درخواست تعطیلی ادارات استان تهران و لغو موقت طرح ترافیک

0 406

رئیس شورای اسلامی استان تهران در نامه‌ای خطاب به استاندار تهران و فرمانده ستاد کرونا تهران نوشت: کوچک‌ یا نادیده‌شمردن خطر زنجیرۀ انتقال بیماری از یکسو و از سوی دیگر صرف بخشی از منابع لازم جهت مقابله با ویروس کرونا به هزینه تهیه اقلام ضدعفونی در اداره‌ها می‌تواند پیامدهای جبران‌ناپذیری به همراه داشته‌باشد.

الهام فخاری در نامه ای خطاب به انوشیروان محسنی بندپی – استاندار تهران – و علی زالی – فرمانده ستاد مقابله با کرونا استان تهران – نوشت: «با احترام، مطابق ماده‌های ۲۹ و ۱۰۳ قانون اساسی و هم‌چنین بندهای ۱ و ۲ ماده ۸۷ قانون وظایف و اختیارات شوراها، در شرایطی که متاسفانه تهران روند پیشرونده و افزایشی بیماری را تجربه می‌کند، در راستای مطالبه حقوق اساسی مردم و تاکید بر عدالت در اجرای قوانین و مصوبه‌های شرایط اضطرار بدینوسیله متذکر می شود نکاتی به شرح ذیل مورد توجه و اقدام فوری قرار گیرد:

در روزهایی که مردم استان تهران هم‌چون سایر ملت، گرفتار در اوج پیشرفت بیماری نوپدید ناشی از ویروس کووید ۱۹، هستند، سیاست عادی‌سازی مسائل حتی درمورد چنین پدیده‌ی ناشناخته‌ای همچنان در دستور کار بخشی از سیستم اداری کشور است. این‌بار مساله ویروس کرونا است. از یک سو نظام سلامت کشور فراتر از توان خود و با جانفشانی به‌بهای جان‌باختن کادر تخصصی در نبرد با کرونا است و از سوی دیگر اداره‌های حاکمیتی، دولتی و عمومی کشور همچنان عادی، باز و رفت‌وآمد برقرار است.

کوچک‌ یا نادیده‌شمردن خطر زنجیره‌ی انتقال بیماری از یکسو و از سوی دیگر صرف بخشی از منابع لازم جهت مقابله با ویروس کرونا به هزینه تهیه اقلام ضدعفونی حضور افراد در اداره‌ها که در این شرایط، جز افزایش تنش و خطر بیماری برای کارکنان آن اداره‌ها و مراجعان دستاورد مشخصی ندارد، می‌تواند پیامدهای جبران‌ناپذیری به همراه داشته‌باشد.

گرچه با وجود تجربه‌های برخی از کشورها در زمینه قرنطیه‌سازی شهرها یا استان‌ها، مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا قرنطینه رسمی نبوده است، ولی کاهش فعالیت‌ها، آمدوشدها و متوقف‌شدن رویه‌های عادی و معمول کاری، دستور کار و مورد تاکید اکید این ستاد بوده است. پافشاری بر عدم تعطیلی و کاهش‌ندادن ساعت کار نه تنها به سلامت عمومی بلکه به اعتمادمردم و سرمایه اجتماعی نهادهای مدیریتی آسیب می‌زند. چنان که مستحضرید عدم تعطیلی اداره‌ها در چنین شرایطی، در تهران همراه با فعالیت و شلوغی وسایل حمل و نقل عمومی و افزایش احتمال انتقال بیماری است. عادی‌سازی ساعت کار اداره‌ها و از سوی دیگر توصیه به خانه‌نشینی مردم شائبه نوعی دوگانگی میان مشاغل حاکمیتی و خصوصی پدید آورده‌است. ضمن این که با تداوم فعالیت اداری بزرگسالان شاغل فرصت خودمراقبتی، مهار و کاهش خطر درگیرشدن کودکان و سالمندان با مشکل روبرومی‌شود.»

فخاری در این نامه که رونوشت آن به وزرای کشور، بهداشت و کار نوشته شده‌است، اعلام کرد: « امروز و برپایه‌ی آخرین آمار رسمی ستاد ملی و وزارت بهداشت، تعداد شهروندان مبتلا به کووید ۱۹ از شمار ۸۰۰۰ نفر در کشور گذشته است و بیم آن می‌رود که طی چند روز آینده از ۱۰ هزار نفر نیز متجاوز شود. استان تهران در صدر این آمار و با شیب افزایش‌یابنده بیماری، کانون پیشروی بیماری است. «کشتیبان را سیاستی دگر لازم است» تا با خودداری از مدیریت بخشی و جزیره‌ای و با هماهنگی میان بخش‌های حاکمیت، جلب همکاری بخش خصوصی و سازمان‌های مردم‌نهاد و به طور کلی ایران با همدلی با جامعه‌ به مقابله و کنترل این ویروس برویم.

