مهم‌ترین اخبار اجتماعی جهان در هفته گذشته

0 12



از آغاز اجلاس آب و هوایی «کاپ۲۹» در آذربایجان تا شناسایی اولین فرد مبتلا به آنفلوآنزای پرندگان در کانادا از جمله مهم‌ترین رویدادهای دنیا در حوزه اجتماعی طی یک هفته گذشته بودند.

به گزارش ایسنا، حوادث مختلف، یافته‌ها و موضوعات مهمِ حوزه سلامت و اتفاقات و مناسبت‌های محیط زیستی در سراسر دنیا هفته گذشته نیز در صدر رویدادهای اجتماعی جهان قرار گرفتند.

رخدادهای دیگری چون اعمال مجازات‌های سنگین‌ برای فروش مشروبات الکلی و سیگار الکترونیکی به کودکان در یونان و ثبت ۲۰۲۴ به عنوان گرم‌ترین سال تاریخ تاکنون، بخش دیگری از اخبار برگزیده اجتماعی در جهان طی روزهای اخیر هستند که در ادامه مهم‌ترین‌ این رویدادها را به اختصار مرور می‌کنیم:

اعمال مجازات‌های سنگین‌ برای فروش مشروبات الکلی و سیگار الکترونیکی به کودکان در یونان

یونان مجازات‌های سخت‌تری را برای فروش مشروبات الکلی، سیگارهای الکترونیکی و ویپ‌ها به کودکان، اعمال خواهد کرد.

دولت یونان پس از تصمیم مشترک وزارتخانه‌های حفاظت از شهروندان، دادگستری و بهداشت، لایحه‌ای را در این باره ارائه خواهد کرد.

در گزارشی جدید در این زمینه خاطرنشان می‌شود این اقدام پس از فروش مکرر مشروبات الکلی به افراد زیر سن قانونی در این کشور صورت می‌گیرد. اخیراً نیز هشت کودک خردسال در «آتن»، پایتخت این کشور به دلیل مصرف الکل در بیمارستان بستری شدند.

همچنین به گفته منابع آگاه، متخلفانی که محصولات مضر را به خردسالان می‌فروشند ممکن است با زندان، جریمه و سایر مجازات‌های اداری از جمله تعطیلی فوری کسب و کار مواجه شوند.

۲۰۲۴، گرم‌ترین سال تاریخ تاکنون

«سرویس تغییرات آب و هوایی کوپرنیک اتحادیه اروپا» می‌گوید تقریباً مطمئن است امسال (۲۰۲۴)، گرم‌ترین سالی است که تاکنون ثبت شده است.

سرویس تغییرات آب و هوایی کوپرنیک اتحادیه اروپا آخرین داده‌های خود را روز پنج‌شنبه منتشر کرد.

این سازمان می‌گوید میانگین دمای جهانی برای ۱۰ ماه اول سال ۲۰۲۴ برابر با ۱۵.۳۶ درجه سانتیگراد بوده است که این دما، ۰.۱۶ درجه گرمتر از میانگین مدت مشابه در سال ۲۰۲۳ است.

این سازمان خاطرنشان می‌کند برای اینکه سال ۲۰۲۴ گرم‌ترین سال ثبت نشود، متوسط ​​دما برای بقیه سال باید تقریباً صفر باشد و بنابر این نتیجه می‌گیرد که تقریباً مطمئن است سال ۲۰۲۴ اولین سال با میانگین دمای بیش از ۱.۵ درجه بالاتر از سطح پیش از صنعتی‌شدن خواهد بود.

آتش‌سوزی جنگلی در «کالیفرنیا»؛ ده‌ها خانه ویران شده است

آتش‌سوزی جنگلی اخیر در کالیفرنیای آمریکا خسارت‌های زیادی در شهر «کاماریلو» برجای گذاشته، بیش از ۱۳۰ خانه را ویران کرده و به ۸۸ ساختمان دیگر آسیب‌ رسانده است.

مقامات محلی می‌گویند وزش طوفان خشک «سانتا آنا» باعث گسترش این آتش‌سوزی شده است.

آسیب‌های ناشی از این آتش‌سوزی به ویژه در حومه شهر ۷۰ هزار نفری کاماریلو بیشتر از نقاط دیگر است. خیابان‌ها به‌طور کامل در آتش سوخته‌اند. هزاران نفر از ساکنان مجبور شدند خانه‌های خود را با عجله با چند وسیله ضروری ترک کنند.

دفتر کلانتری این شهر گفته است ۱۰ نفر دچار مسمومیت ناشی از دود شده‌اند.

طوفان در فیلیپین هزاران نفر را آواره کرد

در پی وقوع طوفان «یین‌سینگ» در شمال فیلیپین، هزاران نفر از خانه‌هایشان آواره شدند.

