پایان هفته پرنوسان برای بازار ارز و سکه/ طلای آبشده کم‌ بازده‌ترین دارایی هفته؛ بورس پیشتاز شد+ نمودار

0 5



عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان

به گزارش اقتصادنیوز، بازار طلا و ارز هفته جاری را با نوسانات محسوس پشت سرگذاشت و معامله‌گران شاهد رفت و برگشت قیمت‌ها بین محدوده‌های حمایتی و مقاومتی بودند و از آن با عنوان «بازار خاص» هفته سوم مهر یاد کردند.

این هفته بازارهای مالی به جز بورس که سبزپوش ماند، از قیمت دلار در تهران و هرات گرفته تا قیمت طلای آبشده و سکه، نوسان منفی به ثبت رساندند و قرمزپوش بودند.

بازارهای جهانی نیز شاهد عقبگرد محسوس قیمت طلا در مقایسه با هفته گذشته بودند. ارزش هر انس طلا در بازار جهانی ۴.۵۸ درصد کاهش داشت. این درحالیست که طلای جهانی که از انتهای مرداد روند صعودی یکطرفه‌ای را در پیش گرفته و رکوردهای جدیدی را ثبت کرده بود، اما پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، استارت کاهش قیمت را زد و با افت ارزش ۲۴۰ دلاری از سقف مهم ۲۷۸۰ دلار دور شد.

براساس پیگیری خبرنگار اقتصادنیوز از معامله‌گران، تغییر باور بازار درباره میزان کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو، رشد شاخص دلار در معاملات فارکس و واکنش بازارهای جهانی به سیاست‌های دونالد ترامپ، قیمت طلای جهانی را تحت فشار فروش قرار داد و منجر به کاهش قیمت این فلز گرانبها شد. 

سرنوشت طلای جهانی برای بازار طلا و ارز ایران نیز تکرار شد و قیمت دلار که پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، با نوسان مثبت در آستانه ورود به دامنه جدیدی قرار داشت، پس از پیروزی دونالد ترامپ از سقف یاد شده فاصله گرفت و دو کانال عقب نشست؛ روندی که بنابر گفته تحلیلگران ناشی از عدم تحقق انتظارات بازار از نتیجه انتخابات بود.

قیمت دلار در حال حاضر در محدوده مشخص در حال نوسان است و برای تعیین مسیر پیش روی خود لحظه شماری می‌کند.

بازدهی بازارها


نمودار: اکوایران

با این حال، همانطور که پیش تر اشاره شد، شاخص کل بورس در هفته منتهی به ۲۴ آبان با رشد ۴.۴۲ درصدی در صدر بازدهی بازارهای مالی ایستاد. بیشترین کاهش بازار هم به قیمت طلای آبشده تعلق گرفت که ۵.۶۵ درصد کاهش داشت.

پس از طلای آبشده، قیمت سکه با افت ۳.۶۷ درصدی، در رتبه دوم کاهش قیمت هفته قرار گرفت. براساس بررسی اقتصادنیوز، بازار طلا و سکه در این هفته از دو مولفه اصلی خود یعنی «طلای جهانی» و «دلار»، سوخت کاهش گرفت اما با افزایش حباب رو به رو شد. علت اصلی این اتفاق، کاهش کمتر قیمت طلای آبشده و سکه نسبت به دو مولفه یاد شده است که در پی آن حباب طلای آبشده به بالای دو درصد رفت و حباب سکه هم با افزایش به بالای ۲۱ درصد رسید. این درحالیست که در این هفته حباب سکه به ۱۴ درصد هم رسیده بود.

در نهایت این هفته دو اظهارنظر نیز توجه بازار را به خود جلب کرد. اول، سخنان حسن‌زاده، رئیس کل اتاق بازرگانی بود که به بازار ارز و حل مشکلات آن اختصاص داشت. حسن زاده در این باره گفت: «امروز موضوع ارز یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که باید حل شود تا شاهد حفظ انگیزه تولید و صادرات باشیم. متأسفانه به دلیل مقررات و موانع قانونی، صادرکنندگان واقعی کنار رفته‌اند و تعداد کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف افزایش پیدا کرده است. ورود صادرکنندگان غیرحرفه‌ای خسارت‌های قابل توجهی را به اقتصاد وارد کرده است.» 

اظهارنظر دوم به سخنان عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد اختصاص داشت که در پاسخ به رئیس اتاق بازرگانی گفت: «وقتی نرخ ارز واقعی نباشد، صادرات به‌تدریج متوقف خواهد شد. اینکه برخی مواقع به دلیل محدودیت‌های ارزی تصمیماتی اتخاذ می شود به معنای ادامه این راه تا ابد نیست، بلکه باید متناسب با شرایط، تصمیم‌گیری کرد.»

معامله‌گران از سخنان عبدالناصر همتی به عنوان سیگنالی از سوی دولت برای انعطاف نسبت به نرخ ارز نیما یاد کردند و معتقدند نباید انتظار تثبیت نرخ دلار نیما را داشت. همچنین فعالان بازار تصور می‌کنند قیمت دلار نیما به تدریج در سال آینده در محدوده ۵۵ هزار تومان قرار بگیرد.

پیام بگذارید