در شرایطی که آسیب روانی‌اجتماعی همه‌گیرشدن این بیماری جامعه را دستخوش بحران کرده و فشار اقتصادی بر آحاد جامعه توان‌فرسا است، نه تنها تعطیلی سازمان‌های اداری امری لازم می‌نماید؛ بلکه باید اقشار فرودست را در این مقطع بیش از پیش دریافت. تلاش برای توجه به گله‌مندی جامعه جز از راه همراهی حاکمیت-دولت انجام‌پذیر نخواهدشد.

کسبه و پیشه‌ورانی که ناچار خانه‌نشین شده‌اند نیازمند همراهی و مهلت‌دهی‌های امیدبخش در زمینه حل و فصل مسائل و مشکلات خود هستند. جامعه به سیاست و تصمیم‌های هماهنگ نیازمند است.

مساعدت‌هایی که دایره آن باید گسترده تر از چند معافیت مالیاتی و امهال وام‌های بانکی باشد.

برای چیره شدن بر این بیماری نوپدید و حل این چالش ملی بیش از همیشه اعتماد و همراهی عمومی نقش‌آفرین است. جنابان‌عالی بعنوان نمایندگان عالی حاکمیت ملی در استان تهران نقشی متمایز در اعتماد مردم به نظام سیاسی اداری کشور برعهده دارید و می‌توانید با تصمیمی سازنده هم‌افزایی توان نهادهای حاکمیتی و مردمی را در این مبارزه(با بیماری کرونا) امکان‌پذیر کنید.

شتاب‌دهی به انجام راهبردهای مصوب ستاد ملی مبارزه با کرونا و پیشنهادهای متخصصان دلسوز کشور می‌تواند به تنظیم امور و آرام‌شدن فضای عمومی کمک نماید که تعطیلی، کاهش و تبدیل به دورکاری فعالیت‌های اداری در سطح استان ، توجه جدی به حفظ سلامت و پشتیبانی کادر درمان‌گر و کنش‌گران ستادی و صف مبارزه با کرونا، لغو موقت طرح محدوده‌های ترافیکی و آلودگی هوای تهران، پایش و کنترل سختگیرانه صنایع در زمینه سوخت مصرفی(به‌ویژه صنایعی که سابقه استفاده از مازوت دارند)، معافیت‌های هزینه‌ای خدمات مربوط به جان‌باختگان، به‌کارگیری ظرفیت شبکه‌های فعال سمن‌ها برای یاری رساندن به گروه‌های آسیب‌پذیر و نابرخوردار جامعه ازجمله کودکان، زنان سرپرست خانوار و حاشیه‌نشینان.»

وی نوشت: «به‌کارگیری ظرفیت ملی صدا و سیما برای خدمات ازجمله آگاه‌سازی و آموزش، هماهنگی با اتاق اصناف استان و اجرای جدی تصمیم‌های ملی در حوزه‌های صنفی، تنظیم دسترسی به ارزاق عمومی ویژه گروه‌های خاص(کارگران روزمزد، دستفروشان، افراد دارای محدودیت و نیازهای ویژه)، به‌کارگیری موثر توان شبکه نهادهای مردمی برای پشتیبانی بیماران خاص، به‌کارگیری توان نهادهای خدمت‌ داوطلبانه ازجمله هلال‌احمر، بسیج و فعالان دانشجویی ، تنظیم سازوکار همکاری داوطلبانه سمن‌ها برای پایش و تامین نیازهای پادگان‌ها، تدبیر سازوکار ویژه ایمنی و تامین نیازمندی‌های بیمارستان‌های تخصصی و خانه‌های سالمندان ، تثبیت جمعیت و پیشگیری از جابجایی‌های غیرضروری بین تهران و دیگر شهرستان‌های استان با همکاری نهادهای انتظامی، به‌کارگیری توان اجتماعی و نهادی اتاق‌های بازرگانی تهران و بازرگانی ایران ، تنظیم سازوکار همکاری نهادها و انجمن‌های تخصصی صنفی و علمی برای پشتیبانی اجتماعی و تخصصی از جمله اموری است که باید انجام شود.

اعضای شورای اسلامی استان تهران و همه همکاران عضو شوراهای شهری و روستایی استان در کلیه سطوح، با تمام توان برای مهار بیماری و بهبود شرایط عمومی مردم شما را یاری‌می‌کنند و مردم ایران، مردم استان تهران نقش و اثرگذاری مدیران عالی کشور در حفاظت از جان و زندگی عزیزان‌شان در این روزها را از یاد نخواهند برد.»

منبع: ایسنا

پیام بگذارید