در تهران حدود ۴۰۰ مورد اماکن ناایمن درمانی وجود دارد

0 380

حجت الاسلام و المسلمین درویشیان رییس سازمان بازرسی به مناسبت سالروز تشکیل این سازمان در برنامه نگاه یک حاضر شد و با تشریح عملکرد سازمان بازرسی، در مورد نظارت بر دستگاه‌های اجرایی، بیان داشت: در سال‌های گذشته حسب نظر مقام معظم رهبری، شورای هماهنگی دستگاه‌های نظارتی تشکیل شد که بعدا در قانون برنامه پنجم آمد و‌ در قانون ششم حذف شد؛ اما در قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مبارزه با فساد این‌ شورا وجود داشت و مورد اختلاف مجلس و شورای نگهبان واقع شد که اخیرا مجمع تشخیص مصلحت تصویب کرد و شورای هماهنگی به عنوان یک قانون دائمی خواهد بود.

وی با بیان اینکه این شورا برای جلوگیری از موازی کاری و هماهنگی و هم افزایی تشکیل شده است، ادامه داد: شورای هماهنگی دستگاه‌های نظارتی کشور مرکب از دستگاه های نظارتی از جمله دیوان محاسبات، سازمان بازرسی، کمیسیون اصل نود، دیوان عدالت اداری، سازمان اطلاعات سپاه، سازمان برنامه بودجه و وزارت اطلاعات است.

رییس سازمان بازرسی کل کشور افزود: متناظر این شورا در استانها هم تشکیل می‌شود.

حجت الاسلام والمسلمین درویشیان خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی و خصوصا در مسایل اقتصادی و‌ معیشتی، هماهنگی‌های خوبی بین دستگاه‌های نظارتی وجود دارد و موضوعاتی را هم طراحی کردیم و با هماهنگی این دستگاه‌ها پیش می‌بریم.

وی در مورد شیوه اعمال نظارت بر دستگاه‌های اجرایی، گفت: اقداماتی را در داخل سازمان بازرسی انجام و همان روزهای اول، کمیته تحول را تشکیل داده ایم. بعضی از ساختارهای برنامه ریزی و فرآیندهای بازرسی را اصلاح نموده و در مورد بخشی نیز در مرحله بررسی و‌ کارشناسی و نهایی کردن اصلاح هستیم.

رییس سازمان بازرسی از جمله رویکرد‌های مهم سازمان بازرسی در دوره تحول را استفاده از ظرفیت‌های جدید نرم افزاری و سخت افراری، چون تشکل‌های مردم نهاد، بازرسان افتخاری و گزارشگران فساد و نظارت‌های الکترونیکی دانست.

وی ادامه داد: بالغ بر سه هزار سامانه دستگاه‌های اجرایی را شناسایی و به بیش از ۲۵۰ سامانه به منظور نظارت الکترونیکی دسترسی پیدا کردیم.

حجت الاسلام والمسلمین درویشیان ادامه داد: فعال کردن سامانه‌هایی که در قوانین برای دستگاه‌ها تکلیف شده است را دنبال می‌کنیم. به عنوان مثال اگر در سامانه های تجارت تمام فرآیندهای صادرات، واردات، انبار و توزیع وجود دارد و اگر این سامانه‌ها فعال شود که البته بخش قابل توجهی اجرا شده ولی هنوز به هم متصل نشده است؛ بسیار موثر خواهد بود، لذا پیگیری می‌کنیم که هرچه زودتر این سامانه‌ها به هم متصل شود تا اگر کالایی وارد شد مشخص گردد که چه فرآیندی را طی کرده است.

وی با بیان اینکه در دوره تحول ۲۷۹۹ مورد بازرسی در کل کشور انجام شده است، تصریح کرد: از این تعداد بازرسی ۴۱۹۰ گزارش تهیه شده است؛ چرا که ممکن است یک بازرسی چندین گزارش داشته باشد.

رییس سازمان بازرسی کل کشور تصریح کرد: ۱۸ هزار و ۹۴۵ پیشنهاد از سوی سازمان بازرسی ارائه شده و ۱۱۷ بازرسی فوق العاده از سوی سازمان بازرسی صورت گرفته و ۳۲۱ گزارش فوق العاده داشته ایم.

حجت الاسلام والمسلمین درویشیان خاطرنشان کرد: به‌عنوان مثال تعقیب ترک‌فعل‌ها در حوادث سیل سال گذشته یا اماکن ناایمن مانند حادثه سینااطهر از جمله این بازرسی‌های فوق العاده است.

رییس سازمان بازرسی کل کشور یادآور شد: ۵۴۱۶ بازرسی موردی انجام شده که ۶۸۸۵ گزارش و ۱۲ هزار و ۳۵۰ پیشنهاد درپی آنها از سوی سازمان ارائه شده است.

