محمود ملکوتیخواه گفت: سود خالص حاصل از فروش سهام موجود در سبد سهام شرکت در هر سال به حساب اندوخته سرمایهای منتقل میشود که موجب حفظ سرمایههای بینالنسلی خواهد شد.
محمود ملکوتیخواه این عضو هیاتمدیره شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی، با تاکید بر سخنان رییسجمهور در خصوص الگو شدن شستا، گفت: بورسی شدن شستا باعث ایجاد مدلی از شفافیت برای شرکتهای وابسته به نهادهای عمومی و به نوعی باعث ایجاد روش و راهکاری جهت اجرا و پیادهسازی اصل ۴۴ قانون اساسی شد.
ملکوتیخواه گفت: با باور اینکه مشارکت مردم در اقتصاد و دور شدن از تصدی گری دولت با واگذاری شرکتهای دولتی از طریق ابزارهای موجود در بازار سرمایه امکان پذیر است با ارائه موفقیت آمیز سهام شستا در بورس قوت گرفت که این امر موجب تحول واقعی در اقتصاد ایران خواهد شد.
وی با بیان اینکه از ۸ میلیارد سهمی که در بورس عرضه شد ۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون سهم برای عموم و ۱میلیارد و ۳۰۰ میلیون سهم برای صندوقهای سرمایهگذاری در نظر گرفتیم که توسط سازمان بورس اختصاص داده شد، ضمن آنکه سازمان تامین اجتماعی میبایست ۲ درصد دیگر از سهام شستا را تا ۳ ماه بعد از عرضه اولیه در بورس عرضه کند.
عضو هیاتمدیره شستا تصریح کرد: با توجه به اینکه مالکیت شستا برای بیمهشدگان و بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی است، تمام سرمایه جذب شده از طریق عرضه اولیه مستقیما به حساب سازمان تامین اجتماعی به عنوان متولی این شرکت واریز میشود و از آنجاییکه از داراییهای سازمان تامین اجتماعی به عنوان داراییهای بینالنسلی یاد میشود، سازمان این نقدینگی را قاعدتا بر اساس بودجه سال ۱۳۹۹ سازمان تامین اجتماعی در پروژههای جدید برای حفظ منافع کارگران و بیمه شدگان سرمایهگذاری میکند.
وی در خصوص ارزش ذاتی شستا نیز گفت: ارزش ذاتی داراییهای شستا بیش از ۱۲۰ هزار میلیارد تومان می باشد و با توجه به اینکه معمولا شرکتهای سرمایهگذاری در زمان عرضه اولیه ۶۰ تا ۷۰ درصد NAV (خالص ارزش دارایی ها) عرضه میشوند و پس از عرضه در بازار سرمایه قیمت سهام براساس عرضه و تقاضا تعیین می گردد.
ملکوتیخواه با تاکید بر اینکه عموم مردم می توانند گزارش ماهانه “فعالیت مدیریت” را در کدال مشاهده و تجزیه و تحلیل نمایند و همچنین گزارشات شش ماهه و یکساله حسابرسی شده نیز در کدال برای اطلاع رسانی عموم وجود دارد، گفت: یکی از مواردی که در میان عموم مردم در زمان عرضه شستا مطرح شد این بود که این نقدینگی حاصل از عرضه شستا به حساب دولت واریز میشود، در حالیکه چنین نیست و همانطور که قبلا اشاره شد این نقدینگی به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز می شود و در راستای توسعه و اجرای پروژه های موردنظر، سرمایهگذاری میشود.
عضو هیاتمدیره شستا تصریح کرد: آنچه این روزها مورد سوال جدی است این است که سود و مزیت بورسی شدن شستا برای کارگران و بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی، چیست؟ یکی از مزیت های بورسی شدن در ماده ۵۸ اساسنامه شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی تحت عنوان اندوختهی سرمایهای، نهفته است. در ماده ۵۸ اساسنامه آمده است، سود خالص حاصل از فروش سهام موجود در سبد سهام شرکت در هر سال به حساب اندوخته سرمایهای منتقل میشود و اندوخته سرمایهای تا زمان ادامه فعالیت غیرقابل تقسیم است و سازمان تنها در شرایط خاص میتواند حداکثر تا ۲۰درصد از مبلغی در همان سال را به حساب اندوخته سرمایهای را بین صاحبان سرمایه تقسیم نماید که این امر الزام دارد در صورت درآمد خالص حاصل از فروش دارایی ها می بایست بخش اعظم آن در پروژه های سرمایه گذاری جدید بهکارگرفته شود که موجب حفظ سرمایه های بینالنسلی خواهد شد.
منبع: شستا