارز در بودجه سال ١۴٠٣، طرح موضوع قیمت دلار در شورای سران قوا، مخالف هیات عالی نظارت مجمع تشخیص با تخصیص ارز برای واردات خودرو ….. شرایط را بر هر سرمایه‌گذار و فعال اقتصادی به شدت پر ریسک ومبهم می‌کند.

پیام بگذارید