وی با بیان اینکه مجموعا ۸۳۳۲ بازرسی، ۱۱۳۹۶ گزارش و ۳۲ هزار و ۵۹۶ پیشنهاد داشته‌ایم، گفت: از این تعداد گزارش‌ها، نزدیک چهار هزار گزارش تعقیب اداری انتظامی و انضباطی بوده است. ۵۵۳ مورد تخلف مدیران (از مدیرکل به بالا) به نهاد ریاست جمهوری معرفی شده است.

رییس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: ۸۵ مصوبه خلاف قانون را به دیوان عدالت اداری به منظور ابطال ارسال کردیم که ۵۶ مورد باطل شده است.

حجت الاسلام والمسلمین درویشیان تاکید کرد: یکی از اقدامات پیشگیرانه سازمان بازرسی، نظارت بر مناقصه‌ها و مزایده‌ها بوده است؛ ۱۵ هزار و ۶۴۲ مورد نظارت انجام دادیم که نزدیک پنج هزار تذکر به اعضای کمیسیون‌ها داده شده و قبل از اینکه تخلفی رخ بدهد رفع شده است.

وی بیان داشت: هزار و ۸۸۳ مورد هم درخواست لغو مناقصه یا مزایده شده است و قبل از انعقاد قرارداد تاکید شده که باید لغو شود.

رییس سازمان بازرسی ادامه داد: ۱۶۱ هزار و۲۵۳ شکایت در کل کشور به سازمان از دستگاه‌های مشمول نظارت و بازرسی داشته‌ایم که ۱۳۶ هزار مورد رسیدگی شده و حدود ۲۵ هزار شکایت در حال رسیدگی است.

حجت الاسلام والمسلمین درویشیان خاطرنشان کرد: یکی از رویکردهای پیشگیرانه سازمان بازرسی کل کشور گزارشهای هشداری است؛ در این دوره ۲ هزار و ۳۱۸ نامه هشداری به دستگاه‌ها داده شده است.

وی ادامه داد: یکی از رویکردهای ما اثربخش بودن اقدامات و نظارت‌های سازمان بازرسی است؛ در نتیجه اقدامات انجام شده ۱۱ هزار و ۵۳۲ اثربخشی ثبت شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین درویشیان در مورد نقش مردم در مبارزه با فساد گفت: سازمان بازرسی کل کشور می تواند از تشکل های مردم نهاد استفاده کند و حتی بخشی از ماموریت های خود را برون سپاری کند.

رییس سازمان بازرسی کل کشور در مورد برخورد با ترک فعلها، تصریح کرد: هر ترک فعلی که منجر به تضییع حقوق شود و خسارت به کشور وارد کند نوعی فساد است که به سراغ این موضوع رفته‌ایم.

وی یادآور شد: در سیل سال گذشته بیش از ۱۵۰ گزارش در کل کشور تهیه شد؛ بعضا یک شهرداری در یک شهری وظیفه داشته که در مسیر سیل اجازه ساخت و ساز ندهد اما اجازه داده و این اقدام موجب خسارت به مردم و تلفات جانی شده که در این زمینه برخورد صورت گرفته و محکومیت به همراه داشته است.

حجت الاسلام والمسلمین درویشیان خاطرنشان کرد: در مورد کلینیک سینا اطهر در تهران نیز، تذکرات لازم را شهرداری و آتش نشانی داده بود؛ اما توجه لازم صورت نگرفته بود که این تخلفات به مرجع قضایی اعلام شد و در نتیجه تاکید شد که اماکن ناایمن در کل کشور شناسایی شود.

وی ادامه داد: در تهران حدود ۴۰۰ مورد اماکن ناایمن درمانی وجود دارد که تذکرات لازم ارائه شده است.

حجت الاسلام والمسلمین درویشیان گفت: در مورد مسکن مسئولان وظایفی را در گذشته برعهده داشته‌اند و کوتاهی شده است و سامانه‌ای باید در سال ۹۴ طراحی می‌شد ولی تا الان اقدامی صورت نگرفته و اخیرا این اتفاق افتاده است. اگر اطلاعات و داده‌ها در این سامانه وارد می‌شد، در مورد وضعیت مسکن کنترل صورت می‌گرفت.

وی گفت: از سوی دیگر وظیفه تولید مسکن داشته‌اند که پرونده تشکیل شده و کسانی که وظیفه خود را ترک کرده‌اند باید امروز پاسخگو باشند.

حجت الاسلام والمسلمین درویشیان بیان داشت: یکی از اولویت های سازمان بازرسی شناسایی قوانین و مقررات ناکارآمد، فسادزا و ارایه به مجلس برای اصلاح است در حال تهیه بسته‌ای به عنوان اصلاح قوانین در گام اول هستیم.

رییس سازمان بازرسی تصریح کرد: اداره نظارت همگانی در همه استان‌ها فعال است که شامل بازرسان افتخاری و گزارش های مردمی است و در مدت یک ماه پس از راه‌اندازی سامانه گزارشگران فساد، ۸۴۷ گزارش در سامانه ثبت شده است.

منبع: مثلث آنلاین

پیام بگذارید