عضو هیات مدیره باشگاه پرسپولیس میگوید صداوسیما با پرداخت حق پخش تلویزیونی میتواند در آینده درآمد خود را بیشتر کند.
پیمان حدادی در گفتوگو با ایسنا، درباره موضوع پرداخت حق پخش تلویزیونی از سوی صداوسیما اظهار کرد: حق پخش یکی از محلهای درآمدی اصلی تیمهای ورزشی به خصوص فوتبال در کل دنیا است. در برخی کشورها حدود ۷۰ درصد درآمد باشگاهها از محل حق پخش است و در برخی دیگر به طور متوسط حدود ۵۰ درصد درآمد باشگاهها از حق پخش تامین میشود. متاسفانه یکی از موضوعات مهمی در کشور داریم این است که تیمهای ایرانی از این درآمد محروم هستند. همین امر باعث شده بیشتر باشگاهها زیان ده باشند و این نشان میدهد ما نمیتوانیم در توسعه فوتبال سرمایهگذاری کنیم و نتیجه آن را این روزها در تیم ملی فوتبال کشورمان میبینیم. اگر ریشهیابی کنیم که پرداخت نشدن حق پخش به کجا میرسد، حتی میتواند آثار سو در تیمهای ملی خودمان داشته باشد.
وی افزود: در برنامه ۵ ساله ششم کشور، در بند ب ماده ۹۲، دولت مکلف شده بود با همکاری صداوسیما، از محل درآمد صداوسیما از پخش تبلیغات بین مسابقات ورزشی، از طریق وزارت ورزش به فدراسیونها و بعد تیمهای ورزشی پول پرداخت کند اما متاسفانه در دولت قبلی این کار پیگیری نشد. الان به شکل دیگری در برنامه هفتم پنج ساله مجلس مصوب کرده که اجرایی شود. الان مجلس فرصت شش ماهه به وزارت ورزش داده تا با همکاری صداوسیما آییننامهای برای این موضوع تدوین کنند و موضوع حق پخش را مشخص کنند.
بیشتر بخوانید:
او همچنین گفت: یکی از موارد گرید A کنفدراسیون فوتبال آسیا در رابطه با صدور مجوز حرفهای، موضوع حق پخش است. وقتی میگوییم گرید A یعنی باید آن موضوع را رعایت کنید. اگر موردی در گرید B باشد میشود برای اجرایی نشدن آن جریمه پرداخت کرد اما وقتی میگوییم که موضوعی در گرید A قرار دارد باید آن موضوع رعایت شود و اگر رعایت نشود مجوز حرفهای صادر نمیشود. امسال موضوع حق پخش تلویزیونی از موارد ضروری است و اگر اجرایی نشود مجوز حرفهای صادر نمیشود.
حدادی ادامه داد: کار هم به اینگونه نیست که صرفا بگوییم حق پخش گرفتهایم، بلکه باید قرارداد رسمی منعقد شود و مبالغ پرداختی هم در صورتهای مالی ما ذکر شود. یعنی صرفا به تنظیم قرارداد هم ختم نمیشود. الان یک سوم از فصل فوتبالی ما گذشته و هیچ اقدامی برای این موضوع نشده است. آخرین فرصت باشگاهها برای ارائه مدارک به AFC اواخر فروردین و اوایل اردیبهشت است. یعنی تا آن زمان باید قرارداد حق پخش امضا و مبالغ پرداختی در حسابهای ما ذکر و به تایید حسابرس برسد. نکته دیگر این است که اگر صداوسیما مبلغی را به وزارت ورزش بدهد و آنها به فدراسیون فوتبال پرداخت کنند، چه عددی به باشگاهها اختصاص خواهد یافت؟ این عدد حتما باید قابل توجه باشد. من فکر میکنم عدد قابل توجهی پرداخت نشود و صرفا میگویند پرداخت شده است. موضوعی که در برنامه ششم ۵ ساله ذکر شده، پرداخت حق پخش از سوی صداوسیما برای همه رشتهها است اما نکته این است که هیچ کدام از این رشتهها به استثنا برخی مسابقات بینندهای ندارند.
او اضافه کرد: اگر میانگین در نظر بگیریم بحث حق پخش باید برای پرسپولیس و استقلال اختصاص یابد. نباید اینگونه باشد که سهم این دو تیم را به فدراسیون فوتبال بدهند و هر طور که خواستند تقسیم کنند. اگر فدراسیون فوتبال تقسیم کننده این پول باشد، به جایی میرسیم که الان درباره موضوع تبلیغات محیطی هستیم. مثلا درباره تبلیغات محیطی مبلغی پرداخت میشود که بگوییند پول دادیم اما مشخص نیست اصل پول چقدر است و چطور محاسبه شده است.
عضو هیاتمدیره پرسپولیس در ادامه گفت: اگر بخواهیم در فوتبال سرمایهگذاری کنیم و باشگاهها توسعه پیدا کند حتما باید حق پخش به نحو درست محاسبه و پرداخت شود. الان همین کشورهای حوزه خلیج فارس که بازیکنان بزرگ میآورند به خاطر این است که حق پخش دریافت میکنند و درآمد دارند. وقتی تیمهای ایرانی از این درآمد محروم باشند، چطور انتظار داریم تیمهای ایرانی با تیمهای عربی رقابت کنند؟ حتما این رقابت عادلانه نیست. اگر صداوسیما حق پخش را پرداخت کند، حتما یک پروژه برد برد خواهد بود. پرسپولیس و امثال پرسپولیس اگر درآمد داشته باشد حتما بازیکنان بهتر میگیرد و این یعنی بازیهای بهتری انجام میشود و بیننده بیشتری به سمت صداوسیما میرود. جذب مخاطب بیشتر برای صداوسیما یعنی درآمد بیشتر برای این سازمان خواهد بود. میخواهم بگویم اگر صداسیما حق پخش را پرداخت کند سالهای بعد این پول به صداوسیما بازخواهد گشت.
انتهای پیام