دست‌کم دو کشتی باری پس از برخورد با امواج شدید ناشی از این طوفان به گل نشستند.

این طوفان با بادهای شدید و بارش‌های سیل‌آسا در ادامه چند طوفان اخیر رخ داده است که در ماه‌های گذشته مناطق وسیعی را در استان‌های شمالی این کشور تحت تاثیر قرار داده‌اند.

کارشناسان با اشاره به تغییرات اقلیمی اخیر می‌گویند شدت و تکرار این طوفان‌ها، آسیب‌پذیری فیلیپین را در برابر این‌گونه حوادث بیشتر می‌کند.

زلزله در کوبا؛ گزارش خسارات و وقوع رانش زمین

وقوع ۲ زمین‌لرزه قوی در سواحل جنوبی کوبا روز یکشنبه خساراتی برجای گذاشت و منجر به وقوع رانش زمین شد.

بر اساس داده‌های مرکز زمین شناسی ایالات متحده، اولین زمین لرزه ۵.۹ ریشتری حدود ساعت ۱۰:۵۰ صبح به وقت محلی رخ داد و یک ساعت بعد یک زمین لرزه قوی‌ترِ ۶.۸ ریشتری را به دنبال داشت.

در همین حال، رئیس جمهور کوبا اعلام کرد این زمین لرزه‌ها منجر به وارد آمدن خسارات به منازل و خطوط برق شده و رانش زمین نیز رخ داده است.

آغاز اجلاس آب و هوایی «کاپ۲۹» در آذربایجان

بیست و نهمین کنفرانس اعضای کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات اقلیمی (COP۲۹) با هدف رسیدگی به چالش‌های اقلیمی فزاینده، روز دوشنبه در «باکو»، پایتخت آذربایجان آغاز به کار کرد.

رهبران سراسر جهان قرار است برای این رویداد که تا ۲۲ نوامبر ادامه دارد، در باکو گردهم آیند.

به گفته سازمان ملل، با رسیدن دمای جهانی به بالاترین رکورد ثبت‌شده تا کنون و وقوع رویدادهای شدید آب و هوایی که زندگی مردم را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می‌دهند، کاپ۲۹ رهبران دولت‌ها و نمایندگان کشورها را گردهم می‌آورد تا راه‌حل‌های مشخصی برای حل این مسئله ارائه دهند.

گزارش‌ها حاکیست تمرکز اصلی کاپ۲۹ بر امور مالی خواهد بود زیرا تریلیون‌ها دلار برای کشورها لازم است تا انتشار گازهای گلخانه‌ای را به شدت کاهش دهند و از زندگی و معیشت مردم به ویژه در مناطق آسیب‌پذیرتر در برابر تأثیرات بدتر تغییرات آب و هوایی محافظت کنند.

شناسایی اولین فرد مبتلا به آنفلوآنزای پرندگان در کانادا

مقامات بهداشتی کانادا اعلام کردند یک نوجوان در «بریتیش کلمبیا» اولین فرد شناسایی‌شده در این کشور است که تست آنفلوآنزای پرندگان در او مثبت شده است.

مقامات بهداشتی محلی اعلام کردند این فرد در یک مرکز درمانی به دلیل آلوده شدن به ویروس آنفلوآنزای مرغی H۵ تحت معالجه است.

همچنین منبع سرایت این بیماری و هرگونه تماس احتمالی فرد مبتلا با اطرافیانش در حال بررسی است.

مقامات اظهار کردند عفونت احتمالا از یک پرنده یا حیوان به این فرد منتقل شده است. همچنین مقامات بهداشتی بریتیش کلمبیا اعلام کردند که این یک رویداد نادر است.

سازمان جهانی بهداشت تا مه ۲۰۲۵، معاهده جهانی همه‌گیری را نهایی می‌کند

سازمان جهانی بهداشت (WHO) روز دوشنبه اعلام کرد مذاکرات برای دستیابی به «یک معاهده جهانی در حوزه همه‌گیری» تا سال ۲۰۲۵ میلادی ادامه خواهد یافت و تا ماه مه به پایان خواهد رسید.

«آن کلر آمپرو»، رئیس مشترک هیئت مذاکره کننده بین دولتی سازمان جهانی بهداشت در یک نشست خبری گفت: کشورهای عضو توافق کردند که ما باید در اسرع وقت توافقنامه را منعقد کنیم و مذاکرات را تا سال ۲۰۲۵ با هدف انعقاد توافقنامه تا برنامه بعدی WHA (مجمع بهداشت جهانی) در ماه مه ادامه دهیم.

آمپرو تأکید کرد که با تعهد قوی سیاسی کشورهای عضو، مذاکرات در «جهت درست» پیش می‌رود.

انتهای پیام



Source link

پیام بگذارید